26-та річниця Чорнобиля - Блог про Львів

26-та річниця Чорнобиля

Такого нам не треба

26 квітня 2012 року, 26 років тому, сонце надворі. Ні, це не чийсь день народження сьогодні, а дата про яку Україна не любить згадувати.

Цей день сьогодні проходить із негативним відгуком. Так, можливо і 26 квітня хтось народився, у цих людей свято, але радуватися не можна аж ніяк.

Чому? Бо саме 26 квітня 1986 року в Україні (містечку Чорнобиль, що під Києвом), та і що тут казати в цілому світі відбулася – найбільша ядерна катастрофа. Багато людей загинуло, а ще більше відчувають наслідки цієї біди.

Діти народжуються із вадами, люди швидко помирають тощо – це все наслідки Чорнобиля.

Не даремно співається у пісні Скрябіна – «такого більше нам не треба» і я з цим погоджуюся.

З самого ранку на вулицях міста ми бачимо прапори із чорними стрічками. Це і не дивно, Чорнобиль – це трагедія цілого століття, а можливо і людства.

Що цікавого відбулося з моменту 25-ої річниці трагедії, яку «відзначали» минулого року?

Та нічого особливого.

Саркофагу нового ще нема і що цікаво за нього починають говорити лише тоді, коли наступає чергова річнция від дня, коли відбулася катастрофа.

Споруджувати його ще мали минулого року, але це все так і завершилося на рівні розмов. Перед 26-ою річницею з’явилася інформація, що будівництво саркофага почнеться вже незабаром. Цікаво, цікаво чи зрушиться інформація із місця.

Також читайте:   Де сісти біля фонтану?

Єдине, що цікаво так це фільм, який знімали американці та туристичні поїздки, які очікуються саме у зону відчудження під час Євро-2012. Виявляється і так люди будуть відпочивати.

Звісно, ваш автор нічого не розуміє у відпочинку, але чи не краще поїхати у ті ж Карпати, Шацьк, чим їхати у Чорнобиль де радіація була, є і ще довго буде?

У кожної людини є голова на плечах, то ж що їм можна порадити.

Фільм? Так, це можливо зацікавить людей, але він буде не про сам вибух на АЕС, а про якраз цих туристів, які приїхали з Європи щоб глянути що і до чого. Раптом на них починає хтось чи щось нападати. Що саме – невідомо.

Прем’єра фільму запланована на середину травня, а отже і після цієї дати будемо або хвалити, або ж критикувати фільмєц виробництва – США.

Більше нема чого додати. Пам’ять загиблих людей…..

Чорнобиль буде завжди і від цього нікуди не дінемося.

Фото: tsn.ua.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 26.04.2012 пише:

    Ця сторінка у нашому календарі має бути чорною.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*