Тарас Семенюк в гостях у Воробуса

Тарас Семенюк

Продовжуємо традиційну рубрику «Інтерв’ю». Сьогодні у мене в гостях – Тарас Семенюк.

Хто це? Якщо не знаєте, то читайте далі. 🙂

– Доброго дня, Тарасе, розпочну без вступу, як вам прийшла ідея писати в інтернеті? Давно це було?

Це було десь у далекому 2008 році, коли мені захотілось створити сайт і писати там щось. На той час я не знав, чи комусь треба буде воно, але було в мене таке бажання. Я почав цікавитись створенням сайту і тоді натрапив на один український сервіс створення блогів. Отак і з’явився мій перший блог, де я щось писав.

– Окрім сайту molodi.in.ua у вас ще є які-небудь проекти?

У вас трохи застаріла інформація, бо восени 2011 я продав сайт molodi.in.ua і перестав ним займатись. Але можливо, що я колись повернусь до роботи над проектом. Іноді пишу статті на сайті Inspired.

– Сайт molodi.in.ua це більше сайт чи все-таки блог?

Це блогосайт 😉 Блог це і є сайт.

– По якій тематиці він найбільше спеціалізується?

Я планував його, як сайт з публікаціями про все, що цікавить молодь. Чимало студентів вперше публікували свої статті сааме на сайті molodi.in.ua. Прикро, що мені не вистачило зробити його більш популярним, ніж він є зараз.

– Знаю, що вас багато людей знають через твіттер, що ви там робите і яка ваша думка взагалі про соціальні мережі?

У твітері я пишу про все на світі. Іноді пишу щось провокативне, іноді навпаки – щось ніжне. У твітері – я часом не я, тому в цьому є певна фішка. Дехто з твітеру, хто знайомий зі мною особисто каже, що я зовсім інший, ніж у тві. Соціальні межі, то зло, але твітер, то є любов! Ось недавно я видалився з вконтакте і добре почуваюсь.

– Хто найкрутіший блогер у світі?

Я не можу дати чітку відповідь на це питання. Думаю, що Pete Cashmore дуже крутий, бо він створив популярний блог Mashable.

– З ким із українських блогерів знайомі особисто?

Я бачив деяких блогерів на фестивалі «Захід», який сам відвідав у серпні 2011. Усіх не буду перераховувати, бо боюсь когось не пригадати, а то буде не ввічливо. Взагалі, з багатьма спілкуємось онлайн. Так, щоб добре знайомий, то можу назвати Сергія Пішковція.

– Що скажете про українську блогосферу, на якій стадії розвитку вона знаходиться?

Важко сказати, але думаю, що блогосфера постійно розвивається. Створити блог зараз не дуже складно, навіть купити домен і хостинг, то не дорого. В блогосфері з’являється все більше цікавих проектів. Знову ж таки, всі думають, що десь на Заході про блогерів тільки й говорять і всіх їх знають, але це не так. Вони там теж відомі у своїх порівняно широких чи вузьких колах. У нас уже є свої легенди блогінгу. Наприклад, у Львові є Воробус 🙂 У Львові ще багато файних блогерів є. Інша сторона блогосфери – це прибутковість. Заробити на блозі достатню кількість грошей для життя можуть лише одиниці. На жаль, такі реалії і в цьому головна відмінність між блогерами Західних країн та України. До того ж, з появою різних соціальних мереж, поняття блогосфера дещо змінилось.

Також читайте:   Блог "Julliastory" в гостях у Воробуса

– Людина, яка не має освіти журналіста, може сама ним стати? 🙂

Може! А чому б і ні? Освіта журналіста, то таке. Пішов в універ, заплатив за навчання, просидів там 4 роки і вийшов «журналістом». З більшістю випускників журналістських факультетів так і відбувається. Потім ті «журналісти» не можуть знайти роботу. Я вважаю, що в журналізмі головне досвід, хоча освіта теж відіграє велику роль. Але в будь-якому навчальному закладі треба багато часу приділяти самоосвіті та самовдосконаленню.

– З маршрутками наведуть лад?

Колись наведуть. Я не дуже знайомий з вашою ситуацією, тому не можу коментувати зміни. Я був у Львові декілька днів у серпні 2011. І скажу, що порівняно з Запоріжжям там якесь пекло з маршрутками. Нічого незрозуміло. Особливо в центрі міста, де маршрутки їздять так повільно, що швидше буде дійти. Ось, наприклад, я їхав до Личаківського кладовища з зупинки, де у вас продають книги, там ще пам’ятник якийсь був, ніби Шевченку (вибачте, забув назву, але то майже в центрі). Так от назад я йшов пішки до центру і дійшов швидше, ніж їхав туди.

– Відео, яке знайшов із вами на ютубі не було страшно знімати? 🙂

Було страшно, бо я хотів проанонсувати конкурс на сайті натхнення – Inspired.com.ua, а наговорив аж на 5 хвилин.

– Що скажете про блог Воробуса і автора?

Скажу, що мені переважно подобається блог Воробуса. Він молодець і робить все правильно. Подобається доволі простий виклад думок. Мені подобається читати про те, що відбувається у Львові. Особливо, коли там відбувається щось добре. Хотілось би, щоб блог змінив дизайн і в майбутньому відмовився від сайдбарів по двох боках сторінки. Одного сайдбару буде достатньо. Щодо автора, то треба буде обов’язково зустрітись, коли я приїду до Львова наступного разу.

– Чим ви займаєтеся у буденному житті?

Я з 2009 року живу в Манчестері, що в Англії (бо є ще один у Америці, точно). Немало часу приділяю боротьбі з стереотипами навколишнього середовища. Ще я вчусь в коледжі за напрямом Креативний Медіа Продакшн. Там і журналістика, і відео з маркетингом. Також, займаюсь вступом до університету і паралельно шукаю роботу на наступний рік, бо зможу розпочати навчання в універі лише у вересні 2013. Тому пропозиції щодо роботи пишіть у коментарях 🙂 ))))

– Ваше хобі та сімейний стан?

Моє хобі – кіно, серіали, музика. Ганяю на велосипеді, коли тепло. Ось недавно склеїв та розфарбував модель невеликої копії (може сантиметрів 12 в довжину) німецького літака Другої світової війни. Ще чекає модель Титаніка, але вона вже побільше. Думаю, що доберусь до неї скоро. Сімейний стан – не жонатий та навіть дівчини нема, якось так.

– Ваші побажання нашим читачам?

Будьте чемними і не хворійте, і не женіться за грошами, бо всіх не заробите!

Дякую панові Тарасу за цікаве інтерв’ю і бажаю йому не всього багато, а просто знайти своє місце під сонцем. 🙂

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 5 може ще щось напишете?

  1. Це крутий чувак, я його десь бачив 🙂

  2. Natali Shpak 20.03.2012 пише:

    милий хлопчик ))

  3. vrubli 20.03.2012 пише:

    Тарас пише:
    треба багато часу приділяти самоосвіті та самовдосконаленню.

    дуже правильні слова, які окрім того являють собою важливу і правильну життєву позицію. Щасти Вам, Тарасе! 🙂

  4. Natalia 21.03.2012 пише:

    як зберешся до Львова, дай знати )

  5. Дякую вам усім за коментарі і побажання в них! 💡

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*