Як обійти закон кандидату в депутати: поради стороннього - Блог про Львів

Як обійти закон кандидату в депутати: поради стороннього

як обійти закон кандидату в депутати

Підчас усіх передвиборчих кампаній засоби масової інформації щоденно повідомляють про різні порушення виборчого законодавства кандидатами чи партіями.

Найбільш поширеними є підкуп виборців. При чому спроби завуалювати хабар під благодійні акції є дуже важко. Адже змайструвати дитячу площадку у мікрорайоні чи подарувати комп’ютер школі на перше вересня, завести обладнання в медустанову чи профінансувати концерт на підтримку боротьби зі СНІДом – усе це найпримітивніший піар, який носить виключно політично-сезонний характер.

В українській новітній історії вершиною передвиборчого благодійного ідіотизму були вибори мера Києва, коли по квартирах роздавались продукти харчування де домінувала гречка.

У скрутні часи безгрошів’я як проста людина, так і керівник установи не відмовиться від будь-якої допомоги (хоть ця допомога часто нагадує принизливу подачку, ніж благодійність чи, навіть хабар).

Цікавим є те, що кількість коштів, кинутих на «роботу з виборцями» ніде не облікується і ніхто не питає звідки вони беруться.

Як би там не було, але такі атракції від політичних сил і кандидатів таки дають їм голоси виборців і позитивно впливають на ріст рейтингів.

Також читайте:   АзАров – АзІров – АзарІв: еволюція націоналістичних поглядів українського прем’єра

Узаконити допомогу можна дуже просто. Депутат чи партійна структура передає кошти у місцеві бюджети (а хто може заборонити давати гроші у казну).

Усе це робиться публічно, з оголошенням сум і повідомленням про це у засобах масової інформації.

Рейтинги кандидата будуть рости прямо пропорційно до вкладених у бюджет грошей. Далі місцеві органи влади (знову ж таки під контролем громади і ЗМІ) роз приділяють додаткові казенні вливання на соціальні потреби, ремонт доріг, додаткове фінансування шкіл і лікарень і тд. І все законно. Чесно.

…Але наївно.

Кандидатам і державним мужам слід створити правильні умови наповнення бюджету та карати в’язницею тих, хто тиряє у школярів, пенсіонерів, студентів, лікарів, інвалідів і, навіть, ментів.

Поки таких умов не буде, доти раз на п’ять років буде нам перепадати пакет гречки чи дармовий концерт Таїсії Повалій під фонограму.

Автор статті: zars.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. PVS 26.09.2012 пише:

    ага. А за них казна буде голосувати??? чи люди будуть голосувати за те, що він дав гроші, які потім, як прийде до влади, сам же і роздерибанить?
    Не бачу логіки…
    Я, правда, так само не бачу логіки в тому, що люди голосують за того, хто дає їм гречку чи взятку — ну віддав він мізерну частину з того, що встиг накрасти, то це що – причина за нього голосувати? Ні. Совість буде мучити? Ну його ж не мучила, коли крав, то чого вас має мучити?
    А голосувати тільки за появу кандидата на біг-морді чи в зомбоящику — вершина абсурду. Колись представник одного кандидата в мери Львова ненароком проговорився: «якби для перемоги треба було сказати, що ми відбудуємо у Львові Нью-Йоркські башти-близнюки — ми б так сказали». Тобто всі передвиборчі заяви завідомо треба множити на нуль.
    Взагалі всі «активні» дії за кілька місяців до виборів — треба множити на нуль, а дивитися по реальних справах зроблених протягом попереднього депутатського терміну чи на попередній роботі.

  2. Stakeholder 27.09.2012 пише:

    PVS пише:
    Не бачу логіки…

    не дивно, zars сюрреаліст)

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*