Куди зникли копійки? - Блог про Львів

Куди зникли копійки?

Копійки

Проблема обслуговування у магазинах була вже давно, не бачу змін і зараз. Як не посваришся із продавцями, то нічого не доб’єшся. От нещодавно знову мене заділа стара як світ тема.

Одного дня Ваш автор пішов за покупками, і не думайте що я пішов купляти динозавра чи автомобіль, «покривав» Я у магазин продовольчих товарів. Саме там по ідеї мені треба було купити деякі продукти.

Приходжу у магазин, набрав продуктів, витягую гаманця розраховуватися, даю гроші і тут чую набридливе: «Я не маю решти, можливо у Вас є гривня і 72 копійки або ж дві гривні і 46 копійок?».

Йоли пали, продуктовий магазин, кожного дня має велику кількість відвідувачів і не має решти, а де вона? Що все позабирали?

На моє запитанная, а де решта, продавщиця ще зла відповіла: «Тільки що була інкасація, і я дрібних грошей не маю».

Ну добре, всіляке буває. Інкасація, позабирали гроші можна і піти на поступки. Приходжу Я у другий магазин, на цей раз супермаркет.

Як відомо у них оборот за день огого і на касі починаються нові приколи: «Я не маю решти, може є у вас 95 копійок?». Ага, зразу, Я копійки складаю і спеціально тримаю їх для магазинів, бо в них не має чим решту дати.

Це ще пів біди, буває і зовсім веселіше. Приходиш у магазин, а Вам кажуть беріть може ще один хліб, бо решти не маю. Не обнагліли?

Також читайте:   Хробаки відтепер можна купити в автоматах

У одному магазині мені сказали, що всі копійки у маршрутних таксі. Та як у маршрутних таксі, коли водії тільки і просять дайте 25 копійок?

Куди ж все-таки подівалися копійки?

Існує багато версій на цю тему, основні з них такі:

1. Продавцям неохота рахувати копійки і вони просто-напросто просять копійки у людей, щоб їм легше було давати решту.
2. Копійки бережуть на свята, бо ми до них з кожним днем наближаємося. Але, що зараз копійки на свята тримають? Це якась фігня, мінімум що кидають колядникам чи у церкві так це одну гривню.
3. Вони дійсно у маршрутних таксі, всі-всі і до магазинів не доходять.
4. Погане обслуговування у магазинах. Продавці не заінтересовані, щоб догодити людям, їм головне зарплата, яка як правило є фіксованою без ніяких додаткових премій.

Тепер розповім Вам досить цікавий приклад для роздумів.

Так сталося, що був я в Херсоні. Заходжу у місцевий магазин, набрав продуктів і традиційно вже навчений говорю: «Може Вам дати якісь копійки?». Ви будете сміятися, але продавщиця мені з усмішкою відповіла: «Ти бери по більше продуктів, а я решту вже знайду».

Думаю Ви все зрозуміли.

Тому, підсумовуючи сьогоднішню статтю, скажу наступне: «Вимагайте належного обслуговування до Вас і не ведіться на всяку фігню типу: візьміть ще один хліб чи масло, бо решти не маю. Коли коли, а зараз магазинів, де придбати продукти є багато».

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 9 може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 18.10.2010 пише:

    У мене теж майже завжди в супермаркеті на касі питають чи я не маю стільки то копійок, та і якщо в мене є то я з радістю дам, але якщо немає то я так і кажу, і тоді касир мовчки дає здачу своїми копійками, і це впринципі нормально, ну але якщо починається якийсь маразм, типу купіть ще щось, то це терпіти не можна. Зазвичай хамло і рагулі серед продавців в великих супермаркетах майже не попадаються бо там є чіткі вказівки керівництва про те як касир повинен себе вести, і навіть дякувати кожному за покупку, а у всяких міні магазинах десь в глибині спальних районів чи у всяких продуктових повно всякого зброду, якому впадло навіть здачу порахувати, ти в нього закупляєшся а воно ше тобі хамить і видумує всякі байки про маршрутки і інкасаторів. Це явище є виною як власників тих магазинів так і самих людей, які терплять це хамство, бо цей магазин близько від хати і вони не можуть плюнути на нього і закуплятись в іншому, тоді потрібно від імені всіх невдоволених покупців звернутись до власника чи адміністрації цього магазину з вимогою або звільнити або навчити своїх рагулів хорошим манерам, потрібно лише трохи самоорганізації і поваги до самих себе.

  2. dude1995 18.10.2010 пише:

    А в мене є копійки)) 😀

  3. PVS 18.10.2010 пише:

    Скільки раз тобі казати – затарюйся в супермаркетах і розраховуйся карточкою!

  4. VIK 18.10.2010 пише:

    всі копійки в банках, а чи то в 3-х літрових чи в звичайних, то вже не важливо!

  5. zars 18.10.2010 пише:

    Смішно, коли здачу цукєркою дають. В одному з таких кіосків під хатою якось спробував за здачі, назбирані цукєрками, купити сигарет – продавець трохи афігела. Після пояснення, що то їхня тижнева здача мені – аж образилася. І хоч нічого не купив, задоволення від спілкування отримав, … і здачу копійками стали давати. (А цукєрки хай сама смокче). :razzmad:

  6. данило 18.10.2010 пише:

    це прікол коли така здача

  7. Архіваріус 21.10.2010 пише:

    dude1995 пише: А в мене є копійки))

    Так,під церквою за пару годин можна купу копійок назбирати. 😀

  8. Flash 05.12.2010 пише:

    Коли я відмовився брати цукерки, продавець сказала, що ПОКУПЕЦЬ ЗОБОВ’ЯЗАНИЙ МАТИ ЯК МІНІМУМ 50 КОП ДЛЯ РОЗРАХУНКІВ У МАГАЗИНІ

  9. Flash 05.12.2010 пише:

    Flash пише: Коли я відмовився брати цукерки, продавець сказала, що ПОКУПЕЦЬ ЗОБОВ’ЯЗАНИЙ МАТИ ЯК МІНІМУМ 50 КОП ДЛЯ РОЗРАХУНКІВ У МАГАЗИНІ

    І це, ніби на основі якогось закону 😉

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*