Однокласники запустили ігри

Ігри в Однокласниках

Нещодавно користувачі ще однієї соціальної мережі, а саме Однокласникизапустили чергову новинку. Саме новинкою її назвати важко, бо інші соціальні мережі вже давно таке зробили. Але, для цього сайту це новинка.

Минулого тижня новинкою у однокласниках стали ігри, які поки що запустили у тестовому режимі.

Що це за ігри, як їх знайти?

Люди, які зареєстровані в Однокласниках можуть знайти розділ «Ігри» у лівому верхньому куті екрану головної сторінки. Поки що їх є сім. Але , з кожним днем їх має ставати все більше і більше.

Детально це:

Щаслива ферма
Городські банди
Моя школа
Секрети океану
Звірина ферма 2
Карибські пірати
Класне радіо

Однокласники стали останніми із соціальних мереж що запустили ігри.

Вони не стали випробовувати долю і зробили наголос на клонуванні найбільш популярних ігор, вже вдало обкатаних в інших соцмережах. Так, у списку є і “Щаслива ферма”, і аналог “Мафії” – під назвою “Міські банди”, і морський квест “Карибські пірати” тощо.

Всі додатки – розробка єкатеринбурзької компанії i-Jet, однієї з найбільших на ринку соціальних ігор.

У разі вдалого тестування ігрового інтерфейсу, список розробників додатків для цієї соцмережі може бути істотно розширений.

Розділ ігор сьогодні, який знаходиться на бета-тестуванні – це, по суті, не тестування розділу ігор, це тестування відкритої платформи, яка дозволить працювати “Однокласникам “з будь-якими сторонніми розробниками, абсолютно з будь-якими.

Це відкрита платформа, яка, загалом, працює зараз і в Вконтакті, є в них своя платформа, і на Facebook є своя платформа, і купа сторонніх розробників. Сьогодні відкрита платформа, по суті, є певним стандартом для соціальних мереж.

Також читайте:   Новий вид шахрайства в інтернеті. Відновлення сім-карти

Через місяць у результаті вдалого тестування ігор платформа буде відкрита для інших розробників ігор і їх може стати набагато більше.

Ринок соціальних ігор зараз є справжньою “золотою жилою” для розробників – його обсяг у світі наближається до цифри з дев’ятьма нулями. Одна тільки компанія Zynga – найбільший виробник ігрових програм для Facebook – отримала за минулий рік більше 100 мільйонів доларів чистого прибутку. Можна очікувати, що через місяць обкатування ігрового розділу, “Однокласники” зможуть опублікувати програмний інтерфейс для розробки додатків, так званий API. Поки він недоступний.

Друга за величиною соціальна мережа Росії на ігровому терені має колосальне відставання від конкурентів. Наприклад, Facebook або Вконтакте вже декілька років просувають різні ігрові програми, так що зараз починати з нуля і боротися на цьому ринку “Однокласників” буде дуже нелегко.

Ну і як не заробити на користувачах. Тут все стандартно як у всіх соціальних мережах.

Всі ігри монетизуються за звичною “Однокласникам” схемою. У якості єдиної валюти там використовуються віртуальні золоті монети, які можна купити за реальні гроші, відправивши платне SMS-повідомлення. Причому, на відміну від конкурентів, “Однокласники” зі своїх користувачів такі смски буквально витягують – так, в “Веселій фермі” не можна навіть засадити нову грядку, не заплативши грошей.

Більш детально почути про новизну в Однокласниках можна із наступного відео:

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 5 може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 13.04.2010 пише:

    Воробусе, що ти якусь поганку гониш. Придумай щось краще, і можливо тоді дівчата будуть до тебе більш прихильні.

  2. Lanagur 13.04.2010 пише:

    Архіваріус пише: Воробусе, що ти якусь поганку гониш. Придумай щось краще, і можливо тоді дівчата будуть до тебе більш прихильні.

    перестань критикувати Воробуса, звідкі ти взяв, шо до нього дівчата не прихильні?

  3. Архіваріус 13.04.2010 пише:

    А я знаю, що він одинокий хлопець. І дівчата не дуже прихильно ставляться до нього. А то він би нас усіх запросив на весілля.

  4. Lanagur 13.04.2010 пише:

    Архіваріус, ще не вечір. Неодмінно погуляємо на весіллі, Воробус хлопець серьозний, як покохає, то вже на все життя!

  5. Архіваріус 13.04.2010 пише:

    Та я думаю, що Воробус хлопець відповідальний і в скорім часі ми всі отримуємо запрошення. Чи не так, Воробусе?

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*