Нова транспортна система Львова: цирк продовжується - Блог про Львів

Нова транспортна система Львова: цирк продовжується

Воробус шукає свій маршрут

Минуло вже майже 4 повних дня від того часу як у Львові запровадили нову транспорту систему. Люди масово обурені цим нововведенням, адже ще досі ніхто нічого не може зрозуміти як, куди і яка маршрутка їде.

Цирк продовжується…

Сів Воробус у автобус
Ну а там повний завал
Мав заїхати на Сихів
А заїхав на вокзал

Сьогодні ваш автор спеціально вийшов на вулиці міста, щоб розібратися із цією новою транспортною схемою.

Почну напевно із того, що нарешті, сьогодні побачив як на вулицях міста, а саме це сталося на площі Ринок дівчатка роздавали газети із схемами маршруток, яка куди їде. Звісно, що Воробус поцікавився що на цій схемі. Так, маршрути є написані, але не всі. От сьогодні мені довелося їхати новим маршрутом, а саме №47а, у схемі його нема. Чує моє серце, що ще бать ох маршрутів там нема.

Газети із номерами маршрутів розходилися досить швидко. Я ще ніколи не бачив, щоб те що роздають на вулицях так швидко забирали. Виходить проблема є і буде напевно ще довго.

Що ж, йдемо в центр. На проспекті Свободи (район «Княжого келиха») маршруток взагалі нема. Причина досить проста – вони сюди більше не їздять. Лише кілька радіальних маршрутів їздить з одного боку проспекту, з іншого переважно автівки.

Ок, йду я до вулиці Галицької, саме там мають зупинятися більшість маршруток. Приходжу я туди, а там лупа.

Площа Галицька

Саме так казали колись в рекламі одній. Якась бабця аж плакала, бо нічого не розуміє. Є таке, Воробус і сам мало що в тих маршрутах розуміє. Дивлюся схему що маю, по вулиці князя Романа має їхати автобус №4а, його там явно нема, навіть не написано.

Автобус таки їде по цій вулиці. Дуже багато недоліків, навіть не знаю коли люди звикнуть. У салонах тільки і розмова про маршрути.

Також читайте:   Як Воробус пробив колесо на велосипеді

Повертаючись до вулиці Галицької скажу, що автобуси сюди приїздять пачками і люди туди також сідають пачками, бо черги на зупинках великі.

Якщо ви спитаєте чи є які-небудь вказівники, то відповім – нема, хоча мерія обіцяла. Весь транспорт їздить через вулицю Підвальну, отам дійсно дурдом. Трамваї, великі автобуси, я собі тільки можу уявити що тут робиться у час-пік.

Ок, не сідаю на площі Галицькій, а йду на вулицю Шота Руставелі. По дорозі бачу, що маршрутки виїздять з різних вулиць. Приходжу на зупинку, людей також багато і всі сідають на так звані лайнери. Їду на Сихів, і чую від старших жінок цитую: «Колись цей автобус їхав через Новий Львів, а тепер ні, як мені тепер ходити кілометражі?».

Дійсно, автобус №5, а тепер він №4а їде прямо через міст, там їдуть і автівки, а що буде в час-пік?

Інша жіночка розповідає іншій, цитую: «А кажуть радіальні маршрути будуть коштувати 3 грн. 50 коп». Звідки вона взяла таку інформацію я не знаю, але говорять.

Водії. Отак, вони стали якимись культурними. Невже бояться щоб їх не вигнали з роботи? Людям все роз’яснюють. Чи то я на такого потрапив?

Номера маршрутів. Вчора один із наших дописувачів пан adekvat писав про цю проблему і вона дійсно є. На фіолетовому фоні написано чорним номер маршруту. Скажіть, це нормально? А вночі як там щось розгледіти?

Цирк продовжується і скільки він триватиме невідомо, напевно поки взагалі не повернуть назад або ж не зроблять як слід маршрути. Сьогодні одного нема, а завтра є.

P.S. Тепер центральною частиною міста можна танцювати, ніяких корків тут нема навіть близько. Вулиця Князя Романа, яка була завжди у них, тепер напрочуд спокійна.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 67 може ще щось напишете?

  1. Andrii 04.01.2012 пише:

    вивчуть люди нові маршрути і все буде нормально

  2. max 04.01.2012 пише:

    Нічо, привикнеться до нової схеми. Наш народ буває дуе тупим і лінивим. Багатьом просто лінь взяти і вивчити маршрути навіть біля його хати. А на схемі дійсно все не показано, на Мазепи біля Сільпо лише 2 маршрути намальовано, а їх в рази більше тут. Єх йду но я сьогодні спробую покататися в маршрутках.

  3. Vorobus 04.01.2012 пише:

    max пише:

    Нічо, привикнеться до нової схеми. Наш народ буває дуе тупим і лінивим. Багатьом просто лінь взяти і вивчити маршрути навіть біля його хати. А на схемі дійсно все не показано, на Мазепи біля Сільпо лише 2 маршрути намальовано, а їх в рази більше тут. Єх йду но я сьогодні спробую покататися в маршрутках.

    скажеш як тобі 🙂

  4. kiler 04.01.2012 пише:

    Біля мене на Пасічній маршутки ходять одна за другою,навіть частіше ніж колись!

  5. Andrii 04.01.2012 пише:

    кому цікаво візуальна карта маршрутів
    http://marshrutky.com.ua/lviv/new.php

  6. А мені більше цікаво кого таки звинуватять в цьому безладі. Таке враження, що усе влаштовано навмисне для того щоб комусь, завадити в реалізації чогось путнього врешті.

  7. Пилип Арсенійович 04.01.2012 пише:

    А ви думаєте електронні квитки будуть? Наскільки я чув, що ні.
    А з маршрутками – повна жо…а. Adekvat вчора правильно казав, що ми у жо…і. Львів не готовий до цих змін. :rolleyes: :rolleyes:

  8. ГОПНІК 04.01.2012 пише:

    мер баран нах то тре було мутити 😈 😈 😈

  9. Stakeholder 04.01.2012 пише:

    не знаю скільки було вкладено бабла у цей проект, але я думаю що вони б не прогадали заплативши ще за розробку відповідного сайту де можна було б зробити розрахунок напрямку, тобто ввести стартову і кінцеву адресу і програма б видавала поетапний список того куда вам треба йти і на які маршрути сідати.

  10. adekvat 04.01.2012 пише:

    Сайт – то смішно.
    Сайт то саме перше шо вони мали зробити. Сайт з розрахунком напрямку руху.
    Сайт – це мало бути те, про створення чого навіть дискутувати не варто.
    А так як ми бидло, і нам все пох..й для нас не те що сайту, а навіть нормально намальованих схем руху маршруток не виготовили. Про ту карту, мальовану в автокаді журналістами зіку я не говорю, бо від неї ригати хочеться, а Варобус ше так її пропагує на фотках.
    В нормальних країнах, де живуть адекватні люди, при такій ситуації не те що сайт і карти намалювали, але й би випустили додатки для ай фонів, ай подів та айпадів, ба навіть для Андроїду, і увага: навіть для звичайного телефону за 400грн можна випустити додаток на джаві. А тим долборозробникам в плані графіки вистарчило лише розуму написати чорними буквами на темно фіолетовому фоні. І так як всім на це на..рати, мабуть ви всі на це і заслуговуєте!!!

  11. adekvat 04.01.2012 пише:

    Лайнери …. х..яйнери.
    Хто так придумав називати???
    Язик би йому пірсінгнути до піпіськи!!!
    😆 😆 😆

  12. Пилип Арсенійович 04.01.2012 пише:

    у мене сусідка так називає їх. 🙂

  13. adekvat 04.01.2012 пише:

    Юрко Блогер пише:
    А мені більше цікаво кого таки звинуватять в цьому безладі. Таке враження, що усе влаштовано навмисне для того щоб комусь, завадити в реалізації чогось путнього врешті.

    В мене інколи враження, що ти розмовляєш «неабияк» дддд….ивно

  14. adekvat 04.01.2012 пише:

    Пилип Арсенійович пише:
    у мене сусідка так називає їх.

    Це називається людина людині Вау.
    Це коли з телевізора вилазить слово паразит, влазить анально, бо інакше не скажеш, в мозок людини, а потім орально розповсюджуються на не заражених людей. Вау фактор йопт!!!
    👿 👿 👿

  15. Юра 04.01.2012 пише:

    Вибираєте початкову і кінцеву точку, жмете знайти маршрут і сайт вам видасть детально яким чином, за скільки часу і за якою ціною ви можете доїхати до пункту призначення
    http://www.eway.in.ua/ua/cities/lviv

  16. Пилип Арсенійович 04.01.2012 пише:

    Юра пише:
    Вибираєте початкову і кінцеву точку, жмете знайти маршрут і сайт вам видасть детально яким чином, за скільки часу і за якою ціною ви можете доїхати до пункту призначення
    http://www.eway.in.ua/ua/cities/lviv

    😮 😮 😮 😮 😮 😮

  17. adekvat 04.01.2012 пише:

    “Між заданими точками не знайдено жодного шляху. Спробуйте змінити параметри пошуку” – х..йня а не сервіс

  18. adekvat 04.01.2012 пише:

    Пилип Арсенійович, не прежевайте, сервіс не вартий уваги, робили криворукі

  19. adekvat 04.01.2012 пише:

    *переживайте

  20. adekvat 04.01.2012 пише:

    А ти Юра, перш ніж кидати сцил, провірив би робото здатність сервісу

  21. adekvat 04.01.2012 пише:

    А ти боксер, тоді сорі, про повіряння забудь!!! 😆 😆 😆

  22. Юра 04.01.2012 пише:

    adekvat
    перевіряв, в межах міста працює добре!

  23. adekvat 04.01.2012 пише:

    “Між заданими точками не знайдено жодного шляху. Спробуйте змінити параметри пошуку” це як. Я вже 30 раз їздив 50-тим маршрутом, а воно мені каже таку єресь

  24. Пилип Арсенійович 04.01.2012 пише:

    adekvat, їздив сьогодні новими маршрутами?

  25. Пилип Арсенійович 04.01.2012 пише:

    adekvat пише:
    “Між заданими точками не знайдено жодного шляху. Спробуйте змінити параметри пошуку” це як. Я вже 30 раз їздив 50-тим маршрутом, а воно мені каже таку єресь

    можливо дійсно щсоь нормальне, але я також поки без поняття 😕

  26. adekvat 04.01.2012 пише:

    Пилип Арсенійович пише:
    adekvat, їздив сьогодні новими маршрутами?

    як це сьогодні, вже з 1 січня їжджу

  27. Пилип Арсенійович 04.01.2012 пише:

    adekvat, нічого я в цій схемі не розумію, можливо ви молодь більше в цьому шпрехаєте, ввів вулиці, а де пошук і взагалі що за фігня оплата. Яка оплата? 2 гривні стандартно. 👿 👿 👿
    Чи так як Воробус написав що вже ліплять чутки що буде 3.50? 👿 👿 👿 👿

  28. Пилип Арсенійович 04.01.2012 пише:

    adekvat пише:

    Пилип Арсенійович пише:
    adekvat, їздив сьогодні новими маршрутами?

    як це сьогодні, вже з 1 січня їжджу

    і як? нема проблем? часто їздять? 8)

  29. Gena Bukin 04.01.2012 пише:

    Юра, а де ти це взяв?

  30. adekvat 04.01.2012 пише:

    З уже відомими маршрутами проблем нема. Сідаю на знайомий номер і їду. Їздять на 60-70% від нормального інтервалу.
    Проблеми коли треба подивитися куди їде невідомий мені маршрут. Їде він мені на зустріч, на лобовому склі вивіска, на якій написано ЧОРНИМ ШРИФТОМ НА ХОЛОДНИХ ТОНАХ. Скільки би очка не вирячував, якщо маршрутка не зупиниться і ти не підійдеш на відстань до 2 метрів, ти ніх..я не прочитаєш!!!

  31. Gena Bukin 04.01.2012 пише:

    Пилип Арсенійович, в мене проблем на Сихові нема жодних, з чого паніку піднімати?

  32. adekvat 04.01.2012 пише:

    За таке дизайнера сажати треба

  33. adekvat 04.01.2012 пише:

    Gena Bukin пише:
    Пилип Арсенійович, в мене проблем на Сихові нема жодних, з чого паніку піднімати?

    з бидлячою не любовю львівян до ДЕТАЛЕЙ

  34. adekvat 04.01.2012 пише:

    тобто з дилячої нелюбові львівян до ДЕТАЛЕЙ

  35. adekvat 04.01.2012 пише:

    *бидлячої
    ух мене аж тіпає, як можна непомічати такі разючі речі

  36. Пилип Арсенійович 04.01.2012 пише:

    Gena Bukin, Проблеми є і великі. Не думай тільки за себе. Скільки скарг вже люди написали. А те що дизайнери зробили дійсно біда.

  37. Пилип Арсенійович 04.01.2012 пише:

    max пише:
    Нічо, привикнеться до нової схеми. Наш народ буває дуе тупим і лінивим. Багатьом просто лінь взяти і вивчити маршрути навіть біля його хати. А на схемі дійсно все не показано, на Мазепи біля Сільпо лише 2 маршрути намальовано, а їх в рази більше тут. Єх йду но я сьогодні спробую покататися в маршрутках.

    та, скажи що ти там наїздив.

  38. Пилип Арсенійович 04.01.2012 пише:

    adekvat, моя хата з краю я ні…я не знаю 👿 👿 👿

  39. Юра 04.01.2012 пише:

    Gena Bukin, хтось з друзів скинув

  40. Gonzo 04.01.2012 пише:

    А можливо варто на сайті створити хоч би тимчасовий розділ, де б писали старі маршрути і їхні нові номери?
    а то цікаво яка зараз маршрутка замість 66ї їздить. щось не можу ніяк знайти.

  41. adekvat 04.01.2012 пише:

    і тим ми львівяни гордимося 😆 😆 😆 😆

  42. adekvat 04.01.2012 пише:

    Пилип Арсенійович пише:
    adekvat, моя хата з краю я ні…я не знаю

    От Воробус яскравий приклад. Вже скільки його просять змінити хостинг бо сайт дико висне, от як зараз під вечір, він не реагую. А потім наступного дня о півдні, коли на сайті ніхто не сидить, пиши: я нічого не знаю, все нормально працює!!!

  43. Патріот-от-от :) 04.01.2012 пише:

    ЛЮДИ ДЗВОНІМО ВСІ В ГІРЯЧЦ ЛІНІЮ ЛЬВОВА 1580
    ТРЕБА ДОБИТИСЯ ШОБ РАЙОН ПР.ЧОРНОВОЛА ВЕСЬ ОСОБЛИВО КІНЕЦЬ ЙОГО (БОМБА) МАВ СПОЛУЧЕННЯ З ЦЕНТРОМ СИХОВОМ І АШАНОМ !!!
    Екскурсійний автобус 1-а треба зняти з вул.Липинського і продовжити в кінець пр.Чорновола
    АБО ВІДНОВІТЬ АВТОБУС №5 ДО БОМБИ

  44. Пилип Арсенійович 04.01.2012 пише:

    adekvat, та відчепися від Воробуса, добре що проблему підняв тут яка є з тими маршрутчиками. 66 маршрутка то на Мазепи, max казав там живе.

  45. Патріот-от-от :) 04.01.2012 пише:

    Екскурсійний автобус 1-а треба зняти з вул.Липинського і продовжити в кінець пр.Чорновола , мазепи , топольна , грінченка , ас-2 …

  46. adekvat 04.01.2012 пише:

    Пилип Арсенійович пише:
    adekvat, та відчепися від Воробуса, добре що проблему підняв тут яка є з тими маршрутчиками. 66 маршрутка то на Мазепи, max казав там живе.

    Може вас не напрягає, коли сторінка грузиться 5 хвилин, а мене дужу напрягає

  47. Пилип Арсенійович 04.01.2012 пише:

    Патріот-от-от 🙂, от, а ще кажуть проблеми нема. 👿

  48. adekvat 04.01.2012 пише:

    Піднімати цікаву проблему на сайті, який не витримує своїх користувачів, це те саме, що вийти на до трибуни перед тисячами слухачів, залізти під трибуну і бубніти собі під ніс

  49. Пилип Арсенійович 04.01.2012 пише:

    adekvat пише:
    Піднімати цікаву проблему на сайті, який не витримує своїх користувачів, це те саме, що вийти на до трибуни перед тисячами слухачів, залізти під трибуну і бубніти собі під ніс

    я не лізу в справи авторів сайту, я спілкуюся по темі. А уяви якби у нас метро почали робити. 😆

  50. adekvat 04.01.2012 пише:

    Пилип Арсенійович пише:

    adekvat пише:
    Піднімати цікаву проблему на сайті, який не витримує своїх користувачів, це те саме, що вийти на до трибуни перед тисячами слухачів, залізти під трибуну і бубніти собі під ніс

    я не лізу в справи авторів сайту, я спілкуюся по темі. А уяви якби у нас метро почали робити.

    коли х..йовий трафік це насамперед користувачів стосується

  51. adekvat 04.01.2012 пише:

    Патріот-от-от 🙂 пише:
    ЛЮДИ ДЗВОНІМО ВСІ В ГІРЯЧЦ ЛІНІЮ ЛЬВОВА 1580
    ТРЕБА ДОБИТИСЯ ШОБ РАЙОН ПР.ЧОРНОВОЛА ВЕСЬ ОСОБЛИВО КІНЕЦЬ ЙОГО (БОМБА) МАВ СПОЛУЧЕННЯ З ЦЕНТРОМ СИХОВОМ І АШАНОМ !!!
    Екскурсійний автобус 1-а треба зняти з вул.Липинського і продовжити в кінець пр.Чорновола
    АБО ВІДНОВІТЬ АВТОБУС №5 ДО БОМБИ

    Зараз майже нізвідки з периферії не можна напряму до ашану добратися. Всі пересідають. А ти що, якийсь особливий що тобі одному, чи вам всім на чорновола мають пряму маршрутку зробити. А до центру (тобто не в сам центр, а біля нього, бо в сам центр ніяка не їде, і для тебе особливого не будуть запроваджувати), можна доїхати восьмою, там пересісти на 3а і доїхати до ашану. Всі пресідають , а тобі напряму подавай!!!

  52. Stakeholder 04.01.2012 пише:

    Пилип Арсенійович, слава Богу на метро немає грошей, ато може дійсно якомусь умніку прийшла б така ідея

  53. adekvat 04.01.2012 пише:

    є гроші на метро, посто їх тратять на лексуси

  54. adekvat 04.01.2012 пише:

    а в наших іншої ідеї, ніж як покласти гроші в кишеню не виникає

  55. zoe 05.01.2012 пише:

    Gonzo, тут на сайті пишуть старі маршрути в дужках: http://marshrutky.com.ua/lviv/new.php Замість 66ої тепер 31ша.
    на деяких маршрутках окрім нового номера пишуть старий..
    Так, проблеми є і то не дивно, в нас ніколи нічого нормально не організовується, і сумніваюсь, що буде колись. Україна. В нас все через “же”.

  56. adekvat 05.01.2012 пише:

    +100

  57. Ромко 05.01.2012 пише:

    adekvat пише:
    +100

    а ти часом не з Рясне?

  58. Джуска 08.01.2012 пише:

    Скажіть будласка якою маршруткою тепер з центру можна добратись до податкової??????????????? 😕

  59. Vorobus 08.01.2012 пише:

    Джуска, №3а 😉

  60. Pyshka 09.01.2012 пише:

    А чому поміняли маршут 41 марштки(в одному місці пише що вона їде по Липинського, в дргому по Чорновола).
    та підскажіть будьласка, яка маршутка їйде з Липинського на Хуторівку? 😕

  61. Архіваріус 09.01.2012 пише:

    Воробусе, чому не відповідаєш Пишці на її запитання? Чи ти вже не в змозі відповідати…. 😀

  62. Vorobus 09.01.2012 пише:

    Архіваріус пише:

    Воробусе, чому не відповідаєш Пишці на її запитання? Чи ти вже не в змозі відповідати…. :D

    та я не знаю всіх маршрутів, пишу що знаю. 😉

  63. russo turisto 09.01.2012 пише:

    Vorobus пише:

    Архіваріус пише:
    Воробусе, чому не відповідаєш Пишці на її запитання? Чи ти вже не в змозі відповідати….

    та я не знаю всіх маршрутів, пишу що знаю.

    А ти вивчай, і людям подавай правдиву інформацію. 😛

  64. Галина 11.01.2012 пише:

    До транспортноъ системи безперечно з часом звикнеться. Але фактично вона тільки розвантажила центр. А сама ідея системи лишилася на папері. Дійсно стало менше заторів. Чиновникам стало простіше до роботи доїхати. Але може проявити повагу до тих людей що тим транспортом користуються. Де на зупинках схеми маршруту. Де похвилинний розклад руху транспорту на зупинках. То є європейська система, яка має бути з думкою про людей. Я скрізь у любому місті Євпропи можу вільно їздити не зхнаючи ні міста ні руху транспорту. На любій зупинці є схема міста і точки пересадок. Є розклади всіх транспортів що на тій зупинці зупиняється. То як то чиновники можуть брехати про європейську систему розроблему французами, коли нема у них звички найперше думати про людей, про своїх виборців. Найперше мали установити на кожній зупинці той розклад і карту з рухом. То мало було профінансоване і продумане. А тоді вже міняти транспорт. А маю велику здогадку що поклалися грошики в кишеню і дурять нас. Хто проводив дослідження про кількість потрібних маршруток. Були історично складені маршрути, які користувалися попитом і відповідали потребам населення. То було сіормовано відповідно до потреб. Ні один перевізник не їздив собі в ужерб. То нащо відміняти то що потрібне людям. Можна було обмежити проїхд по центру не ламаючи портібних людям маршрутів.

  65. Stacy 13.01.2012 пише:

    Мені незрозуміло!

    Цитую зі слів автора: “Сьогодні ваш автор спеціально вийшов на вулиці міста, щоб розібратися із цією новою транспортною схемою.”
    Де у статті описано або розказано що ж саме із цією новою транспортною системою?
    Автор вийшов, зробив пару фоток, нічо не зрозумів…. але написав!

  66. Архіваріус 13.01.2012 пише:

    Stacy, Пані Stacy, це у Воробуса такий стиль висловлювання своїх думок, які в деяких випадках важко зрозуміти. Для нього головне – написати.

  67. Vorobus 13.01.2012 пише:

    Stacy пише:

    Мені незрозуміло!

    Цитую зі слів автора: “Сьогодні ваш автор спеціально вийшов на вулиці міста, щоб розібратися із цією новою транспортною схемою.”
    Де у статті описано або розказано що ж саме із цією новою транспортною системою?
    Автор вийшов, зробив пару фоток, нічо не зрозумів…. але написав!

    вона ніяка, і головна проблема у тому, що нема достатньої кількості автобусів, вчора знову ж у цьому переконався. 👿

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*