Буковель-2012: сезон у розпалі

А можна і на сноуборді

Що ж, а ось і довгоочікувана розповідь нашого спеціального кореспондента Романа Тупися про враження від цьогорічного катання на Буковелі.

Отже, доброго дня, Романе, поділіться враженнями від вашої поїздки у Буковель?

Катання було відмінним та м’яким! Поки що можу сказати що воно для мене найкращим цього сезону. Легкий морозець, гарна погода. Всі траси в хорошому стані до обіду, після – могул (горби нагорнуті зі снігу), хоча деякі навіть після обіду залишались у досить пристойному стані.

– Наскільки я знаю ви є постійним читачем і дописувачем форуму про Буковель, розкажіть про нього у кількох словах?

Форум Буковель – це форум створений для спілкування людей, які люблять гірськолижний відпочинок та Буковель. Тут можна поспілкуватись із цікавими людьми, отримати інформацію про траси, вибір місця проживання, харчування, погоду, акції, висловити свою думку до адміністрації курорту і т.д. Адміністрація перечитує форум і деколи влаштовує сюрпризи для найактивніших форумчан. Більш досвідчені лижники та сноубордисти діляться досвідом із новачками. Існує також традиція – кожного дня о 14:00 збиратися на горі Довга (найвища гора у Буковелі) для того, щоб поспілкуватись і покататись разом. Впізнати можна по спеціальних нашивках на куртці або рюкзаку.

– Що можете сказати про траси на курорті? Є щось новеньке, старі всі працюють?

Всі траси працюють, підготовані добре, снігу багато.

Є певні зміни на трасі для початківців 14А де, врахувавши думку людей було зроблено Z-подібний об’їзд вузького початку, який деколи був проблемою для новачків. Також вирівняно перепади і траса стала набагато кращою

Із новенького – це відкриття сноупарку із серією трамплінів на цілий схил. Його вже давно всі чекали. Створював його Chris Burley – шейпер із Колорадо (США). Неофіційне відкриття було у суботу 21 січня.

– Де ви ночували, харчувалися?

Їздили на 1 день, тому ніде не ночували.

Харчувались у одному хорошому закладі на верху 11 витягу (не називатиму, щоб не вважали рекламою). Там гарно, світло, затишно, оформлено в українському стилі. Готують смачно, порції досить великі. А також ще мали при собі термос і пару канапок, щоб перекусити

– Скільки часу ви були на Буці і чи багато витратили грошей?

Також читайте:   Інтерв'ю з фаном Воробуса

На Буці були цілий день. Витратили у загальному 200 грн на 2-х. Абонементи не враховую у вартість, так як куплялись вони літом по акціях, що дозволяють економити до
60 % від вартості у сезон.

– Що скажете про саму атмосферу курорту? Людей багато, якої національності і так далі?

Атмосфера позитивна і радісна. Людей багато, про національність нічого сказати не можу, так як всі люди катаються у масках, різнокольорових костюмах та шоломах, тому визначити національність трохи важко, але іноземну мову деколи чути. 🙂

– Яким транспортом ви добиралися і що порадите людям, які вперше хочуть поїхати туди?

Добирались автобусом від туристичної фірми (100 грн. на один день туди і назад).

Для тих хто збирається туди поїхати вперше, пораджу взяти на місці інструктора або хорошого знайомого, який допоможе стати на лижі і покаже ази техніки. Гірськолижний інвентар вигідно брати на місці у прокатних пунктах ГК «Буковель», якщо по акції «Ранкова». Якщо не хочеться на місці бігати по прокатах, можна у Львові взяти. Це вже по бажанню.

– Які ціни на витяги?

У будні дні з понеділка по четвер – 287 грн./день., з п’ятниці по неділю – 336 грн./день. Постійно протягом сезону діє акція «Ранкова», яка надає знижку -30% у будні, -20% у вихідні (п’ятниця – неділя). Разових абонементів нема.

– Наскільки я знаю ви віддаєте перевагу сноуборду? Таких як ви є багато чи все-таки переважають лижники?

Так, катаюсь на сноуборді, на лижі поки переходити не збираюсь . Сноубордистів та лижників приблизно однакова кількість – 50 на 50, ніхто нікому не заважає.

Чи багато початківців на трасах?

Початківців багато і є певна проблема. Дехто із них переоцінюючи власні можливості йде на «чорні»(складні) траси, де їдуть плугом, боком, прямо і падають, створюючи небезпеку для себе та оточуючих.

Що би ви на завершення побажали читачам блогу?

Бажаю всім багато снігу і надзвичайного катання! 🙂

А тим, хто ще не спробував, бажаю спробувати лижі або сноуборд, випробувати себе і, якщо сподобається, отримувати задоволення від катання і зими.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*