Як «воскресити» мобільний телефон

як воскресити мобільний телефон

У суботу почалися трабли з мобільним телефоном. У мене старенький, гаряче любимий LG G3 (D 855). Перестала працювати задня кнопка блокування, сам по собі перезавантажувався. Ввечері чоловік повернув його до заводських налаштувань, ніби допомогло. У неділю вранці телефон почав жити своїм життям, вимкнувся і відійшов у режим «вічного перезавантаження», тобто з’являвся логотип LG, гаснув і так по колу.

Пробували пошукати нове програмне забезпечення, програма LG PG Suite сказала, що в нас і так останнє актуальне. Нести в ремонт чотирьохрічний телефон сенсу не бачили, полізли в мережу шукати друзів по нещастю. Прошерстивши тематичні форуми, натрапили на вельми оригінальний спосіб «прожарки процесора». Відгуки були 50 на 50, комусь телефон воскрес, комусь ні, тобто спосіб підходить саме тому, кому, як то кажуть, і так вже нічого втрачати.

Сама я на таке б не наважилася. Дозволила чоловіку робити з телефоном все, що захоче. Отже, для початку чоловік телефон повністю розкрутив, акуратно від’єднав всі шлейфи, поскладав окремо всі болтики і запчастини.

Також читайте:   Ремонт на ділянці Франка-Свенціцького у розпалі

телефон у розібраному вигляді

На фото нижче показано місця, де від’єднуються шлейфи у LG G3.

як зняти шлейфи

А так виглядає плата телефону, яку потрібно “прожарити”.

плата телефону

Плата з процесором відправилася в сковороду, на якій рівним товстим шаром насипали сіль (щоб плата не дотикалась до поверхні сковороди). “Страву” запхали в холодну духовку, включили нагрів до 80 градусів за Цельсієм. Жарили годину, потім температуру збільшили до 240 градусів і ще 10 хвилин.

прожарка плати

Підігрів вимкнули, духовку привідкрили і дали остигнути. Далі чоловік знову ж таки акуратно під’єднав до екрану частину з процесором, легенько замкнув шлейфи, вставив батерею, ввімкнув (в той момент я не дихала), декілька секунд очікування і вуаля, все працює!

LG G3

Для критиків напишу, так, спосіб майже неймовірний і божевільний, я морально і матеріально підготувалася до покупки нового телефону. Оскільки мій телефон своє відпрацював на 300 відсотків, ми вирішили спробувати.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 09.10.2018 пише:

    Лол) цікаво чи надовго ця “прожарка” продовжить життя телефона)
    Не здивуюся якщо ефект воскресіння настав просто через від’єднання на трохи довший час від батереї 🙂

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*