Добрий вечір, у Вас не має 50 копійок чи гривні? - Блог про Львів

Добрий вечір, у Вас не має 50 копійок чи гривні?

У Львові можна сподіватися на будь-що

Сьогодні ввечері Ваш автор як звично повертався з роботи додому і тут до мене у центрі міста в районі Галицького ринку звертається молода дівчина із проханням, цитую: «Добрий вечір, у мене не має грошей чи не могли би Ви мені дати 50 копійок чи гривню, бо я не маю». Звісно, що я на неї і уваги не звернув, тим паче давати гроші.

Але, хто вона ця дівчина, чи дійсно не має грошей чи просто це любителі легкої наживи?

До цієї проблеми я ставився байдуже, хоча не один раз зауважував подібні ситуації. Скільки раз Ми з компанією йшли чи з концерту чи з якоїсь забави і тут ні з того ні з сього з’являлася дівчина і просила гроші.

Я розумію все, можна не мати грошей, бути бідним, але якби ж то. Дівчата і тоді і зараз були одягнуті досить пристойно. Я правда не пам’ятаю чи це була одна і та ж дівчина, бо вночі темно і важко запам’ятати людину.

Не думаю, що 50 копійок чи гривня їм би суттєво допомогли. Що зараз купиш за гривню?

Тепер спробуємо подумати як Шерлок Холмс методом абстрактного мислення.

Розглянемо кілька варіантів:

1. Шахраї.

Припустимо, що дівчина це шахрайка і якщо Ви почнете витягувати гроші, то відразу може підключитися компанія з кількох чоловіків і самі знаєте що, можуть Вас елементарно розвести і забрати всі гроші. Я би може так і подумав при порівнянні із сьогоднішнім днем, коли я йшов сам. Але, є велике але.

Також читайте:   У Львові відкрили ялинку

У інших випадках я йшов не один, а йшли ми великою компанією і я не думаю, що які би то шахраї не були, чи вони би ризикнули пред’явити Нам щось.

2. Любителі легкої наживи.

До цього варіанту Я найбільше схиляюся. Виходить дівчина на вулицю, впадає у довіру до людей і так по гривні, по гривні назбирає гроші на пачку сигарет чи пляшчину пива. Хто її знає нащо їй ці гроші потрібні. А можливо наркоманка, якій потрібні також гроші чи комусь винна. Про це можна тільки здогадуватися.

3. Малоймовірний, але має право на життя.

Дівчина просто хоче познайомитися таким чином. Хтось скаже, що Я несповна розуму, але повірте і такі трапляються. Чому малоймовірний?

А тому, що яка дівчина буде ходити вечорами по місту і ще сама? Є всілякі , але так можна і нарватися на когось серйозного або якогось недоумка.

Ось такі мої версії, не знаю що і думати, але знаю тільки одне: Будьте обережні, це Львів, це не якесь не село, що там всі один одного знають. Тут місто велике і багато шахраїв, і не махайте своїми дорогими телефонами чи прикрасами.

І зразу ж нагадую стару істину: «Береженого Бог береже».

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 13 може ще щось напишете?

  1. PVS 05.10.2010 пише:

    4. Прозаїчний. В дівчини сперли кошельок, а в кишені копійок бракує навіть на трамвай, мовчу вже про маршрутку.

  2. Vorobus 05.10.2010 пише:

    PVS пише: 4. Прозаїчний. В дівчини сперли кошельок, а в кишені копійок бракує навіть на трамвай, мовчу вже про маршрутку.

    Та я не думаю, щось часто вони мені трапляються і що у всіх крадуть кошильки? 🙁

  3. Vorobus 05.10.2010 пише:

    Як кажуть: один раз це співпадіння, другий раз це збіг обставин, а от третій це закономірність. ?:-)

  4. Архіваріус 05.10.2010 пише:

    PVS пише: 4. Прозаїчний. В дівчини сперли кошельок, а в кишені копійок бракує навіть на трамвай, мовчу вже про маршрутку.

    В українській мові є гарне слово гаманець. Воно повністю замінює по своєму призначенню “кошельок”, слово яке до української мови не має ніякого відношення. 😀

  5. Шерлок Холмс думав Дедуктивним методом, а не методом абстрактного мислення))))

  6. zars 05.10.2010 пише:

    Воробус, та шо ти паришся. Та дай дівчині гривню. Не жмотнічай.
    (За гривню таку проблему розписав, ніби в тебе силою 100 баксів відібрали!)

  7. PVS 05.10.2010 пише:

    Vorobus пише: …щось часто вони мені трапляються…

    Тобі на них просто везе, або це справді одна і та ж дівчина і вона тебе переслідує 🙂

  8. данило 07.10.2010 пише:

    гривня копійку береже

  9. Архіваріус 07.10.2010 пише:

    данило пише: гривня копійку береже

    Так виглядає, голубе, що ти також не проти заробити зайвих 50 копійок. 😀

  10. ГОР 30.05.2011 пише:

    На жаль багато хто не знає заповідей Божих, тому живе в злиднях і страху. Написано: “І кожному, хто в тебе просить-подай…І як бажаєте, щоб вам люди чинили, так само чиніть їм і ви… Будьте ж милосердні, як і Отець ваш милосердний!… Також не судіть, щоб не суджено й вас; і не осуджуйте, щоб вас не осуджено; прощайте, то простять і вам. Давайте – і дадуть вам… Бо якою ви мірою міряєте, такою відміряють вам.”(Луки 6:30,31,36-38) Друже автор, якщо залишишся таким дріб”язковим, все життя будеш рахувати в своєму гаманці тільки дрібні гроші.

  11. Narcus 30.05.2011 пише:

    ГОР, Але потрібно дивитись кому ти навіть цю гривню даєш-чи вона піде на добре діло?!!! Якщо прогулятись центром то можна сотну тільки на пожертву віддати-з яких більшість шахраї!!! Я як приїзджаю до Львова то до мене частенько підходить старий дід який має хороші слова- парнішка дай парочку рублів, я з зони вийшов нема на хліб!!! Зі всьою повагою до діда я йому 1 раз дав з жалю і все більше не давав-тому що вор який відсидів ніколи просити не буде!!!

  12. Діма 08.11.2011 пише:

    В мене інша історія!!!! Мені звонить подруга моєї систри і просить поповнить їй рахунок. Я поповнив їй рахунок, через деякий час вона знову звонить і просить поповнить рахунок.
    Що мені робити???????? ❓

  13. Архіваріус 08.11.2011 пише:

    Діма, Дмитро, вітаю тебе з Днем твого ангела. Успіхів та удачі тобі у твоїх справах. 🙂

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*