Кому потрібна ця халява? - Блог про Львів

Кому потрібна ця халява?

Знову безкоштовний проїзд?

Нещодавно прочитав в інтернеті цікаву інформацію про те, що під час Євро-2012 люди, які матимуть квитки на матчі зможуть у день матчу і після нього безкоштовно їздити на будь-якому транспорті у містах, які приймають єврочемпіонат.

Чесно вам скажу, ця інформація мене розсмішила. Кому взагалі потрібна ця халява? Коли вже нарешті люди зрозуміють, що краще заплатити за послугу, аніж отримувати її у не знати якому стані.

Треба приклади? Згадайте цьогорічний Новий рік. Як відомо, 1 січня, міська рада запровадила у маршрутках безкоштовний проїзд. І що ви думаєте він був?

Так, був, але скільки негативу було згодом. Водії маршруток брали гроші з людей, які їх давали, замість того, щоб сказати своїм пасажирам що проїзд безкоштовний. Весело так було, що аж сміятися ліньки.

Плюс до того всього, маршрутки їздили погано. А навіщо водіям їздити якщо проїзд безкоштовний, нічого ж не заробиш?

Ще приклади? Згадайте торт, який місту Лева подарував Юрій Луценко. Все було добре, торт хороший, але коли офіційна церемонія завершилася і людям мали його роздавати на халяву, то розпочався армагедон. Люди просто руками хватали торт і йшли по другому колу. Хіба це нормально? Думаю що ні, аж ніяк.

Чи не краще дати гроші, купити торт і у спокійній обстановці вдома його скуштувати? Навіщо ця халява?

Також читайте:   Проїзд у львівських маршрутках буде 5-ть гривень. А чи не обнагліли?

Або ще пригадую каву роздавали у центрі. Черга була шалена, люди стояли, пхалися, сварилися. Сміх та й годі. Та скільки та кава коштує?

Супермаркети. Там також деколи бувають продають щось майже на халяву, люди беруть все пачками, бо воно дешеве. Треба це? Заплатиш на дві гривні дорожче, але хоч буде нормальної якості, а не мандарини, які завтра вже мають списати.

Щодо теми транспорту, то я думаю, що людині, яка вже буде мати квиток якось по барабану чи проїзд буде безкоштовним чи платним. Якщо вона заплатила за перепустку 300 гривень (це як мінімум), то розплатитися у маршрутці чи в метро 2 гривнями для неї буде не перешкода.

А уявіть собі, що приїде іноземець, зайде у маршрутку, скаже що у нього квиток, покаже його, а водій скаже що у нас це не діє, нас не повідомили. Почнуться сварки, лайки і так далі. Потім вся Європа буде знати що у нас проїзд є безкоштовний, а насправді його нема. Все може бути.

А яка ваща думка, шановні користувачі блогу про халяву? Має вона бути?

Насамкінець, для хорошого настрою пропоную переглянути цікаве відео:

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 6 може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 15.02.2012 пише:

    Халява є тільки у москалів. До речі і слово це москальське. І чого вони до нас так міцно причепилися?

  2. Arden 15.02.2012 пише:

    “Якщо вона заплатила за перепустку 300 гривень (це як мінімум), то розплатитися у маршрутці чи в метро 2 гривнями для неї буде не перешкода.”
    погоджуся з воробусом. їй ті 2 гривні вже ні в кут, ні в двері.

    а на рахунок халяви, то у наших людей не та ментальність щоб нам давати халяву. навіть той же приклад з тортом. нашим людям іще потрібно рости і рости (в культурному плані)… 😥

  3. russo turisto 15.02.2012 пише:

    На халяву и уксус сладкий.

  4. Arden 15.02.2012 пише:

    russo turisto пише:
    На халяву и уксус сладкий.

    звичайно. але це все залежить яка халява. якщо тобі під час тої халяви відтопчуть ноги, намнуть боки та ще й до всього “обчистять”, то, вибачте на слові, нафіг хай іде така халява.

  5. russo turisto 15.02.2012 пише:

    Arden, А ты варежку не разивай, ухо держи востро – тогда с тобой ничего плохого не случится.

  6. Arden 15.02.2012 пише:

    russo turisto, а я не казав про себе. це було сказано в загальному випадку. уважніше читати слід. :facepalm:

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. Воробусу дали тягла

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*