На яку тему створити блог? - Блог про Львів

На яку тему створити блог?

на яку тему створити блог?

Рубрика «Запитай у Воробуса» продовжує і на далі функціонувати. Запитань мені трохи приходить і у міру можливостей стараюся на них відповідати. Звісно, якщо я розуміюся у цій темі.

Нещодавно у редакцію блогу поступило запитання від пана Romana. Він задав наступне питання, цитую: «Про що, Воробусе, мені блін блог намутити?»

Одразу ж там же у рубриці люди почали пану радити що створи блог про сео. Звісно це варіант, але чому саме про нього? Є і багато інших тем для висвітлення.

Отже, на яку тематику створити блог?

Почнемо із того, що перш за все ви, Роман маєте у цій тематиці розумітися. А то є повно блогів і сайтів, які пишуть пости тільки для того щоб вони були. Я, особисто, люблю людей які в темі. А то пишуть про спорт, а навіть правил не знають. Це повна маячня.

По-друге, треба уважно подивитися на яку тематику є багато блогів. Досить непогано би було створити спортивний блог, але по спорту зараз стільки всього, що боюся з такою темою блог не стане популярним.

Треба шукати щось, що буде кожного дня зацікавлювати людей заходити саме до вас. От скажімо, пан Адекват мав блог про совок. Зараз він зник, тому ви можете вкрасти у нього ідею. 😀 А якшо серйозно треба хоча з пару місяців поспостерігати що цікавить людей.

Також читайте:   Де знайти ключик реєстрації для «WEUA»?

Мені навить спостерігати не треба, бо і так знаю, що люди як цікавилися темою кохання так і будуть цікавитися ще довгий час. Тому, можете пане Романе створити блог саме на цю тематику. Як познайомитися з дівчиною, як помиритися, що подарувати їй і так далі. І не обов’язково писати лише про дівчат. Можуть бути взагалі відносини чоловіка і жінки. 🙂

Привиди і містика.

Якщо розуміється в тому, то досить швидко можна заробити цільову аудиторію. Люди ж цікавляться різними духами, обрядами, звичаями і так далі. Але, головне не переборщити.

Блог про природні стихії. Протягом року їх трапляється дуже багато, тому ідея фікс. От, наприклад, людині треба знайти щось про катаклізми, а тут блог пана Романа, де описані всі стихії за ціле століття і вони постійно оновляються.

Студенти, молодіжне життя.

Якщо ви студент, ви можете ділитися з людьми враженнями від навчання, що треба удосконалювати, а що ні. Головне, щоб вам це не набридло.

Блог про літаки.

Хто не мріє політати на винищувачі? Якщо в темі, то тут є що описувати. Або ж блог про зброю.

Ось такі от мої домисли. Можливо у наших користувачів є інші ідеї, але все рівно, остаточний вибір за вами.

Щасти!!!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 22 може ще щось напишете?

  1. http://bbuilding.org.ua/ – ось мій блог про спорт 🙂

  2. Ну рибальство, мисливство та інші види хоббі ніхто не відміняв. Це я до того, що бажано вибрати, на початку принаймні, вузьку тематику, але в якій дійсно розумієтесь.

  3. Stakeholder 27.11.2011 пише:

    людина хоче створити блог, але не знає на яку тему – особисто для мене це парадокс), блог – це місце де людина публікує свої думки на ту чи іншу тематику, само собою це є тематика(и) в якій дана людина розуміється хоч трохи краще ніж більшість людей. Тобто я це бачу так: людина чимось захоплюється, щось вивчає, щось робить, і одного дня вирішує поділитися своїми знаннями і досвідом з іншими, а також щоб познайомитись з однодумцями, які можуть її доповнювати і ділитися своїм цінним досвідом. А створювати блог тільки для того шоб бути тіпа модним і примазуватись до блогерської комюніті я думаю не варто.

  4. max 27.11.2011 пише:

    А якщо створити блог про груди і голих дівчат, то трафіку буде огого. Українською таких блогів обмаль 😆 😆 😆

  5. Архіваріус 27.11.2011 пише:

    max, Ну то створюй, тобі ніхто не забороняє. 😀

  6. max 27.11.2011 пише:

    Архіваріус, Та мені вже вистачає тих що є. 😉

  7. max 27.11.2011 пише:

    Я якраз шукаю автора статей на футбольний сайт http://football-online.in.ua
    Блог па расєйські, якщо цікаво — звертайтесь.

  8. Vorobus 27.11.2011 пише:

    Архіваріус, Архів, створюй ти 😀

  9. Roman 27.11.2011 пише:

    ги
    Пан Роман 😆
    дякую)
    я вже оприділився на яку тему

  10. Vorobus 27.11.2011 пише:

    Roman, І яка якщо не секрет? 😮

  11. Roman 27.11.2011 пише:

    Vorobus,
    секрет 🙂 не знаю зроблю до чи вже після нового року
    но має бути цікаво

  12. Vorobus 27.11.2011 пише:

    Roman, Ок, але напевно це все таки звязано із павуками. 😀 🙂 🙂 🙂 🙂

  13. Vorobus 27.11.2011 пише:

    Кинеш лінк нам як створиш?))) 8) 8)

  14. Roman 27.11.2011 пише:

    Vorobus,
    ну так треба буде лінками мінятись йолкі палкі 😆

  15. Vorobus 27.11.2011 пише:

    Roman, 👿 👿 👿 👿 😀 😀 😀 побачимо про що блог буде. 😀

  16. adekvat 27.11.2011 пише:

    Stakeholder пише: блог – це місце де людина публікує свої думки на ту чи іншу тематику

    Хто зараз створює блог для того щоб ділитися думками?
    Зараз всі стали «манімейкерами» і «монетизують» блоги користуючись «сео».
    Ці три слова поїдають мозок сучасного блогера і кожен його пост це площадка під постовий чи адсенс, кожна сторінка це площадка під сапу, лишнє місце в шапці чи сайд барі площадка під банер.
    Поки основною метою українських блогів буде заробіток, українська блогосфера буде рясніти рерайтами та копі пастами російського лайна.

  17. Stakeholder 27.11.2011 пише:

    adekvat, так от власне, я стою на думці, що блог повинна створювати людина, яка вже себе якимось чином реалізувала, тому особливо не женеться за якимись кліками, а прагне створити щось якісне, а якщо хтось створює ресурс виключно в комерційних цілях, то не треба це називати блогом, а себе – блогером.

  18. adekvat 27.11.2011 пише:

    Ооооо, тоді українських блогерів нема а українська блогосфера це міф 😆 😆 😆

  19. adekvat 27.11.2011 пише:

    Але зазвичай все навпаки. Хто себе реалізував той не буде ділитися секретами (така вже ментальність), а той хто ніц не тямить буде писати курси і лекції про те, про що прочитав кілька хвилин тому на рускому бложку.

  20. gorih 29.11.2011 пише:

    Можна створити блог про все що на думку спаде і це все писати, наприклад про хмари, дощ, сонце, калюжі, колеса, хом’яків,ворон,листя, складані ножики, ножиці для стрижки нігтів, інопланетян, марсіян. Тоді тема для написання буде чи не кожного дня і не буде кризи жанру, що бачиш те і пишеш

  21. Stakeholder 29.11.2011 пише:

    дійсно, важко уявити кризу жанру в кризі жанру, бо саме під час неї не залишається іншого як писати про все що бачиш))

  22. Василь 07.05.2012 пише:

    Stakeholder, якщо не ставити за мету заробляти в інтернеті, тоді і блог довго на ентузіазмі не проживе. Зазвичай блоги “справжніх” блогерів, які існують на самому ентузіазмі, дуже швидко стають мертвими через те що автори їх закидають. В результаті такі мертві блоги “справжніх” блогерів засмічують інтенет більше ніж живі блоги на яких є реклама.
    На мою думку, ідеальним варіантом буде мати один блог для себе, де можна ділитися досвідом та думками, і ще кілька ресурсів для заробітку.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*