Трансферний квиток: комфорт чи боротьба з морозом? - Блог про Львів

Трансферний квиток: комфорт чи боротьба з морозом?

Трансферний квиток

Нова транспортна система, яку запровадили у Львові з початку 2012 року наробила стільки галасу, що я так чую ще кілька років будуть за неї згадувати. Якщо, звичайно, вона таки запрацює так як має бути.

У сьогоднішній статті знову будемо говорити про транспорт у нашому місті, бо кожного дня тільки і чути як люди погано добираються на роботу. Хто їде однією маршруткою, хто двома, хто тролейбусом.

Вчора ваш автор мав змогу перевірити як у Львові працює така штука як трансферний квиток. За нього теж було багато чого сказано.

Діло було так. Ближче до завершення робочого дня Воробус був на вулиці Городоцькій, якщо точніше у районі цирку. Звідти мені треба було заїхати на Сихів.

Звісно, я міг піти на вокзал і сісти на маршрутне таксі, але часу у мене трохи було, тому вирішив скористатися радіальними маршрутами і побачити як це люди кожного дня добираються саме таким чином на роботу.

Іду я біля цирку, задивився на те як проходить у ньому реконструкція після пожежі і, що ви думаєте, проморгав автобус №2а.

Ок, та може і краще що проморгав. Зможу побачити скільки часу мені прийдеться чекати на інший. Добре, засікаю час, 17.52, а сам стою чекаю.

Люди на зупинку приходять, сідають у різні маршрутки, деякі водії бачать, що є багато пенсіонерів і просто не зупиняються. До цього якось вже звикається.

Все то добре, я дивлюся, але №2а як не було, так і нема, а вже минула 18 година. Мороз починає брати гору наді мною. В якийсь момент мені навіть хотілося плюнути на експеримент і таки піти на вокзал, але автобус приїхав. На годиннику стукнуло 18 година 15 хвилин.

Також читайте:   Що потрібно для впровадження е-квитка у Львові (порівняння з Польщею)

Отже, виходить інтервал руху – 19 хвилин. Заходжу у салон, беру квиток у водія, там все добре, є де сісти, навіть водій пічку увімкнув. Їду я до площі Галицької. Поки проїхався до повороту на проспект Свободи минуло хвилин 15.

Тут я починаю розуміти, де губляться автобуси. Вулиці вузькі, машин багато і ніхто цих великих автобусів впустити і близько не думає.

Приїжджаю до площі Галицької, людей на зупинці море. «Ото я тут буду стояти, напевно 4а і близько нема». На щастя, чекати прийшлося не довго, буквально хвилин п’ять і я сідаю в автобус. Водій забирає квиток, який мені дали у 2а і їду. Людей навалом, розвеселив хіба дід, який розказав на весь автобус анекдот про гуцулів. 😀

По дорозі знову ж таки корки, автобус сигналить, машини не пропускають, весело…

До місця призначення таки доїхав, йду по дорозі до будинку і що можна сказати: «трансферний квиток у місті діє, все добре, але те як ви будете їхати залежить від випадку, одним щастить більше, другим менше».

Все, іду пити чай, бо добряче змерз. 🙂

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 8 може ще щось напишете?

  1. Arden 08.02.2012 пише:

    ну я тобі скажу раз на раз не попадає. може цього разу ти заїхав нормально, а наступного могло так не бути. тим більше сам чув, як у нас на роботі говорили, що буває і таке, що у водіїв не буває трансферних квитків. просто їм не видали чи не надрукували. вот радіальний маршрут – 4 грн замість 2.

  2. PVS 08.02.2012 пише:

    VOROBUS пише:
    Тут я починаю розуміти, де губляться автобуси. Вулиці вузькі, машин багато і ніхто цих великих автобусів впустити і близько не думає.

    …………………………………………………………………..
    По дорозі знову ж таки корки, автобус сигналить, машини не пропускають, весело…

    А чого це його хтось має пускати просто так??? Є “правила дорожнього руху” (на них, правда, болт б’є навіть ДАІ, але то тема іншої розмови) і там нормально розписано кого і коли пускати. Якщо маршрут автобуса зроблений так, що десь його не пускають – це про#об тих, хто робив маршрут, а не водіїв.

  3. Архіваріус 09.02.2012 пише:

    Думаю, що якось до початку Євро звикнемо до нової системи.

  4. Пилип Арсенійович 10.02.2012 пише:

    PVS, шановний, автобуси і тролейбуси мають пропускати, це загальновідомо. Чи ви у селі живете? 👿

  5. Arden 10.02.2012 пише:

    ну точніше сказати, то трелейбуси і трамваї. де останні мають на дорогах багато більше переваг ніж тролейбуси. а в загальному, купити ПДР і прапор в руки 😡

  6. PVS 12.02.2012 пише:

    Пилип Арсенійович, автобуси і тролейбуси належить пропускати тільки коли вони рушають від зупинки.
    Ще вони згідно маршруту можуть проїжджати на різні забороняючі знаки.
    У всіх решта випадках вони мають не більше прав ніж всі інші.

  7. Пилип Арсенійович 13.02.2012 пише:

    PVS, от із-за таких як ти і я доїхати додому не можу. Повагу треба мати елементарну до іншого транспорту, а не їхати а ти стій у корках. 👿 👿 👿
    ти чим їздиш, на авто? я тебе начебто сьогодні бачив в районі Південного, це був ти? 👿 На пішохідному переході мене не пропустив. 👿 👿 👿

  8. PVS 13.02.2012 пише:

    Пилип Арсенійович, коли назбираю на машину, то всіх буду пропускати на переходах, а тебе ні! Я тебе по аватару впізнаю 😀 😆

    А поки я пішохід – дуже мало поваги маю до водіїв взагалі, бо якби я так їздив на курсах, як їздить переважна більшість 😡 , то мене б інструктор вигнав до бєніної мами 😈 👿 😈 👿 😈

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*