День фотографа - Блог про Львів

День фотографа

А я сплю з фотоапаратами

Сьогодні надворі 12 липня 2012 року, четвер, нарешті на вулиці не так жарко як було в останні дні, а все причина – дощ, який вже почав падати і то як почав, то я думав що ніколи не припиниться. Але, хоч добре що трохи освіжив повітря.

А ще сьогодні два свята. По-перше, свої іменини святкують люди, які носять ім’я Петро і Павло. Кажуть ще що до обіду святкуємо Петра, а після Павла. Зранку, коли ваш автор подзвонив до пана П, то він ще спав, напевно буде святкувати після обіду. Якесь би пиво нам запрезентував. 😀

Вітаємо іменинників з днем Ангела, бажаємо вам щастя, знайти своє місце під сонцем і просто кохати світ в якому ми живемо, незважаючи на всі труднощі.

Але, і це ще не все. Зараз багато людей дорікне Воробусу, що йому лишень би щось святкувати. Так, так, є така справа, але привітати цих людей також треба.

Хто не знає, тому скажу, що сьогодні – день фотографа. За своє життя побачив багато людей цієї професії та і що тут казати, всі ми – фотографи. То треба нову аватарку в соціальних мережах поставити, то дівчину сфотографувати, щоб також поставила та і просто зробити фото, щоб було що згадати.

Також читайте:   Вітаємо з днем матері наших матерів

Звісно, до професійних фотографів нам далеко, але є до чого прагнути, погодьтеся.

Звідки ж прийшло до нас свято фотографа і коли була зроблена перша фотографія. Люблю я починати спочатку, але цього разу почну із кінця. Так от, перше фото «Вид з вікна» було зроблено ще в далекому для нас 1826 році. Її автором є француз – пан Жозеф Ньєпс. Тривала фотозйомка досить довго, а якщо бути точнішим, то цілих 8 годин.

Що ж він там так фотографував? Невже дівчат? 😀

Звісно, що фотографії були чорно-білі, а перші кольорові фото появилися аж в середині 19 століття. І тут прикол також був, для їх створення використовувалося три фотокамери.

Тепер до самої історії створення фотографії. Так от, існує думка що перше фото з’явилося ще за часів Ісуса Христа, а саме тоді, коли ВІН йшов на гору Голгофу. Тоді, свята Вероніка витираючи піт з лиця Ісуса дала йому тканині на якій згодом залишився лик.

Ось таке також буває.

Отже, фотографи, вітаю вас із професійним святом, бажаю вам мати багато фотографій, нових миттєвостей і суперсучасних фотокамер. 🙂

Також персонально хочу привітати свого доброго товариша і автора багатьох фотографій на цьому блозі – пана Романа Тупися із професійним святом.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. Пан П 12.07.2012 пише:

    Ще раз дякую Воробусе за привітання. А пивко то ще буде 🙂

  2. РоманТ 12.07.2012 пише:

    Дякую за привітання, Воробус!!! 🙂 😉 🙂

  3. Sergunik 12.07.2012 пише:

    дякую за привітання)

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*