Чи насправді медицина у нас безкоштовна? - Блог про Львів

Чи насправді медицина у нас безкоштовна?

Така у нас медицина

Відпочивати класно, але не завжди все виходить так як хочеться. Бувають і проблеми.

Як відомо, нещодавно ваш автор із компанією відпочивав у смт. Партеніт. Все було добре, але як це часто буває при зміні кліматичних умов, можуть виникнути проблеми із здоров’ям.

Як це не прикро, їх відчула моя подруга із дитиною. Що робити? Не можемо її кинути у біді, треба рятувати. Не хворіти ж ми приїхали на відпочинок.

Що ми робимо?

Йдемо ми у місцеву лікарню, а що ще робити? Приходимо на прийом до сімейного лікаря, саме так там називають терапевта. Людей у черзі багато, є як приїжджі, так і місцеві люди. Ви пізніше зрозумієте чому я так наголошую.

Стоїмо у черзі, дітей багато, у якийсь момент виходить «головна» героїня сьогоднішньої статті лікарка Ірина Миколаївна.

Цитую її слова: «А що ви всі до мене йдете, та йдіть трохи до ЛОРа, треба в реєстратурі сказати, щоб цих всіх відсіювала, понаприїжджали тут». Та все ж лікарка погоджується нас прийняти.

Подруга з дитиною заходить у кабінет, жінка у халаті починає там виписувати вагон таблеток і знову ж з її вуст лунають слова: «Мої послуги коштують 50 гривень».

Ні стиду, ні совісті. Відколи це у нас в країні медицина стала платною? Подруга їй це каже, а вона натомість сказала, що ми не зобов’язані обслуговувати приїжджих. І ця людина ще давала клятву Гіппократа.

Таке враження, що люди, які приїздять на курорт не такі як всі.

Також читайте:   Як Воробуса вкусив кліщ

Подруга дає 50 гривень, все-таки здоров’я дитини важливіше чим гроші.

Йдемо ми до завідуючого, питаємося що то в них за така лікарня, що всюди треба платити гроші, говоримо за цю лікарку, він обіцяє вияснити.

І що ви думаєте він щось зробив? Нічого.

Приходимо через кілька днів до цієї ж лікарки, подруга їй каже, що віддавай 50 гривень, ми все завідуючому сказали, і що познімаємо її на відео.

Натомість у відповідь чуємо нецензурні слова на кшталт: «Мені по…, у мене є свідки що ви ці гроші давали добровільно. Дві медсестри можуть це підтвердити» (хоча під час прийому в кабінеті була тільки одна медсестра). Отак от, така у нас медицина.

Про скаргу від головного лікаря вона навіть і не чула (він звичайно в курсі її підробітків, в той день тільки на її прийомі було десь 10 приїжджих, самі можете порахувати яка у неї доплата в місяць до зарплати виходить). Напевно головний теж добре свій процент підраховує.

Хто кого покриває невідомо, але відомо одне, корупція тут процвітає по-чорному. Ясно, що ми не маємо ні мічених грошей, ні таких зв’язків, щоб вивести цю лікарку на чисту воду, але ми хоча б за допомогою цієї статті допоможемо людям зрозуміти хто є хто і застерегти їх від таких “лікарів”.

Можливо хтось колись таки виведе її на чисту воду.

Так завжди не буде…

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 15 може ще щось напишете?

  1. ГОПНІК 17.08.2011 пише:

    ясно шо НІ варто лише в лікарню попасти і всьо попадеш на таке лаве 😈 😈 😈 😈 😈 😈 😈 😈 😈 😈 😈 😈 😈 😈

  2. xrusta-lviv 17.08.2011 пише:

    Звиичайно медицина в не безкоштовна…не підмажеш, не поїдеш.. нажаль 😥

  3. ГОПНІК 17.08.2011 пише:

    Відколи це у нас в країні медицина стала платною? ВОРОБУС завжди була

  4. Gena Bukin 17.08.2011 пише:

    Гнати таких лікарів!!!!!! які ж це лікарі що якщо грошей не дадуть, то не лікують!!! 👿 👿 👿 👿

  5. Jorgen 17.08.2011 пише:

    Гнати треба в першу чергу тих, хто довів лікарів до такого життя. На мою думку, медицина має бути платною (страховою), лікар має достатньо заробляти щоб не клянчити якісь там 50 грн, клініка має бути зацікавлена, щоб її лікарі надавали якісні послуги, тому що в іншому випадку страхова компанія може не оплатити ці послуги.

  6. Andr1y 17.08.2011 пише:

    Лікарі не складають клятву Гіпократа 🙂
    Старші максимум, що складали, так це “Присягу врача Советского Союза”

  7. adekvat 17.08.2011 пише:

    Нарешті актуальна стаття, хоча не до кінця справа доведена.
    Якщо так хочеться допомогти подрузі, навчити лікарку манерам і елементарно виконувати свою роботу потрібно озвучити імя та прізвище лікарки, назву медичного закладу та головного лікаря.
    Ато виходить намір допомогти є, а реальної допомоги нема.
    Немає різниці що нема відео – головне щоб люди знали «своїх героїв», і, можливо на одному прикладі навчаться принаймні ще 10 лікарів.

  8. adekvat 17.08.2011 пише:

    Ірин Миколаївн багато

  9. Len4ik 17.08.2011 пише:

    Відбулося все в Партенітській амбулаторії, лікарку звати ПАШИНА ІРИНА МИКОЛАЇВНА (Пашина Ирина Николаевна). хоча таких хамок навіть до дітей підпускати не можна, лікар називається матюкалася останніми словами, головний лікар ЛАЗАРЕВ ОЛЕКСІЙ СЕРГІЙОВИЧ (Лазарев Алексей Сергеевич). До речі на наступний день вона взагалі хворих відмовилася приймати аргументуючи це тим що її робочий час вже закінчився (хоча була всього 11 година)

  10. adekvat 17.08.2011 пише:

    Len4ik пише: ПАШИНА ІРИНА МИКОЛАЇВНА (Пашина Ирина Николаевна)

    Оце круто.
    Так як цей блог добре індексується пошуковиками, кожен, хто буде шукати цю особу (російською, чи українською) натрапить на цей пост.

  11. russo turisto 17.08.2011 пише:

    За лечение всегда приходилось платить. Кто лечится даром, тот даром лечится. :mrgreen:

  12. Len4ik 17.08.2011 пише:

    ось як усе було :Літом 2011 року відпочивали в Партеніті (Крим, ЮБК). У нас захворів малий (2,5 роки) – піднялась температура і почалися соплі. Ми пішли в Партенітську амбулаторію, до “сімейного лікаря”, звати яку ПАШИНА ІРИНА МИКОЛАЇВНА (Пашина Ирина Николаевна). Ми відстояли годину в черзі, а коли зайшли то замість “Здравствуйте” ця сволота почала хамити і обурюватись чого ми до нех прийшли з такими незначними симптомами. Спочатку вона хотіла спихнути нас до ЛОРА, потім побачивши наше обурення згодилась таки оглянути малого. В результаті огляду вона поставила абсолютно невірний (як потім виявилось) діагноз і заявила що її послуги коштують 50 грн.
    Я була настільки шокована її хамством що віддала їй гроші.

    Але вийшовши з кабінету я взяла себе в руки і пішла в реєстратуру спитати чи правомірно цей недолікар бере гроші з відвідувачів. В реєстратурі відповіли що нічого про це не знають. Тоді я пішла до головного лікаря і запитала в нього що це таке коїться. Головний лікар ЛАЗАРЄВ Олексій Сергійович (ЛАЗАРЕВ АЛЕКСЕЙ СЕРГЕЕВИЧ) сказав що вона вже його теж дістала і порадив написати на неї скаргу, що я з задоволенням зробила. Коли я через день прийшла знову на її зміну щоб забрати свої гроші вона знову зустріла мене хамсвом і матюками і сказала що грошей віддавати мені не збирається, бо я віддала їй ці гроші як добровільну пожертву, і ніякої скарги вона в очі не бачила. Отже, цей головний лікар з нею заодно, і цю скаргу їй навіть не показував.
    Люди, будьте обережні і не потрапляйте в руки цим недолікарям, яки тільки і думають як збагатитися за рахунок пацієнтів!

  13. Len4ik 17.08.2011 пише:

    Обурило мене не віддані гроші а хамство, зневага і повна непрофесійність цього лікаря. Не в грошах справа, а в тому що їх вимагає хамовита людина яка абсолютно некомпетентна в питаннях медицини!!!

  14. adekvat 17.08.2011 пише:

    Len4ik пише: Отже, цей головний лікар з нею заодно, і цю скаргу їй навіть не показував.

    Звичайно що за одно, адже теж має долю. То смішно: навіщо головному лікареві доля з 50 грн, але якщо взяти що в лікарні 20 лікарів, які в день приймають (в середньому на кожного) по 30 пацієнтів, сума виходить немала: 30000 – це вдень. Навіть якщо він має хоча б 10%, а це 3000 (це теж в день) – погодьтеся: він тільки буде спонукати лікарів брати хабарі, а не наказувати їх доганами і позбавленням премій.

  15. adekvat 17.08.2011 пише:

    Така ситуація в кожній сфері. Найяскравіше це проявляться в ДАІ, з їхніми щоденними «планами»

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*