Сортування сміття по-новому - Блог про Львів

Сортування сміття по-новому

Сортування сміття по-новому

Нещодавно у ЗМІ почув досить цікаву інформацію. Виявляється у Львові де-не-де почали сортувати сміття.

Це добре, так скаже не одна людина, але завжди є якесь але.

Що це за але, як вийти із цієї ситуації та інше читайте далі.

Проблема сміття завжди була актуальною у нашому місті. І якщо хтось починає за неї говорити, то ці розмови можуть тривати довго і нудно. Я навіть стараюся уникати цієї теми.

То смітників на вулиці обмаль, то нема куди вивозити сміття з міста, а за завод по переробці сміття я вже навіть не говорю, бо щось я глибоко сумніваюся що його колись збудують.

Про що ми сьогодні поговоримо? Лежу якось я ввечері після роботи на канапі, дивлюся телебачення і по одному із каналів розповідають, що у нашому місті почали сортувати сміття. Спершу я подумав, що мова іде про пластикові пляшки, для яких вже давно відвели окремий смітник, але не це.

Від тепер де-не-де можна побачити смітники не тільки для загального сміття і для пластику, а і для скла і паперу.

Оце так прикол. Що я роблю? Вчора виходжу з дому, ходжу по місті і шукаю саме такі смітники. Чесно кажучи, це зробити було складно, особливо у старій частині міста. Не знаю як там з новими масивами, але щось мені здається там їх значно більше.

Також читайте:   Як це жити в умовах карантину у Львові

Знаходжу омріяний смітник і бачу цікаву картину. Там де загальне сміття – баки повні, пластик – теж не мало, а от де скло і папір, особливо, мало.

Чому так?

Звісно, що подібне сортування – це добре, але ви самі розумієте що люди до подібних нововведень ще не звикли та і не знаю чи захочуть звикнути.

Знаю по собі, що вдома є відро для сміття, де я викидаю не потрібні речі, пластикові пляшки у відро не влазять, тому і їх можна викинути у віддільний бак для сміття. А ось скло і папір – з ними складнувато.

Це ж скільки треба мати відер, щоб все сортувати. Як мені сказала моя сусідка: «А навіщо мені то треба? Ще все сортувати і так спека на вулиці, а я буду по 10 раз ходити».

З цією думкою погодитися як можна, так і ні.

Сортувати – це добре, але нав’язувати свою думку всім також не гоже.

А як ви відноситеся, шановні користувачі блогу, до цього нововведення?

P.S. Один дядько також сказав мені прикол чому смітники для скла і паперу майже пусті. Виявляється протягом дня до них заглядає не одна людина, яка хоче, таким чином, заробити пару гривень, здавши пляшки і папір.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 5 може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 18.07.2011 пише:

    Це ж скільки треба мати відер, щоб все сортувати. Як мені сказала моя сусідка: «А навіщо мені то треба? Ще все сортувати і так спека на вулиці, а я буду по 10 раз ходити».

    Варобус, яких відер? ти ше досі відрами сміття виносиш? переходь на пакети, різні типи сміття складаєш в різні пакети. А сусідка, то взагалі клініка, коню зрозуміло, шо сортувати треба ще вдома відразу як тільки починаєш викидати що небудь, а не біля смітника витягувати пластикові пляшки з під консервних банок і зіпсованого м’яса, і що це значить “10 раз ходити”? вона що раз місяць сміття виносить?

    Сортувати – це добре, але нав’язувати свою думку всім також не гоже.

    ну а ця фраза взагалі просто бомба. Ну прямо нацизм і тиранія, думку всього цивилізованого “нав’язують”! Пора виступати з акціями протесту!

    Один дядько також сказав мені прикол чому смітники для скла і паперу майже пусті. Виявляється протягом дня до них заглядає не одна людина, яка хоче, таким чином, заробити пару гривень, здавши пляшки і папір.

    А що в цьому поганого дядько не сказав? ну забирають ці пляшки і здають, всеодно вони таким чином попадають на переробку, що і є метою сортування сміття.

    Одним словом, нашому суспільству потрібно перемогти в собі рагулізм і поставитись серйозно до проблеми сміття, а владі в свою чергу дійсно забезпечити його переробку.

  2. Архіваріус 18.07.2011 пише:

    Воробусе, організуй акцію по збору коштів для будівництва сміттєпереробного заводу. 😀

  3. Поросёнок Пётр 19.07.2011 пише:

    Stakeholder,
    Зачёт ;)))

  4. Olesska 19.07.2011 пише:

    хм…а в мене біля будинку такі смітники вже десь місяць як є…доводиться сортувати, хоча до цього простіше було)) а про те що люди папір і скло здають – то це правда, тому вони і порожні)

  5. Kvitka 05.09.2011 пише:

    проблема сортування сміття у Львові дійсно болюча, і з цим буде пов”язано ще багато проблем. Особливо складно з переробними заводами, ну не скоро ще це буде… Але сортувати сміття краще ніж не сортувати, бодай трошки того піде на переробку, і то вже початком буде. А щодо того що це складно сортувати по різних відрах то це смішно, люди, ви коли-небудь проїжджали повз сміттєзвалище в Грибовичах!!! Згадайте ту картину коли наступного разу викидатимете різне сміття в одне відро!!!

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*