Водоспад Шипіт - Блог про Львів

Водоспад Шипіт

Водоспад Шипіт

Нещодавно вашому автору довелося знову подорожувати, цього разу ми з компанією відвідали водоспад Шипіт.

Що цікаво ми там побачили, яке враження залишив від себе водоспад та багато іншого читайте далі.

Отже, розпочну із того, що їхати до водоспаду з міста Лева достатньо таки довго. Якщо ви маєте власний транспорт – це покращує ваше становище, тому що на колесах швидше і зручніше.

Якщо бути точним, то водоспад знаходиться біля самої полонини Боржави, саме від нього починають свої сходження на гору туристи.

Водоспад Шипіт занаходиться приблизно за 10 кілометрів від залізничної станції Воловець і за 6 кілометрів від села Пилипець. Як буде їхати авто, то треба звертати в смт. Воловець.

Якщо ви надумали їхати потягом, то треба сідати на поїзд Львів – Мукачево, доїхати до зупинки Воловець, а згодом вже наймати транспорт, щоб вас довіз до самого водоспаду.

Ось і ми приїхали. Що кидається в очі, так це велика кількість автобусів та машин. Так розумію, сюди багато хто приїздить. І як докази, чую іноземну мову від людей. Отак от.

Вхід на території заповідника – платний, а якщо бути точнішим 3 гривні. Багато це? Думаю що ні. Але ж, якщо вхід платний, то мають бути хоча б урни для сміття. Проходимо контроль і урни таки бачимо, що вже дуже тішить, бо пам’ятаю багато читав що водоспад потерпає від сміття.

Також читайте:   «Перелетіти через всі Карпати на повітряній кулі? Та це неможливо!»

Йдемо далі, збоку є альтанки, в яких люди можуть попоїсти, посмажити шашлик чи просто перепочити.

І ось він водоспад. Людей на ньому багато, всі фотографуються, а ваш автор із людиною на ім’я Volk вирішили скупатися. Що поробиш, традиція така і це, незважаючи на те, що на вулиці була не надто хороша погода.

Які враження від водички? Холодна вона, бо вода сюди тече із річки Пилипець, яка бере свій початок далеко в горах. До речі, коли згодом піднімалися на полонину Боржаву, то цікаво було побачити як в горах починаються річки. І звідки та вода береться?

Фото на пам’ять, коротенький обід і треба їхати далі до пригод. До речі, біля водоспаду можна купити різноманітні сувеніри (ваш автор купив собі магнітика), продукти та чорниці. Саме останні тут користуються великим попитом. Місцеві люди добряче на цьому заробляють, хоча це їхнє право, я лише констатую факт.

Ось такий він водоспад Шипіт, тихий спокійний, людний і великий.

Копієчку у воду я кинув, тому неодмінно ще сюди повернуся. 🙂

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 25.08.2012 пише:

    Воробусе, не на Шипіт потрібно було їхати, а за свою команду по футзалу потрібно було вболівати та давати настанови. :mrgreen:

  2. The Notorious B.I.G 26.08.2012 пише:

    Не відхиляю такий варіант, що Воробуса спеціально відправили подалі від футболу, адже той варвар приносить із собою невдачу =) Які там розумні поради? Залиє у себе пару літрів 1517, поспілкується із космосом і давай настанови давати 😀

  3. Arden 26.08.2012 пише:

    The Notorious B.I.G, 😀 😀 😀

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*