Чому великі автобуси у Львові їздять так повільно? - Блог про Львів

Чому великі автобуси у Львові їздять так повільно?

Чому з ними проблема?

Як не вносять зміни у транспортну систему міста чиновники, ніяк вона не може стати такою, щоб задовільняла потреби львів’ян. Ясно, що масового незадоволення нема, адже є і такі люди, що транспорт у них їздить добре і проблем нема ніяких.

У більшості випадків незадоволені ті, де познімали маршрути, якими люди їздили на роботу. От, наприклад, досить довгий час ви їздили маршруткою, а її зараз нема або вона їде, як по-модному зараз кажуть, екскурсійно через весь Львів.

Про що я хочу сьогодні поговорити? А саме про великі радіальні автобуси, які курсують містом. Їх ввели ще минулого року і вони стали досить популярними серед місцевого населення.

Ці автобуси навіть почали називати – «лайнерами», «чартерами», хоча ми всі прекрасно знаємо, що означають ці слова.

Чим вони хороші? А тим, що вміщують досить багато людей. Їздять вони доволі часто, хоча вечорами буває і халявлять, про що неодноразово говорили мешканці нашого міста.

А може і не халявлять? Нещодавно мені довелося їхати цим «лайнером» із Сихова в центр, щоб згодом пересісти на свою маршрутку. Так от, досить неприємну ситуацію довелося спостерігати на деяких проміжках цього маршрутку.

Справа у тому, що водії автівок до такої ситуації обнагліли, що просто не пропускають цей автобус, а йому щоб повернути треба досить довгий термін часу. От, для прикладу, поворот біля Стрийського ринку. У корку ми стояли хвилин десять. А все тому, що автівки ніяк не хотіли пропустити автобус.

Також читайте:   У Львові проходить фестиваль ретро-автомобілів (фото)

І, аж коли автобус почав сигналити, нарешті хтось схаменувся і таки пропустив його. От вам і інтервали руху. Як може автобус його зберігати, якщо він стоїть у корках?

Я розумію, що люди, які мають авто чхати хотіли на решту людей, які користуються громадським транспортом, але совість треба мати. А її, як бачимо, нема.

Друга проблемна зона – це поворот на площу Галицьку зі сторони вулиці Івана Франка. Там також курсує багато авто і їхати тут проблематично. А час то іде, люди чекають і тоді, коли приїздить цей великий автобус його ледве не ламають. Всі ж хочуть додому і на морозі стояти ніхто не хоче.

Який вихід? А простий, штрафувати водіїв авто, які порушують правила дорожнього руху. Я вже за такий вид транспорту як тролейбус, трамвай мовчу. Вони взагалі стоять до тих пір, поки всі не переїдуть.

Казуси продовжуються і так буде ще довго, бо у місті вулиці вузькі, а транспорту багато.

З новою схемою руху маршруток ви можете ознайомитися тут.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 10 може ще щось напишете?

  1. Андрій 26.01.2012 пише:

    В нас просто рагулізм всюди, це перше,а ще то просто водії автівок взаємно ненавидять водіїв маршруток, тому один одного не пускають

  2. Архіваріус 26.01.2012 пише:

    Позасідали рагулі за кермо автомобілів і думають, що вони пани. А рагуль, як був рагулем, так ним і залишився. 👿

  3. Весь негатив виникає від того що не має конкретної смуги для громадського транспорту, наприклад по Городоцькі можна пустити трамваї по одній колії в реверсному русі, як в Євпаторії,Варшаві і ще багатьох містах. Одна смуга для трамваїв інша в такому самому режимі для автіво, Дорошенка, або ж взагалі відмежовані смуги руху. Не вигідно це ні посадовцям, ні перевізникам 🙁

  4. Andr1y 26.01.2012 пише:

    Воробус, скільки ти сорочок, ременів та краваток купив на сайті, який рекомендуєш? Навіщо рекламу підписувати Порада від Воробуса?

  5. bachkur 26.01.2012 пише:

    Andr1y, людина заробляє гроші, тут немає нічого поганого

  6. Jorgen 26.01.2012 пише:

    Andr1y пише:

    Воробус, скільки ти сорочок, ременів та краваток купив на сайті, який рекомендуєш? Навіщо рекламу підписувати Порада від Воробуса?

    не вмієш постовий від звичайного тексту відрізнити?

  7. Andr1y 27.01.2012 пише:

    Jorgen, якщо це реклама(чи постовий), то саме так і повинно бути підписано. Навіщо когось вводити в оману?

  8. Andr1y 27.01.2012 пише:

    bachkur, я не кажу, що це погано. Погано підписувати рекламу “порадою від Воробуса”.

  9. Архіваріус 27.01.2012 пише:

    Andr1y, Воробус вирішив трохи бабла підзаробити. На свята витратився, от і шукає додаткових заробітків.

  10. данило 27.01.2012 пише:

    рагуль він і в Авфриці рагуль

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*