Дерев’яний windows Садового - Блог про Львів

Дерев’яний windows Садового

Чи буде заміна вікон?

Продовжує функціонувати рубрика «Запитай у Воробуса». Останнім часом там відбуваються жваві дискусії, навіть мене деколи не потрібно. Але, блог же розважальний, тому що є, то є. 🙂

Вчора наш вредний користувач пан adekvat задав чергове своє запитання, воно звучить наступним чином: «Влада Львова змусить поміняти в центрі міста пластикові вікна на дерев’яні?».

А тема цікава, тому спробую висловити свою думку, а то і читачі підтримають. Почну із того, що цікаво чого це adekvata так зацікавив центр міста. Невже він таки живе у елітному районі Львова????

Але, особистих запитань не задаємо, тому переходимо безпосередньо до теми. 🙂

Чув, що таке хочуть зробити, адже центр міста давно вже не є архітектурним. Багатенькі дяді якщо викупляються якесь приміщення під офіс чи квартиру одразу ж роблять капітальний ремонт і само собою ставлять пластикові вікна.

Кажуть, що вони кращі чим дерев’яні, бо краще зберігають тепло, але я би так не сказав. В них також є свої мінуси, наприклад, вони досить часто потіють.

Яким чином влада міста буде добиватися, щоб люди забрали пластикові вікна, а натомість поставили дерев’яні? А як ще – через суд. Ну добре, подали заяву у суд, влад виграла його і що далі? Суд зобов’язує поставити вікна дерев’яні. Приходять до власника, а останній каже: «Я не маю грошей, коли будуть тоді і поставлю».

Також читайте:   Як дістають вуличні музиканти

І ці тяганини будуть тягтися стільки, що вже наші правнуки будуть жити, а вікна ще не переставлять. Я правий? Звісно, ви можете зараз мене почати критикувати, але це моя особиста думка.

Так, центр нашого міста є історичною пам’яткою, хотілося би щоб нею він і залишився, але як на мене краще вже цю проблему вирішувати не банальним методом штрафів, а дофінасуванням. От якби місто виділило кошти на заміну вікон і само їх зробило, то я думаю ніхто би не був проти або хоча заплатило половину коштів.

Якими ці вікна будуть? Знаючи усі наші трудові будні можна не сумніватися, що вікна можуть підігнати одні кращі, інші гірші. Вони не будуть вписуватися у загальну картину. Знову заміна, знову сварки, знову суди, ойойойойойооойй.

А суди? Заставлять вони вас змінити вікно, але коли вони розглянуть вашу справу?

Отакі от справи. Поки що ця ситуація затихла, але як тільки вона набуде нового розголосу можуть початися і страйки і не знати що.

Висновок статті такий, що влада і мешканці міста мають співпрацювати.

Дякую за увагу!!!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 11 може ще щось напишете?

  1. adekvat 09.12.2011 пише:

    “Невже він таки живе у елітному районі Львова”
    тоже мені сцука елітний район львова!!! 👿
    ні кабельного інтрнету, ні оптоволокна.!!! 👿
    Вся периферія на оптиці сидить, а центральна еліта х..й сосе!!! 👿

  2. adekvat 09.12.2011 пише:

    Суть питання не в тому чи пластикові вікна, чи деравяні, а питання в тому щоб вони були історичними.
    Сьогодні на пластикових профілях можна зробити текстуру дерева, і на відстані від землі до першого поверху і вище не відрізниш чи дерево це, чи пластик.
    Тому що НОРМАЛЬНІ деревяні вікна з євро бруса зроблені європою, а не НАШИМИ, коштують в 10-20 разів дорожче.

  3. Stakeholder 09.12.2011 пише:

    adekvat, зате можна бухати в елітних генделиках, в разі чого додому можна і рачки доповзти 😀

  4. adekvat 09.12.2011 пише:

    Якраз БУХАТИ можна лише на перефирії, де навіть свою пляшку пронести можна. А в ЕЛІТНИХ сц..ко генделаках три по сто і місячна зарплата спущена!!!

  5. Stakeholder 09.12.2011 пише:

    adekvat, ну так в тому елітність і заключається 😀

  6. adekvat 09.12.2011 пише:

    “Дерев’яний windows Садового” сам придумав ? 😉

  7. PVS 09.12.2011 пише:

    Нехай спочатку приведуть всю решта архітектуру до історичного вигляду – рекламу познімають, магазинні вітрини позамуровують, а потім дадуть муніципальну субсидію на опалення при тих “доісторичних” вікнах або гроші на встановлення нормальних. За таких умов можна щось говорити.

  8. adekvat пише: “Невже він таки живе у елітному районі Львова”
    тоже мені сцука елітний район львова!!!
    ні кабельного інтрнету, ні оптоволокна.!!!
    Вся периферія на оптиці сидить, а центральна еліта х..й сосе!!!

    Тут маєш мою 100% підтримку.

  9. Ось коли приберуть геть приміщення Укрсоцбанку тоді змусять і мене через суд змінити в приватизованому майні вікна і то лише коли це зроблять усі і за кошт тих хто не контролював свавілля.

  10. Jorgen 10.12.2011 пише:

    PVS пише: дадуть муніципальну субсидію на опалення

    це як – фіру дров? 😀

  11. PVS 12.12.2011 пише:

    Jorgen, ну в більшості випадків “субсидія” означає часткову оплату якоїсь послуги державою. Принаймні я з іншими схемами на практиці не зустрічався. 🙂

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*