І знову обмеження у продажі алкоголю? - Блог про Львів

І знову обмеження у продажі алкоголю?

Чергове вето?

Шкідливі звички були за царя Гороха, були за царя Воробуса і будуть ще за інших часів. Люди спиваються, курять і це проблема не тільки минулих часів, а і майбутнього. П’ють всі, починаючи від дорослих, пенсіонерів і закінчуючи підлітками.

І якщо перші дві категорії вже знають що роблять, то за останніх прикро, бо їм ще треба створювати сім’ї, особливо дівчатам народжувати дітей і так далі. А які потім будуть діти, якщо люди п’ють і п’ють, нема більше чим зайнятися як пити.

У багатьох містах, зокрема у Львові, вже навіть ввели обмеження по продажу алкогольних напоїв, зокрема після 22 години алкоголь не купиш і так триває аж до 10 ранку. Подейкують, що продавці все рівно продають міцні напої і в заборонений час, але це лише чутки, які не підтверджені.

Нещодавно в інтернеті з’явилася інформація про те, що в Україні хочуть ухвалити такий закон, що алкоголь не можна буде купити після 8 вечора і аж до 11 ранку. Поки що це лише в планах, але плани, як відомо, досить таки швидко можуть перерости у дії.

Єдине тут виникає питання, що це дасть? Ну так, купляти спиртне вночі буде не можливо, але я знаю що людина яка хоче випити вона це буде робити навіть тоді, коли все буде заборонено. От, подумаємо логічно, я хочу випити, пішов собі в обід, купив ящик горілки і п’ю цілими днями. Що мені та заборона зробить? Щоб не вмерти і не було скучно, запрошу ще кілька людей і буде свято.

Також читайте:   Як скинути 5 кілограм ваги за місяць

Вживати чи не вживати алкогольні напої – це вже має бути у свідомості людей. Так, якщо людина хоче бути здоровою, мати здорову сім’ю, то вона буде себе обмежувати у шкідливих звичках, а якщо ж ні, то самі розумієте – діти народяться зеленими.

Алкоголь як і тютюн – це зло і з ним треба боротися. Люди вживають спиртне щоб розслабитися, а що не можна розслабитися без нього? Та можна все, тільки треба щоб була ініціатива.

В цьому ж законопроекті, до речі його автором є Роман Зозуля, також зазначається, що до людей, які будуть розпивати спиртне у людних місцях – треба прикладати адміністративні санкції., а саме штрафи у розмірі від 340 гривень.

Добре це чи ні? Ви знаєте, таки добре, адже пам’ятаю 90-ті роки, коли весь центр міста Львова був у пиві, всі сиділи на лавках, пили то пиво, бомжі збирали пляшки і так далі. Був такий дурдом, що навіть з дівчиною не можливо було там посидіти.

Ще би тут додав, що ще б правоохоронні органи не чіплялися на вулиці до всіх кого бачать. Ну йде людина на підпитку, нікого не рухає, для чого її забирати? Це наша проблема і не знаю коли вона мине.

Інша справа агресія, тут питань не виникає.

Хотілося би почути і вашу думку читачі блогу по цьому питанню? Ви за чи проти впровадження вето на купівлю алкоголю з 20 і до 11 години?

Фото: gazeta.ru.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 8 може ще щось напишете?

  1. Max 26.10.2012 пише:

    Людей привчають пити не денебудь, а в кабаках. Адже в кабакках з них більше грошей витянуть.

  2. zars 26.10.2012 пише:

    Треба буде окрему поличку в холодильнику виділити на алкоголь, постійно її поповнювати і не залежати від годин продажу.
    Вже біжу в алкомаркет.

  3. Vorobus 26.10.2012 пише:

    zars пише:

    Треба буде окрему поличку в холодильнику виділити на алкоголь, постійно її поповнювати і не залежати від годин продажу.
    Вже біжу в алкомаркет.

    💡 💡 💡 💡

  4. Пяниця 27.10.2012 пише:

    Це все популізм наших чиновників хто так бореться з одного боку піднімають акцизні збори та всілякі податки бо треба бюджет наповнювати бо незнають більше відки, те що внас китайсььких товарів багато і зних нічого несплачується це нікого не цікавить а ось горілка це зло і всі наші українські проблеми від неї , забороним і одразу заживемо щасливо та багато , просто дурять нам голови, що населення роботою забезпечене, всі мають пристойну зарплату. В 90-их всі пили а чого, роботи небуло а хто робив то замізер і якщо нехильнути трохи то голова кругом шла а коли народ забезпечений і має кошти то він і культурно віддихає бо є за що а коли народ бідний і це єдиний його варіант. Наш народ пив і буде пити а щоб пив він культурно треба щоб він і культурно жив без всякого політичної брехні.
    Особисто я сплю спокійно від того що вночі продають алкоголь кому це потрібно той купить хоть де і любий сурогат , а якщо випадково гості після 10 приїдуть то що за сурогатом десь бігти чи замість запасів харчів треба буде горілки дома мати.

  5. Архіваріус 27.10.2012 пише:

    Програма заборони продажу алкогольних напоїв вже була і працювала за часів совка але нічого путнього з цього не вийшло, бо люди менше пити не перестали. Щоб боротися із “зеленим змієм” потрібні інші шляхи.

  6. Stakeholder 27.10.2012 пише:

    я звичайно також не сприймаю жодної ініціативи теперішньої центральної влади, але про що взагалі мова? прочитайте уважно, ніхто не має намір зменшити к-сть, чи заборонити вживання алкоголю, просто хочуть прибрати алкоголь з вулиці. Дорослі люди якщо хочуть випити, то, як тут вже було сказано, можуть піти в відповідний заклад, поїхати на природу, закупитись заздалегідь в кінці кінців, їм такі заборони не є перешкодою, зате вони є перешкодою різній школоті і гопоті, яка ввечері збирається і бухає в двориках і на лавочках, оскільки вдома батьки, а генделики їм не покишені. А всі ці нарікання, що мовляв народ бухає, бо бачте в нас погана держава і політики, то така філософія вміщається в одній знаменитій фразі: чого дурні? – бо бідні, чого бідні – бо дурні.

  7. Ну так потрібно заборонити і в клубах продавати.
    А то в кілька разів жорожче можна, а так ні))

  8. Андер 28.10.2012 пише:

    а я ЗА такий закон

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*