Картопля цьогоріч вродила - Блог про Львів

Картопля цьогоріч вродила

Воробус копає картоплю

Наступила осінь, пора відпусток позаду, а отже треба потрохи готуватися до зими, а якою вона буде – побачимо вже через декілька місяців. Тоді почнуться морози, проблеми з опаленням, лижі, сани і так далі. Ой, щось ваш автор перегнув трохи палку.

Знаю людей, що ще поїхали лише відпочивати на море, а я вже про морози. Нижче ви зрозумієте чому я так почав говорити про зиму.

Отже, на зиму треба що? Правильно – продукти. А який найнеобхідніший продукт харчування українців – картопля, яку треба або садити самому, або ж просто купляти.

Чи є цьогоріч урожай картоплі?

Про це та багато іншого читайте далі.

Минулих вихідних ваш покірний і не дуже автор їздив на рідні села копати картоплю. Саме про своєму городу можу сказати чи є цього року урожай чи ні. Наробився я добряче, бо город великий, але тепер знатиму 100 %, що взимку буду мати що їсти.

Після минулорічного урожаю навіть не сподівався, що у 2012 році картопля вродить ще краще. Одразу ж пригадуються слова одного пана з яким два роки тому їхав до Львова, цитую: «Ігор, я вже більше садити картоплю не буду, нічого не вродило, я хіба що всі гроші проїздив». На що ваш автор сказав, що ще треба трішки почекати і все буде добре.

Я як у воду дивився, урожай таки пішов і це не може не радувати. Повертаючись до цьогорічного, то картопля вродила і то досить таки велика. Звісно, що де-не-де трапляється гнила картопля, але її не так багато як минулих років. Натомість маленької картоплі мало і якщо будете садити на наступний рік урожай, то прийдеться різати велику картоплину на половинки.

Також читайте:   Чому варто вибрати профнастил для паркану

Але, це не дуже то впливає на урожай. Добре що велика є і то багато.

По приїзді до Львова вирішив попитатися колег як у них з врожаєм, то всі як один кажуть, що картопля є і досить таки велика і що цікаво – її багато. Отже, пропозиції цього року буде безліч.

Сьогодні зранку спеціально зайшов на гуртовий ринок «Шувар» щоб взнати по якій ціні там продають картоплю. Так от, ціна за 1 кілограм там коливається від 90 копійок до 1 гривні. Дешево? Та звісно що так. Минулих років була і по 2 гривні і по 2 гривні 50 копійок.

Але, купляти я не буду, бо своє є своє.

У наступних статтях я розповім вам про те як Воробус за досить таки короткий термін звик до життя в селі і мені зовсім не хотілося їхати до Львова.

P.S. Знову ж таки коли їхав автобусом до Львова чув розмови що в якомусь районі Львівщини картоплі нема, цікаво чи ці чутки правдиві.

А у вас є урожай картоплі?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. старий пес 10.09.2012 пише:

    Виджу жи Воробус троха газда. Файно є.

  2. Архіваріус 10.09.2012 пише:

    Може продаш троха? 🙂

  3. Vorobus 10.09.2012 пише:

    Архіваріус пише:

    Може продаш троха? :)

    скільки вам треба? 🙂

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*