Чи варто кидати гроші жебракам - Блог про Львів

Чи варто кидати гроші жебракам

жебраки

Кожного дня ідучи Нашим містом Ви бачите жебраків на вулицях. Вони так і лізуть до Вас, щоб Ви кинули гроші у їхнього капелюха чи чемодан.

Саме про них я вирішив і сьогодні поговорити.

Тема статті має назву – «Чи варто кидати гроші жебракам».

Стандартно майже для кожної людини розпочинається день: проснувся, поснідав і на роботу. Хтось їздить транспортом, а кому зафартило і робота близько біля дому, іде пішки.

Якщо Ви проходите центральними частинами міста, то зіштовхуєтеся, хочете Ви цього чи ні, із жебраками, що виманюють у Вас копійки чи навіть гривні.

Дехто навіть вже знає, що на цій чи іншій вулиці стоять жебраки і нпрокладає собі інший маршрут.

«Та набридли вони, тільки одному кинув пару копійок, а тут вже й інший дістає, щоб ще й йому кинули». Так говорить не одна людина після зустрічі з ними.

Подібна ситуація із жебраками є у багатьох містах. Чим більше місто, тим більше жебраків. Це зрозуміло.

Нічого проти жебраків не маю, можливо вони дійсно потребують допомогу, але тут варто не помилитися у тому, кому ти кидаєш свої гроші.

Веду я до того, що інколи під жебраків косять алкоголіки, яким не має за що випити чи просто любителі легкого заробітку.

Щоб вам було ясніше відразу ж наводжу приклад і ще й «свіжесенький».

Вчора була неділя, вихідний день, попереду робочий тиждень. Я з друзями вирішив посидіти у кафе. Всередину ми не йшли, а сиділи на вулиці.

За деякий час підходить до Нас якийсь п’яничка і починає розповідати: «Я такий бідний, не маю що їсти, дайте пару копійок».

Також читайте:   Кубок Євро-2012 у Львові

Мій хороший знайомий на це хіба відповів: «Та він тут кожного дня ходить, раз через раз кинуть йому пару копійок і має вже випити сто грам».

Звісно, що ми його прогнали.

Ще один приклад:

Транспорт, як ж за нього забути. Найбільшим попитом серед жебраків є трамваї і тролейбуси, де так вони полюблять ходити.

Колись як я ще був малий їхали ми у трамваї і цей випадок мені запам’ятався на все життя.

Йшли маленькі діти і почалося: «Поможіть, ми не маємо що їсти, тата мами не має…».
Діти так надавили на жалість своїм поганим життям присутніх у транспорті людей, що у трамваї гроші їм кидали майже всі.

Нічого дивного на перший погляд. Та найцікавіше почалося згодом, коли ці названі діти вийшли із трамвая.

У першій же будці вони купили пиво, вино і хіба що сміялися з людей, які їм давали гроші.

Що тут ще сказати?

У більшості випадків якщо захотіти можна побачити таку ж ситуацію.

Не буду сперечатися, я можу помилятися. Є і жебраки ,які дійсно потребують допомоги, але чи будуть вони мерзнути на морозі за копійки?

Хоча за чутками, жебраки не так і погано заробляють, особливо біля церков і вокзалів. Також подейкують, що вони працюють на конкретних людей. Наскільки це правда не можу сказати.

Тому висновки робіть самі чи кидати чи не кидати гроші жебракам? У Вас ж є голова на плечах.

У публікації використано фото з сайту lohotron.in.ua.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 9 може ще щось напишете?

  1. PVS 06.09.2010 пише:

    Найздоровіший вихід з ситуації – ввести податок на жебракування в туристичних зонах міста – саме цим нехитрим способом надзвичайно багато європейських туристичних центрів позбулися жебраків в місцях скупчення туристів.
    А якщо жебрак раптом зможе/схоче заплатити податок – це само по собі весело 🙂

  2. данило 06.09.2010 пише:

    прсто палка двох кінців

  3. Toss 06.09.2010 пише:

    Не варто, поки буде пропозиція, існуватиме й попит! 😀

  4. bankiduki 06.09.2010 пише:

    Стаття актуальна. Кидати дітям або людям похилого віку не варто, по тім причині, що ці гроші, які ви кините можуть у них забрати. Тому, краще купити булочку та сік – принаймі, якщо гаманець ваш дозволяє це зробити. Тоді той хто просить їсти – точно отримає користь від вашого внеску.

  5. Nestor 06.09.2010 пише:

    Якщо просить людина яка фізично не може заробити чи дійсно є в скрутній ситуації – то тут варто помогти, а якщо, як пише Воробус, людина збирає на сто грам або таким чином заробляє на життя – то на мою думку це сумнівна допомога і давати грошей не варто. Погоджуюся з bankiduki, про булочку і сік – якщо людина справді просить на хліб, то вона з радістю прийме допомогу.

  6. Семаргл 07.09.2010 пише:

    Маєш голову на плечах – сам обираєш кому кидати. Якщо ж не можеш розрізнити махінаторів і жебраків, то не давай нікому! За моїми власними спостереженнями серед жебраків реально 99% махінаторів (це щоб не казати, що всі вони такі. Хоча цілком імовірно, що і 100% їх буде).
    А тепер даю відповідь решти коментарям:

    PVS
    податок такий є, єдине лишається це дотримуватись закону (а у нас поскільки всі живуть як і депутати, то і закони ніхто не дотримується). А закон цей простий – про оподаткування. Згідно з ним (я просто був шокований, коли його прочитав) всі доходи громадян оподатковуються за 13% ставкою (це залежить від різних типів особи оподаткування, але загалом менше 13 немає на фіз особу). І що цікаво (а ось тут дуже уважно) оподатковуються будь-який дохід громадянина!! (а я був три місяці тому впевнений, що дохід що менший прожиткового мінімуму не можна оподатковувати – і я глибоко помилявся). Отже, залишається міліціонерам підходити до жебраків і заставляти їх показувати декларацію про доходи на даний вид заробітку. У разі відсутності – забороняти жебракування даній особі і відчудження майна (ну чи ще щось там, можливо навіть і садити треба жебраків-рецедивістів)

    Toss
    Саме так!!! Перестанемо кидати гроші – вони самі й пропадуть. Ще й якось посприяти тому, щоб гості міста також якомога рідше кидали гроші

    bankiduki
    Стосовно булочки і соку це правильно, але практика показує, що, наприклад, цигани на паску викидають яйця, які їм подають перехожі. Можливо це одиничні випадки, але все ж таки….

    Vorobus
    А автору статті ставлю 1 за неї, поскільки стаття не несе в собі ніякого смислового навантаження. Просто подав проблему, не розкривши її і що дуже погано – не надавши жодної поради (“Тому висновки робіть самі чи кидати чи не кидати…”)

  7. PVS 07.09.2010 пише:

    Семаргл пише: податок такий є

    Нема, тому що взаєморозрахунки між фізичними особами(згідно того ж закону) не оподатковуються, оскільки вважається, що цей податок вже сплатила та особа, котра початково отримала ці гроші як зарплату (гонорар, переказ ін.).
    Всі інші отримані платежі справді оподатковуються і для цього при кожній угоді у Вас вимагають копію довідки про ІПН. Ще один вийняток – пересилка/ввезення грошей з закордону, якщо є довідка про сплату АНАЛОГІЧНОГО податку (різниця в ставках не стягується і не компенсовується) в іншій державі.

  8. Gena Bukin 07.09.2010 пише:

    Музикантам я ще можу кинути, а от іншим ні.

  9. zars 07.09.2010 пише:

    Gena Bukin пише: Музикантам я ще можу кинути, а от іншим ні.

    А дівчатам на трасі?

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*