Комп’ютер чи ноутбук? - Блог про Львів

Комп’ютер чи ноутбук?

Отака перевага ноутбука

Все більше і більше людей мають комп’ютери. Якщо ще кілька років тому персональний комп’ютер – це була розкіш, то тепер багато людей не уявляють свого життя без нього. Це стосується і в плані розваг і в плані роботи. Та що там комп’ютери, зараз вже майже всі мають інтернет про який ще кілька років тому навіть не думали не то що навіть не знали.

У даний час багато людей купляють собі не звичайні залізяки як називають звичайний ПК, а ноутбуки – портативні комп’ютери.

Сьогодні поговоримо про таку тему як: Що краще купити комп’ютер чи ноутбук?

Хтось полюбляє звичайні комп’ютери. Мол кажуть: «Прийшов додому, ввімкнув Пк і не париш собі голови, щоб ще щось під заряджати чи носити з собою».

Інші кажуть навпаки, що ноут це краще, можна поставити собі де хочеш, взяти з собою і тому подібне.

Зараз попробуємо врахувати всі плюси і мінуси. Оцінювати будемо за декількома найважливішими критеріями.

Ціна

Ціна на ноутбуки більша чим на звичайні ПК. Звичайно тих самих параметрів у порівнянні. Але, є багато людей яким на ціну начхати, їм головне щоб їх задовольняло. Також потрібно знати скільки ти купляєш тих нутів, якщо один для себе т о нормально, а якщо для всього офісу, то трішки як кажуть папахіваєт.

Ергономічність

По цьому компоненту ноутбуки випереджають звичайні комп’ютери. Ноутбук можна взяти з собою в дорогу, сидіти з ним де хочеш. Приклад від літака до поїзда, від пляжу до туалету. Де хочеш там і з ним сидиш. Звичайний комп’ютер таким похвалитися не може.

Також читайте:   Халявний wi-fi: за чи проти?

Мені наприклад не подобаються в ноутбуці їхні маленькі клавіші, то як для мурав’їв. 🙂

Дизайн

Колись ноутбуки виглядали страшніше, тепер все по-іншому. Виробники зрозуміли, що без якості ніхто той ноутбук купляти не буде. Комп’ютер у цьому також ні в чому не поступається. А от щодо якості екрану комп’ютер випереджає ноутбук. Це і розмір екрану і кути огляду.

Функціональність і програмне забезпечення

Що прикольно в ноутах так це те, що майже всі вони продаються із ліцензійною операційною системою на відміну від старших братів. Колись ходила думка, що функціонально ноут гірший, але тепер все по-іншому. Ясно, що до звичайного ПК ноут не дотягує, але так само все має у своїй комплектації.

Економічність і Модернізація

Ноутбук «їсть» менше електроенергії ніж звичайний настольний ноутбук. А от щодо модернізації, переносний комп відстає і сильно. У звичайному ПК можна замінити, прибрати або додати практично будь-який компонент, а в ноутбуці самостійно і без втрати гарантії можна змінити лише модулі оперативної пам’яті і жорсткий диск.

Вибір за Вами. Що подобається то і купляйте!!!!

А насамкінець пропоную подивитися відео про те, як чоловік купив ноутбук:

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 15 може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 02.06.2010 пише:

    “Koмп’ютeр чи нoутбук” – Вoрoбусe, a нoутбук щo вжe нe кoмп’ютeр? :). A взaгaлi тут мoжнa спeрeчaтись бaгaтo, aлe iстинa oднa, для oфiсiв звичaйнo крaщe ПK, нixтo з oфiсу кoмпи винoсити нe пoвинeн, плюс дeшeвшe, i як ужe булo скaзaнo лeгшe рoбити aпгрeйд, для привaтнoгo ж викoристaння, ну, тут ужe якi xтo мaє примxи, якщo кoмусь сaмe гoлoвнe цe ширoкий eкрaн i вeликi кнoпки, тo цe йoгo дiлo). Гoвoрити щo нoути нe тaкi пoтужнi як ПK, ну цe пoмoєму нe вiдпoвiдaє дiйснoстi, кoнфiгурaцiя ж чiткo вкaзaнa, якщo нaприклaд в нoутa прoц quad core, oпeрaтивкa 2 ґб, a в пк dual core з 1 ґб, тo прo щo тут спeрeчaтись? Спрaвa тaкoж в тoму щo бiльшiсть людeй нe дивиться зa свoїм кoмп’ютeрoм, який з чaсoм стaє зaгaжeний купoю нeпoтрiбниx фaйлiв, xaoсoм в рeєстрi, мaсoю нeпoтрiбниx прoцeсiв, i тaким чинoм нaвiть крутiший кoмп мoжнa дoвeсти дo тoгo шo вiн будe мaти гiрший пeрфoрмaнс нiж слaбший пo кoнфiгурaцiї aлe впoрядкoвaнiший.
    Щoдo лiцeнзiйнoгo ПЗ, тo я вжe дaвнo нe бaчив щoб прoдaвaли кoмп рaзoм з лiцeнзiйнoю OС, Microsoft зaoxoчує всix пeрexoдити нa Linux :D. Oсoбистo я вжe дaвнo з нoутбукoм, i чeснo кaжучи aбсoлютнo нe тягнe пeрeйти нa ПK, мoжливoстi тi сaмi + мeншa eнeргoємнiсть i мoбiльнiсть.

  2. igor911 03.06.2010 пише:

    Щодо статті – одразу помітно, що автор не є професіоналом у ІТ. Щодо “Десктоп чи Ноут” – залежить від потреб. Якщо в списку потреб сучасні 3D ігри стоять не на останньому місці, то різниця буде десь 500$, і як правильно помічено в статті, через 1-2 роки він вже буде застарівший для ігор.

  3. Архіваріус 03.06.2010 пише:

    Воробус, ти би цьому 911 свою сокиру показав, а то він до тебе щось не дуже культурно говорить. 😆

  4. Lanagur 03.06.2010 пише:

    igor911 пише: Щодо статті – одразу помітно, що автор не є професіоналом у ІТ. Щодо “Десктоп чи Ноут” – залежить від потреб. Якщо в списку потреб сучасні 3D ігри стоять не на останньому місці, то різниця буде десь 500$, і як правильно помічено в статті, через 1-2 роки він вже буде застарівший для ігор.

    igor911, такий термін як “професіоналізм у ІТ” я тобі не раджу взагалі використовувати, розвиток твоїх знань дальше зD ігор не досягають. Скільки проектів були написані взагалі в DOSі, а в 1991 році була розроблена операційна система linux, і тоді не було таких “наворочених ноутів”

  5. Які фахівці зібрались за цим обговоренням))) я вважаю якщо вдома нема місця на Пк то тре брати Ноут, тай все))) ну і звичайно як є потреба десь сидіти поза домом))

  6. zars 03.06.2010 пише:

    Lanagur пише:igor911, такий термін як “професіоналізм у ІТ” я тобі не раджу взагалі використовувати, розвиток твоїх знань дальше зD ігор не досягають. Скільки проектів були написані взагалі в DOSі, а в 1991 році була розроблена операційна система linux, і тоді не було таких “наворочених ноутів”

    Йо… ого… пересе… сила! …і слава… Мудра жінка то добре, а вчена – просто шок

    Роккі Бальбоа пише: Які фахівці зібрались за цим обговоренням))) я вважаю якщо вдома нема місця на Пк то тре брати Ноут, тай все))) ну і звичайно як є потреба десь сидіти поза домом))

  7. Lanagur 03.06.2010 пише:

    Роккі Бальбоа пише: Які фахівці зібрались за цим обговоренням))) я вважаю якщо вдома нема місця на Пк то тре брати Ноут, тай все))) ну і звичайно як є потреба десь сидіти поза домом))

    ти на цьому сайті ким вже тільки не був: “Маестро, он же igor911, он же Роккі Бальбоа” хто далі?

  8. По перше ти не можеш стверджувати шо “Маестро, он же igor911, он же Роккі Бальбоа”, це одна людина, тому що ти не адмін))) а по-друге ми беремо до уваги лише думки які висловлюються тому що це Блог)))) чим тобі не до вподоби ці ніки, ніяк не збагну)))

  9. Lanagur 03.06.2010 пише:

    Роккі Бальбоа пише: По перше ти не можеш стверджувати шо “Маестро, он же igor911, он же Роккі Бальбоа”, це одна людина, тому що ти не адмін))) а по-друге ми беремо до уваги лише думки які висловлюються тому що це Блог)))) чим тобі не до вподоби ці ніки, ніяк не збагну)))

    по-перше, не треба бути адміном, шоб це стверджувати, а по-друге, навіть і не пробуй нічого збагнути, і де написано, шо ці ніки мені не подобаються?

  10. Архіваріус 04.06.2010 пише:

    Lanagur пише:
    ти на цьому сайті ким вже тільки не був: “Маестро, он же igor911, он же Роккі Бальбоа” хто далі?

    Найкращий нік для нього буде Пустодзвон. 😀

  11. zars 04.06.2010 пише:

    Роккі Бальбоа пише: По перше ти не можеш стверджувати шо “Маестро, он же igor911, он же Роккі Бальбоа”, це одна людина, тому що ти не адмін))) а по-друге ми беремо до уваги лише думки які висловлюються тому що це Блог)))) чим тобі не до вподоби ці ніки, ніяк не збагну)))

    Ти важай з Ланою, вона гірше, ніж вірус в інтернеті – кого хоч вразить, вичислить і дістане…

  12. Віктор 08.06.2010 пише:

    По-перше, клавіатура в ноутбуках нічим не гірша звичайної, окрім хіба що незрозумілого розташуваня додаткових клавіш, і вічного бажання відвести місце під Pause/Break, яка ніколи не потрібна, а от про Home/End забувають.

    Щоб вибирати між ноутбуком і звичайним компютером, треба покористуватися першим. Інакше судити буде важко. Адже до зручності та комфорту легко звикнути.

  13. Архіваріус 08.06.2010 пише:

    Взагалі клавіатура на ноутбуках доволі зручна. Коли працюєш цілий день, тоді ти зможеш це оцінити. 😀

  14. http://konus.org.ua/noutbuk-chy-statsionarnyj-kompyuter-scho-obraty/ – ось мої роздуми на цю тему

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*