Куди викидають сміття у селах? - Блог про Львів

Куди викидають сміття у селах?

Сміття

Проблема сміття у нашому місті була завжди.

І не так проблема де його викинути, бо смітників є багато, а де його потім з тих смітників відвезти. Сміттєзвалище у Грибовичах забите, завод із переробки сміття теж існує лише на паперах і то може і взагалі не існує.

З кожним днем ситуація стає катастрофічною. Якщо так і на далі піде, то Львів найближчим часом може потонути у смітті. Люди вже страйкували, але потім змирилися, чи на довго?

Але, сьогодні не про те. От ви колись та й були у селах. Де там люди викидають сміття? Чи хтось можливо думає, що там сміття нема. 😀

От коли їдеш поїздом, автобусом, то можна побачити, що дороги масово засмічені. Не знаю, чим керуються люди викидаючи сміття через вікна, але явно не ознака культури. Сра…и там де живеш – вважаю неприпустимо.

Це все до Євро?

Ситуація у сільській місцевості. Там створюються так звані купи сміття, де всі кому не ліньки вивозить сюди різні відходи. Згодом про ці купи всі забувають чи можливо не хочуть пам’ятати і маємо антисанітарні умови. Земля забруднюється, виникають різні захворювання, вода забруднюється і так далі.

Що робити? Спалювати сміття? Ставити смітники? Що один, що другий варіант не думаю що матиме право на життя.

Також читайте:   Український дайджест блогосфери

Спалювати сміття також не дуже то і добре. Хто його знає, що там люди викидали, і цим травити людей? Маячня повна.

Смітники? Ну поставимо їх, а хто буде вивозити це сміття? Поки що не бачив щоб у нашій країні у селах вивозили сміття, а пора би вже.

От уявіть собі якби був сміттєпереробний завод, ті ж села могли би за якийсь час вивозити сміття саме туди, а не створювати все нові і нові купи. На мою думку, сміття має займатися сільська рада, а для чого ж вона там існує? Щоб лише гроші отримувати за посади?

Та і взагалі культура поведінки людей бажає бути кращою. Навіщо викидати пакетик від морозива на землю, якщо можна його взяти і згодом викинути у цивілізованому місці.

Так само і з пікніками на природі. Якщо ми будемо засмічувати її, то згодом та ж природа може зіграти з нами злий жарт.

Так завжди не буде?

Хотілося би почути вашу думку, шановні читачі блогу, по цьому питанню. Викидати все життя сміття на купу – це не вихід, а що ж робити?

Вихід є завжди, навіть якщо треба виходити через вхід?

Ми таки заживемо цивілізовано?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Natalia 18.04.2012 пише:

    так, з культурою проблема, але ще проблема з фінансуванням основна. хто буде платити за те щоб сміття вивезти, і це не єдина проблема з антисанітарією. там також немає водопроводу і каналізації, так що це проблема глобальна, принаймі державного рівня. ні одне село не зможе собі дозволити ні перше ні друге самостійно, яким багатим воно б не було. така моя думка

    ху, наштампувала )

  2. Andrij 19.04.2012 пише:

    Наші люди як свині, нагадити мусять усюди 👿

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*