Porsche Panamera - Блог про Львів

Porsche Panamera

Porsche Panamera

9 –й конкурсант на звання автомобіля року автомобіль під назвою – Porsche Panamera.

Що це за автомобіль? Технічні характеристики, можливості.

Porsche Panamera – це німецький автомобіль. Він виготовляється Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG з 2009 року. А детальніше, то збирають його у місті Лейпціг.

Porsche Panamera – п’ятидверний, чотиримісний хетчбек класу люкс з передньомоторним компонуванням і з повним або заднім приводом.

Автомобіль отримав ім’я Panamera завдяки вдалим виступам Porsche в гонці Carrera Panamericana що проходила в 50-х роках XX століття.

Параметри:

Довжина – 4970 мм

Ширина – 1931 мм

Висота – 1418 мм

Маса автівки – 1770 кілограм

Об’єм бака – 80 літрів.

Panamera випускається в трьох варіантах:

задньопривідна S

повнопривідна 4S

сама крута модифікація Panamera Turbo, також оснащена повним приводом.

Всі машини оснащуються 8-циліндровими моторами об’ємом 4,8 л. Це перероблені агрегати модельного ряду Cayenne. Потужність версій з безпосереднім упорскуванням – 400 к.с.

У 2010 році з’явиться менш потужна базова версія з 6-циліндровим мотором, а також бензиново-електричний гібрид.

Panamera відразу розпізнається як Porsche, стильний і стрімкий.

Щодо інтер’єру, то:

Сидіння розташовані досить низько, а водія оточує кокпіт, знайомий за класичним маленьким Porsche. Електроприводи допомагають вибрати оптимальне положення крісла і керма, накачати подушку крісла і відчути, що машина створена саме для тебе.

Також читайте:   Коли необхідно міняти мембрану клапанної кришки клапану вентиляції картерних газів?

Традиційне трьохспицове кермо оброблене шкірою. На ньому розташовані гашетки перемикання передач, причому кожній можна як підвищувати, так і знижувати передачу. Також на кермі знаходиться управління аудіосистемою і телефоном.

Приладова панель складається з п’яти круглих циферблатів, її центральне місце віддано під тахометр. Спідометр з кроком в 50 км / год розташований лівіше, а правіше розміщений кольоровий екран, який видає потрібну водієві інформацію: карту навігатора, попередження про відкриту дверку, інформацію про тиск у шинах і так далі.

Основний дисплей розташований на центральній консолі. Весь простір між ним і важелем коробки передач займає розсип кнопок. Porsche не став розробляти систему з єдиним джойстиком типу BMW iDrive або Audi MMI. Більшості сервісних функцій присвоєна окрема кнопка. Вони розбиті на групи, і розібратися з ними з першого разу виявилося зовсім нескладно.

Максимальна швидкість автомобіля сягає 285 кілометрів за годину. Ще відразу ж сюди добавлю, що розганяється він до 100 кілометрів за 5,6 секунд.

Ціна такого автомобіля коливається в районі від 130 до 200 тисяч американських доларів. Це залежить від версії автівки.

Більш детально про автомобіль Ви можете дізнатися із наступного відео:

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 9 може ще щось напишете?

  1. Doktor Romario 30.03.2010 пише:

    Що можна сказати машина дуже хороша і комфортна, але точно не для наших розбитих доріг і наших зарплат, мабудь якщо взяти у кредит то буде що внукам залишити у спадок!!! (я маю на увазі не погашений кредит) 🙂

  2. zars 30.03.2010 пише:

    А хрін ти переїдеш тою машиною з Топольної на Сихів. І кому потрібно за таких обставин 4,8 обєм і 400 коней. Фігова тачка!

  3. Doktor Romario 30.03.2010 пише:

    zars пише: А хрін ти переїдеш тою машиною з Топольної на Сихів. І кому потрібно за таких обставин 4,8 обєм і 400 коней. Фігова тачка!

    ну ти не кажи, в нас їздить міцубісі з 700 коняками під капотом і з 2 турбінами і нормально, але що правда дає капітальну виручку за день нашим заправкам

  4. Архіваріус 30.03.2010 пише:

    Погоджуюся з зарсом, машина не по нашим зубам, але від такої би не відмовився, якби бабла в кишенях було доволі. А так будемо разом з Воробусом мріяти, як співається у пісні – “мрій про мене, мрій…” 😀

  5. zars 30.03.2010 пише:

    Та машина нам, скоріше, не “не по зубам”, а – пофігу.

  6. Архіваріус 30.03.2010 пише:

    zars пише: Та машина нам, скоріше, не “не по зубам”, а – пофігу.

    Що, Зарсе, зуби на стадіоні повибивали? 😆

  7. zars 30.03.2010 пише:

    Зато мозги вціліли.

  8. Narcus 31.03.2010 пише:

    zars пише: А хрін ти переїдеш тою машиною з Топольної на Сихів. І кому потрібно за таких обставин 4,8 обєм і 400 коней. Фігова тачка!

    А чому б і ні-непоганий втомобіль!!!- що ти взагалі знаєш-кому по кишені- тому і похєр а тобі ще цього не зрозуміти!!! І не хами а то зуби не виростуть!!! 🙂

  9. Gopnik 03.01.2011 пише:

    ото тачка порш файний, правда не для наших доріг,і по кишені хібашо олігарху

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*