Автобус №5А у Львові - Блог про Львів

Автобус №5А у Львові

Автобус №5А

Хто б там що не говорив, що проведення чемпіонату Європи в Україні – це погано, я з цим не погоджуюся. Звісно, що темпи виконання робіт хотілося би бачити кращими, але що є, то є. Тішить те, що можливо нарешті наведуть лад із дорогами, транспортом і так далі.

Стадіон, готелі, різноманітні бази. Все це Євро. Але, треба все гарно зробити, тоді і буде інфраструктура. А роботи ще до….га.

Головне, щоб після Євро про все не забули, особливо це стосується якраз транспорту. Нові маршрутки ж як можуть відкрити, так і зняти.

Як відомо, у неділю відкрили після капітального ремонту вулицю Личаківську. Вже їздять трамваї, маршрутки вже не руйнують інші вулиці, а їздять де вони їздили до того.

Але, не тільки ця новина сколихнула Львів у транспортному питанні. Виявляється від вчора у нашому місті їздить новий радіальний маршрут – 5а.

Маршрут його наступний – все починається від площі Галицької – вулиця Личаківська і Винники. Назад же автобус повертається тією самою дорогою, але до площі Галицької їде через вулицю Підвальну, ринок «Добробут», далі проспект Свободи і все завершується на тій ж площі Галицькій.

Місткість одного автобуса становить – 100 пасажирів, що дуже класно. От недавно їздив на матч між збірними України та Австрії, то ці автобуси вміщували багато люду.

Також читайте:   Безкоштовний прокат велосипедів відтепер у Львові

Поки що на маршруті працює 5 таких автобусів. Згодом таких має бути ще більше, вся затримка у перевізниках між якими має бути конкурс на право їздити на тому чи іншому маршруті.

Подейкують також, що згодом у місті запустять ще один радіальний маршрут. Їздитиме він у район вулиці Городоцької. Чекають лише на те, що там нарешті відремонтують дорогу.

Проїзд у всіх радіальних маршрутах, у тому числі у №5а не змінився і складає – 2 гривні. Його відмінність від інших маршруток така, що ви можете всього лиш за дві гривні доїхати, наприклад, із Рясне у Винники. Для цього треба при посадці взяти у водія талон і на одній із зупинок це або вулиця Галицька або біля готелю «Львів» пересісти у один із бажаних маршрутів: 1, 1а, 3, 5, 11.

Як ця схема працює чесно вам скажу не пробував, але якщо випаде нагода обов’язково перевірю і напишу у черговій статті на блозі Воробуса.

Насамкінець, хотілося би почути вашу думку, шановні користувачі блогу, щодо питання транспортної системи міста. Якою вона повинна бути, щоб нарешті люди були задоволені.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 22.11.2011 пише:

    радість з того що у нас “під євро” у місті нарешті щось роблять, нагадує радість мешканців якогось районного центру коли туди раз на 100 років приїжджає президент, нарешті з центру вивезли купу сміття, і пофарбували траву. А на рахунок того яким має бути транспорт, то вже в інших статтях було написано предостатньо. Для того щоб транспорт в нас був на рівні міст ЄС, потрібно по суті все робити заново, при стабільному фінансуванні і з нормальними темпами роботи думаю можна було за рік-другий без напрягів все змінити до невпізання. Але вже на саме євро Україна набрала кредитів по саме нікуди, а ще не потрібно забувати про першочеговий і самий пріоритетний проект Межигір’я, його будівництво зупиняти не можна ні в якому разі, так що з транспортом доведеться зачекати.

  2. PVS 23.11.2011 пише:

    Stakeholder, +100000000

    VOROBUS пише: Хто б там що не говорив, що проведення чемпіонату Європи в Україні – це погано, я з цим не погоджуюся.

    Від того, що ти відмовляєшся помічати очевидні речі нічого не зміниться. 🙁

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*