Ситуація із сміттєзвалищем у Грибовичах - Блог про Львів

Ситуація із сміттєзвалищем у Грибовичах

Сміттєзвалище у Грибовичах

Живемо ми, їмо, гуляємо, відпочиваємо, на перший погляд нас нічого не обтяжує, все у нормі.

Та якщо подивитися на проблеми міста, людей, світу, то стає якось не по собі. Все-таки хочеться, щоб люди не знали бід і жили щасливо.

Нещодавно у нашу редакцію (Рубрика «Запитай у Воробуса») прийшло прохання від читачки Мар’яни з проханням розповісти про село Грибовичі, а саме яка зараз там ситуація із сміттям, якого там ой як багато.

Якщо ви колись їхали дорогою на Жовкву, Червоноград, то бачили з лівого боку одне з перших сіл за Львовом під назвою – Грибовичі.

Село як село, так як і всі, але воно просто страждає, іншими словами я сказати не можу.

Справа у тому, що з 1959 року сюди вивозять сміття зі Львова. Його вже там так багато, що місцеві мешканці вдаються до страйків. Були вони не один раз.

Ще б пак. Вода у цих Грибовичах і сусідніх селах забруднена. Як же тут можна жити? Добре, що рятує мешканців водопровід, але ж худоба і поля поливаються то забрудненою водою.

Влада міста і області вже давно розмовляє на тему спорудження заводу для переробки сміття чи відкриття нового сміттєзвалища, але далі розмов вони не рухаються.

Добре, уявімо собі, що сміттєзвалище у Грибовичах закриють і що тоді?

Також читайте:   Як обрати зал для конференцій?

Львів просто потоне у смітті. Пригадую були такі дні, коли мешканці села Грибовичі перекрили в’їзд машин з сміттям зі Львова до Грибович. Як наслідок, у місті сміття валялося на дорогах.

Вивезти то його більше не має куди. А якщо довго його не забирати можуть розвинутися різні хвороби. Цього ж ми не хочемо?

А тому, щоб закрити сміттєзвалище у Грибовичах потрібно знайти нове місце для нього або ж побудувати сміттєпереробний завод.

Відразу ж появилася інформація у засобах масової інформації, що мол у Кам`янка-Бузькому районі вже є виділена ділянка для сміття і згодом для заводу. Та як згодом з’ясувалося далі розмов це не дійшло.

За кілька днів голова Кам`янка-Бузької районної адміністрації цю інформацію спростував.

Тепер же активно говорять, що за сміттєзвалище візьметься держава. Але, ж тоді прибуток від фінансування проекту піде не тільки нашому місту, а й цілій країні. Тут ще такі питання виникають.

Чув навіть, що китайці готові взятися за завод, що тільки не говорять люди.

Не знаю, що там думають наші посадовці, але щось робити треба.

А поки що сміття і далі везуть в Грибовичі, забруднення і на далі йде, дим, мешканці цього села в квітні обіцяють черговий страйк, …

У публікації використано фото із сайту pryroda.in.ua.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 6 може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 12.02.2011 пише:

    Питання сміттєзвалищ дуже болюче для всіх великих та малих міст нашої країни. За радянських часів ніхто ніколи не думав про таке явище, як сміття. На сьогоднішній день дуже гостро стоїть питання зі сміттєзвалищами. Цивілізовані країни вже давно побудували заводи по переробці сміття, які приносять доволі солідний прибуток. Тільки наша держава, дякуючи нашим недолугим керівникам, ніяк не може збагнути, що цій проблемі необхідно приділити максимум уваги, бо інакше потонемо у нечистотах. 😀

  2. Toss 12.02.2011 пише:

    Сміття – золотий запас енергії, був би розум його використовувати.

  3. Stakeholder 12.02.2011 пише:

    Тепер же активно говорять, що за сміттєзвалище візьметься держава. Але, ж тоді прибуток від фінансування проекту піде не тільки нашому місту, а й цілій країні.

    translate please 😀

  4. Жанін 12.02.2011 пише:

    А мені з вікна видно Грибовицьке сміттєзвалище. Я живу у сусідньому місті

  5. дaнило 13.02.2011 пише:

    то діло треба переносити або закривати

  6. Kvitka 05.09.2011 пише:

    потрібен завод, ідеї переробки а для цього потрібні інвестиції…

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*