Нарешті поставили інформаційні щити - Блог про Львів

Нарешті поставили інформаційні щити

Інформаційні щити

Хоч багато хто каже, що тему маршруток вже треба закривати, бо вона вже всім набридла я з цим не згоден. Ми маємо їздити нормально, сподіваюся що так найближчим часом буде.

Якось так виходить в останні дні, що проколів з маршрутками у мене не було. Автобуси приїздили вчасно і вчора навіть в неділю один із радіальних маршрутів привіз мене достатньо швидко до місця призначення.

Ба навіть більше, у салоні опалювалося, бо дівчина, яка пересіла до мене, ще сказала: «ой, там тепло таке, що неможливо сидіти». Воно то добре, але на вулиці плюсова температура. Є над чим задуматися.

А можливо дівчина хотіла познайомитися? 🙁

Менше з тим. З маршрутками, а особливо з їхнім інтервалом Воробус і забув що у місті мали ставити щити на зупинках, де б писало який транспорт їде по цій вулиці.

Їх таки поставили і це не може не тішити, але знову ж таки не усюди вони є. Можливо доставлять?

Вперше побачив щити із назвами зупинок на вулиці Зеленій, коли їздив у палац спорту «Галичина» на гру футзальної першості.

Як вони виглядають? Біля стандартної зупинки, де намальований транспорт стоїть щит і пише, що для прикладу їде тролейбус №24 і маршрутки №5, 6 і 54 і зупинка – вулиця Кримська.

Також читайте:   Електронний квиток на Укрзалізниці

Досить нормально, хоча читав багато критики в інтернеті на рахунок цього.

Як до цього відноситися? Та як, нормально. Так і має бути у цивілізованому місті.

Вчора їхав транспортом у район, де рідко коли буваю і на зупинці писало який транспорт їде по цій вулиці. На якусь мить я відчув себе туристом і вже не треба питатися Петра, Марічку і бабу Оксану що їде у Рясне, а самому з цим ознайомитися.

«Живий» приклад – їду додому з роботи, підходить дівчина і питає, а чим це доїхати на Топольну? Люди плутаються. Звісно, що не до всього звикнеш.

Що ще би хотілося, так це те, щоб на кожній зупинці було розписано розклад маршрутів, з яким інтервалом вони їдуть. Наприклад, я їду на роботу і бачу, що запізнився на маршрутку і наступна буде хвилин за десять, а не стояти і чекати цілий день, поки вона приїде.

Це я вважаю, є найбільшою проблемою нашої транспортної системи. Нема інтервалів відповідних. Хто як може, так і їде.

Чекаємо на майбутні зміни і Євро-2012. Тема транспорту і на далі продовжується…

P.S. До речі, забув сказати, що внизу щита пише телефон дуже популярного телефону – 1580 (гаряча лінія). 🙂

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 14 може ще щось напишете?

  1. Arden 21.02.2012 пише:

    ну я скажу що ці щити вже тижня півтора чи два як почали появлятися. і так, це вони з тим зробили добре. може єдине добре після зміни транспортної схеми.

    а тепер іде потрохи тепло, і як то кажуть, зійде асфальт разом зі снігом ❗ 😀

  2. Andrii 21.02.2012 пише:

    якби ще на кожній зупинці поставили, то взагалі було б круто

  3. Arden 21.02.2012 пише:

    ну так вони в процесі) ставлять потрохи)

  4. vrubli 21.02.2012 пише:

    ну це вже маленький крок до прогресу, таки справді місто цивілізованішим стане! 🙂

  5. Arden 21.02.2012 пише:

    vrubli, таблички цивілізованості особливо не придають. вирішальну роль грає людський фактор.

  6. Stakeholder 21.02.2012 пише:

    вирішальну роль тут грає фейспалм, таке враження що ці таблички розробляли учні молодших класів, на такому щиті використовуючи компактніший шрифт і структуру можна було б розмістити список усіх зупинок кожного з маршрутів, а також графік руху на кожен день, плюс чому їх вішають поверх старих совкових? важко зняти старий і на його місце закріпити новий?

  7. Arden 21.02.2012 пише:

    але впринципі добре що хоч таке є. могло і такого не бути. та і ладно в на таких зупинках, де ходить пару маршрутів, можна було б помістити. а в центрі як? бігборд ставити з списком усіх маршрутів?

  8. Stakeholder 21.02.2012 пише:

    Arden, ні, можна поставити 2 щита , або 3 якщо вже так треба 🙂 , а взагалі велика концентрація маршрутів в одному місці це вже сигнал того що хтось думає не тим місцем)

  9. Arden 21.02.2012 пише:

    Stakeholder, але поставили би 2 чи 3 щита, були б нарікання, що понаставляли щитів і багато чого читати, і поки знайдеш ту маршрутку, яку тобі треба, пів години простоїш, читаючи. ми самі не знаєм чого хочемо, ИМХО :rolleyes:

  10. Stakeholder 21.02.2012 пише:

    вічно нарікаючі є в кожному суспільстві, чим менший їхній відсоток тим більше дане суспільство дружить зі здоровим глуздом

  11. Arden 21.02.2012 пише:

    ну та) вічно нарікаючі є. але все ж таки гадаю що і ці таблички, що поставили, є на даний момент достатніми. люди вже більш-менш вивчили маршрути. а таблички орієнтовані в основному для туристів.

  12. Stakeholder 21.02.2012 пише:

    якщо б ці щити були для туристів, то там варто було б як мінім продублювати назви латинськими буквами, потім, це добре що місцеві знають в якій приблизно зоні міста знаходиться вулиця зазначена на щиті, а що знає турист? в кращому разі вулицю де йому треба вийти і це не є кінцева зупинка, як йому по цьому щиту зорієнтуватися?

  13. vrubli 21.02.2012 пише:

    Arden пише:
    vrubli, таблички цивілізованості особливо не придають. вирішальну роль грає людський фактор.

    Людський фактор само собою важливий, але у кожному поважному місці маршрути мають бути обізначені! Звісно ж, теперішню систему потрібно удосконалювати, але добре і те, що вже і це зробили.
    Люди, скільки можна на все жалітись? Всі тільки і дивляться, щоб все покритикувати і нажалітись, мов яка доля тяжка ніхто для вас нічого не робить! Країна – це ви самі! Наші люди цього просто не сприймають і живуть за принципом “моя хата зкраю я нічо не знаю” тому і нищать все, що на очі трапляється! Мінімальна повага до навколишніх речей потрібна, тільки в наших людей культура (судячи з усього) відсутня! 👿

  14. Arden 22.02.2012 пише:

    Stakeholder, ну в такому випадку тоді можна гадати для кого і з якою метою вони поставили ці щити.

    vrubli, а я і не жалівся.) але говорю за себе) особисто для мене ці щити це можливість порозглядати їх та почитати, щоб скоріше час пройшов, коли чекаю на маршрутку. ну і можливо запам’ятати які тут ходять маршрути) а насправді, то на мою думку, що у кожному поважному місці такого з маршрутними схемами, як у нес, не зробили б. там давно зробили один раз, і воно працює добре вже багато років підряд. і зробили вони то зважено, розумно. ну хіба що трохи коректують маршрути. а, і на рахунок поваги до навколишніх речей. всюди були такі “добродії”, які так і прагнуть “відмітитися” на таких от щитах чи парканах.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*