Чому я люблю ходити у походи - Блог про Львів

Чому я люблю ходити у походи

Йдемо в гори

Не знаю як там хто, а Ігор Воробус з нетерпіцнням очікує літа. Подобається воно мені не тим, що тепло, а швидше тим, що можна поїхати у гори. Можна це робити й взимку, але не завжди є нагода та й роки вже не ті.

Одразу ж хочу зазначити, що з фізичною формою у мене все гаразд, рюкзак для походов і палатка в наявності, просто є багато роботи й вирватися на декілька днів дуже важко.

У сьогоднішньому пості хочу врахувати всі «за» та «проти» гірських походів. Такі собі плюси та мінуси.

Отже, до плюсів я би відніс наступне:

1. Чисте повітря

Те, яким є там повітря варто відчути на собі. Чисто, нема вихлопних газів із транспортних засобів, пороху й так далі. Особливо вранці та ввечері тут дуже свіжо. Я стою та дихаю на повні груди.

2. Атмосфера гір

Карпати – це вам не Польща, де не можна палити вогнище. Тут можна все, але треба розуміти, що робимо це все із розумом. Пригадую свого часу були ми з компанією в одному заповіднику. Палити там заборонено, але коли я побачив ці залишки дерев на землі, то зрозумів, що ліс аж проситься щоб його почистили.

Також читайте:   Воробус їде на гору Говерлу

Тому, вогнище у походах – це те, що треба.

3. Приємна втома

Похід – це підняття на яку-небудь вершину. Так, за день ти втомлюєшся, але втома ця дуже приємна. Якщо збоку ще є річка, то взагалі ідеально. Прийшли, розставили намети, покупалися у річці й відчуваєте себе зовсім іншою людиною.

Інколи й це потрібно.

4. Можливість відкриття для себе чогось нового

Як зараз пам’ятаю 2012 рік. На той час я мало де бував. Вперше сходив у похід на гору Парашку. Захопився й розпочалася моя «кар’єра» горами. Поставив собі за мету обійти всі найпопулярніші вершини українських Карпат й фактично заплановане вдалося втілити у життя. Залишилася одна вершина на якій я не бував і на яку планую сходити вже цього року.

5. Пригоди

За більше чим 6 років зі мною траплялися різні ситуації: від зникнення у горах до ночівель в екстремальних умовах. Одного разу мені навіть доводилося рятувати людину. Вдалося й отримав колосальний досвід.

До мінусів походів у гори я б відніс: боязнь змій, диких тварин, виживання у природних умовах, фізичну втому, невміння спілкуватися з людьми й жити у наметах.

Це все можна навчитися, найголовніше – бажання.

Подорожуйте разом з Воробусом і життя стане веселішим.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*