ЖЕКи будуть травити котів у Львові: правда чи лише чутки? - Блог про Львів

ЖЕКи будуть травити котів у Львові: правда чи лише чутки?

Що це буде?

Бездомні тварини. Напевно хоч раз в житті, а то і більше ви зустрічали цих нещасних тварин. Вони є у садибах, на смітниках, біля будинків, де живе багато людей, а це переважно у великих мікрорайонах і не тільки.

Є люди, які їх ігнорують, а є що кожного дня виносять їм їсти. Відповідно вони починають згодом плодитися, їх стає більше і більше. Це погано? Звісно що так, але з цим треба боротися не методами їх простого знищення.

Перед початком чемпіонату Європи з футболу, який відбудеться в Україні та Польщі дуже часто почали говорити про те, що невідомі люди тупо вбивають бездомних тварин. Кожного дня як не зайдеш в мережу під назвою – інтернет, то все більше є випадків вбивства тварин.

Вчора до нас в редакцію написала дівчинка із проханням вияснити ситуацію, що нібито 17 квітня львівські ЖЕКи мають травити по підвалах бездомних тварин.

Вона навіть прислала нам наступну фотографію, дивіться головне фото статті.

Воробус одразу ж почав шукати інформацію по цьому питанню в інтернеті і побачив доволі цікаву картину. Виявляється в інтернеті дуже багато інформації по цьому питанню. У соціальних мережах навіть є спеціальні групи на підтримку захисту тварин.

Офіційної інформації від тієї ж влади як і від ЖЕКів нема ніде.

Спробуємо розібратися у цьому всьому. Почнемо із того, що бездомних котів у нашому місті є повно. Чому все так відбувається? Люди хочуть мати кота, заводять його, кітка плодиться, люди замість того, щоб потопити нащадків чи просто стерилізувати кішок цього не роблять, а тупо викидають кошенят на вулицю.

Також читайте:   Реконструкція площі святого Юрія триває повним ходом

Куди вони мають іти? Звісно, що кошенята будуть шукати притулку і їжу. Ось і маєте бездомних тварин. Бездомних котів більше чим собак, але і останні також є.

Як вийти із цієї ситуації? Те, що вбивати тварин правильно – це повна маячня. Такого робити не можна. По ідеї мають бути будинки для бездомних тварин, їх мають виловлювати спеціальні служби, але у нас такого нема.

Якби було все добре організовано, то в країні були би правила, за якими людина, яка продає котів має мати на них відповідні документи, вівся би спеціальний реєстр, а не так, що пішов на ринок купив кота, за деякий час він набрид і ви його викинули.

Щодо травлення ЖЕКами, то щось дуже сумніваюся у цьому. Вони з 10-ого разу приходять, коли їх ремонт просять зробити на сходовій клітці чи навести лад із світлом, то хто ж там тих котів отруювати буде.

Хоча, диму без вогню не буває… в тому ж інтернеті кажуть, що будуть отруювати щурів і за одно зачеплять котів.

Перед ким ми хочемо повипендрюватися перед Євро? Перед Європою?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 22 може ще щось напишете?

  1. Arden 11.04.2012 пише:

    мда. якийсь бред. чого не придумають. :facepalm:

  2. PVS 11.04.2012 пише:

    VOROBUS пише:
    Те, що вбивати тварин правильно – це повна маячня. Такого робити не можна.

    Як не можна??? Я сало люблю! Ковбасу! Кіт від кролика не дуже-то і по габаритах відрізняється – з них можна якісь шапки/рукавиці шити.

    Не тільки можна, а навіть треба.

    VOROBUS пише:
    По ідеї мають бути будинки для бездомних тварин

    1)в нас нема навіть будинків для бездомних людей, а ти про котів тут розказуєш
    2)сама фраза “будинки для бездомних” – вже брєдом попахує

  3. russo turisto 11.04.2012 пише:

    Хорошо быть кисою,
    Хорошо собакою.
    Где хочу пописаю,
    Где хочу покакаю. 😀

  4. Toss 11.04.2012 пише:

    ну й хай травлять, а ще псів, тварина має бути домашньою!

  5. vrubli 11.04.2012 пише:

    Що за маячня “нехай травлять”?!!! Це до вашого відома явне порушення законодавства! І не лише законів України, але й міжнародних договорів, які теж є ратифікованими на території України! І до вашого відома за не дотримання таких договорів передбачається економічна санкція, чомусь мені не здається, що тепершній економічний стан України позволяє їй виплачувати додаткові витрати!
    Європейцям відоме існування цієї ситуції в нашій країні, про це не раз повідомляють в їхніх новинах та пресс службах, що викликає у людей обурення.
    Цивільна країна вирішує свої проблеми цивільним чином, саме через тваринні притулки!
    Звісно, прикро, що у нашій державі не хватає економічних ресурсів і для притулків для бездобних людей, проте проблему з тваринами аж ніяк не варто вирішувати таким варварським способом!

  6. ГОПНІК 11.04.2012 пише:

    тре тих депутатів обл міськ ради потравити 😈 😈 😈

  7. Stakeholder 11.04.2012 пише:

    В Україні десятки років не вирішувалась купа проблем, і враховуючи їхню запущеність “до євро” їх вирішити неможливо. Потрібна довгострокова комплексна програма для того щоб забрати бродячих тварин з вулиці і законодавча база для того щоб запобігти появі бродячих тварин. Звичайно їх потрібно відловлювати в спеціальні притулки, і потім комусь віддавати/продавати або присипляти, і присипляти не отруєною їжею, а спеціальними ін’єкціями. Для того щоб запобігти появі бродячих тварин всі вони повинні реєструватись, мати відповідні документи і продаватись вже стерелізованими. Ну але дивлячись на сьогоднішні реалії і менталітет людей, які звикли боротися з наслідками, а не з причинами – всі ці ідеї покищо виглядають досить утопічно.

  8. Архіваріус 12.04.2012 пише:

    vrubli, В нашій державі прийнято дуже багато законів, але більшість їх не виконуються. Виконуються тільки ті, що стосуються можновладців. Не знаю чому, але наша держава про простих людей не дбає, що тут вже говорити про котів та собак. Позаводили “діди” псів та котів, а коли самим не стало що їсти відправили їх на вулицю, ну а там процес пішов і їх стало видимо-невидимо. Так що шановна vrubli, в першу чергу потрібно звертатися до представників влади, а не наїжджати на простих людей.
    От недавно собаки дитину загризли, а батьки напевно мали би собі до хати замість тої дитини парочку бездомних котів та собак привести. Це було би по-європейськи.
    Цікаво, чому це європейці не обурюються з погляду на те, що більшість наших пенсіонерів живуть на мізерні пенсії та живуть впроголодь?

  9. Stakeholder 12.04.2012 пише:

    Архіваріус, пенсіонерів ще поки ніхто слава Богу не травить) а взагалі в нас чомусь побутує думка що влада сама по собі повинна дбати про людей, і Європа і світ має дбати про те щоб влада в Україні дбала про людей)), та кому яке діло?) яку владу вибрали так вона і дбає, і ще я б сказав що мало вибрати владу, потрібно добиватись щоб вона виконувала свої обов’язки. Люди у нас просто не звикли самоорганізовуватись на захист своїх прав, що вже тоді казати про права бродячих псів і котів.

  10. Архіваріус 12.04.2012 пише:

    Stakeholder, Я здається нічого не писав про те, що пенсіонерів у нас труять. Але хочу зауважити, що попередня влада таким самим чином відносилася до людей, які вже на заслуженому відпочинку. Тільки навряд це можна назвати відпочинком – це боротьба за виживання.

  11. Stakeholder 12.04.2012 пише:

    Архіваріус, ну ти питав чому європейці не обурюються), а на рахунок влади, то їм що на пенсіонерів, що на студентів наплювати однаково, просто в останніх більше можливостей і сил про себе подбати. А влада буде погана завжди, поки люди будуть ставитись до виборів як до лотереї, ставлять не знати на що і чекають невідомо чого

  12. Vorobus 12.04.2012 пише:

    PVS, :mrgreen:

  13. PVS 13.04.2012 пише:

    Vorobus пише:
    PVS,

    Я тобі з нудної статті он яку коментовану зробив, а ти :mrgreen:

    Встидайся!

    vrubli пише:
    Цивільна країна вирішує свої проблеми цивільним чином

    А військова – військовим?

    Stakeholder пише:
    присипляти не отруєною їжею, а спеціальними ін’єкціями.

    Так ніби від того кінцевий результат зміниться.

  14. Stakeholder 13.04.2012 пише:

    PVS, ну з таким підходом можна взагалі їх тоді спалювати напалмом, в тому і вся суть претензій, що тварини не повинні страждати

  15. PVS 13.04.2012 пише:

    Stakeholder, Якби напалм був дешевший ніж щуряча трутка – можна.

    Все що ти розказуєш – це з розділу “як повинно бути”, а все, що відбувається – з розділу “люди рятуються як можуть”.

  16. Stakeholder 13.04.2012 пише:

    PVS, а коли вже вони нарешті врятуються і почнуть робити так “як повинно бути”?

  17. anasazi 14.04.2012 пише:

    Тварини не винні в тому, що стали бездомними. Винні в цьому люди через свою жорстокість. Тому відповідати має та потвора, що викидає тваринку на вулицю. А ті, хто підтримує вбивство, є також безсердечними потворами. Та краще повбивайте чиновників-хабарників, які не хочуть працювати для громади Львова. Користі буде більше.

  18. Пилип Арсенійович 14.04.2012 пише:

    PVS, ти мав колись домашню тваринку, ти сидів з нею на дивані, ти був колись у сільських місцевостях?
    Люди без тваринок би там повмирали давно. Котики, собачки, качки та інші додають людям настрій. Їх не можна так просто вбивати.
    А такі як ти тільки те і роблять що розповідають казки про “як все добре, а так треба, а не так?”

    👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿

  19. Пилип Арсенійович 14.04.2012 пише:

    anasazi пише:
    Тварини не винні в тому, що стали бездомними. Винні в цьому люди через свою жорстокість. Тому відповідати має та потвора, що викидає тваринку на вулицю. А ті, хто підтримує вбивство, є також безсердечними потворами. Та краще повбивайте чиновників-хабарників, які не хочуть працювати для громади Львова. Користі буде більше.

    💡 💡 💡 💡 💡

  20. russo turisto 14.04.2012 пише:

    anasazi пише:Тварини не винні в тому, що стали бездомними. Винні в цьому люди через свою жорстокість. Тому відповідати має та потвора, що викидає тваринку на вулицю. А ті, хто підтримує вбивство, є також безсердечними потворами. Та краще повбивайте чиновників-хабарників, які не хочуть працювати для громади Львова. Користі буде більше.

    Так давай начинай, чего ждешь. Бери шпалер в руки и начинай наводить порядок в родном городе! 😀

  21. PVS 19.04.2012 пише:

    anasazi пише:
    А ті, хто підтримує вбивство, є також безсердечними потворами.

    Бу-га-га!!!

    Пилип Арсенійович пише:
    PVS, ти мав колись домашню тваринку, ти сидів з нею на дивані, ти був колись у сільських місцевостях?
    Люди без тваринок би там повмирали давно. Котики, собачки, качки та інші додають людям настрій. Їх не можна так просто вбивати.

    З домашніх тварин в мене були тільки рибки, і я з ними на дивані не сидів – я не садист, що б там не думали різні сердобольні зоозахисники.

    А сільська місцевість – взагалі поганий приклад – там домашніх тварин б’ють і ріжуть “в порядку речей” і нікого це ніколи особливо не обурювало. А печеня з кролика не перестає бути смачною тільки від того, що вчора ти його за вухом чухав.
    Кинути в відро чи в річку мішок з виводком котят чи щенят теж ні в кого там мук совісті не викликає.

  22. 1 26.04.2012 пише:

    я перепрошую, а з бомжами як, коли будуть … той…. травити?
    мене, до речі. просвітили, що в європі стати бомжом може кожен – втратив роботу – жінка каже “де бабло” (а вона не працює) – подає на розвод і вимагає кошти на утримання (а шо, задурно її тойво…) – а коштів нема. тоді дім продавай.
    ну і в 50 років – бездомний.
    а ви – травити…

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*