Скайп атакував вірус - Блог про Львів

Скайп атакував вірус

Вірус у скайпі

Пам’ятаю ще коли лише починав освоювати комп’ютер, то мені казали люди, що ніколи не натискай незнайомі посилання, які тобі присилають в інтернеті.

Чому? Все просто, це просто може бути вірус, який вам наробить потім такої біди, що прийдеться змінювати все що маєте: операційну систему, паролі до електронної пошти, профілів у соціальних мережах тощо.

Не подумайте, що Воробуса жодного разу не зламували, таки разок було, але після цього цього я краще перепитаю людей що вони мені присилають, а тоді вже відкриваю посилання. Хоча, люди самі можуть не знати що там сидить вірус.

Буквально вчора заходжу я ввечері в програму скайп і тут мені приходить повідомлення від знайомої наступного змісту – «Це новий аватар твого профілю?». Правда там було написано на російській мові.

Можна одразу ж збагнути, який ще аватар, якого профілю, де той аватар, чи то просто у моєї знайомої почалися марева. Останній варіант я одразу ж відкинув і пишу їй що таке вона мені прислала.

На що читаю її слова, цитую: «Я не знаю що це таке, то якийсь вірус і він відсилається всім моїм контактам». Ясно, її просто зламали завдяки тому, що вона натиснула це посилання.

Пошукова система на допомогу, пробую знайти інформацію по цьому питанню і виявляється таки дійсно, скайп атакував вірус і називається він – Worm.NgrBot.

Також читайте:   В Контакте запустив аську

Що він робить? Коли ви натискаєте на посилання вам пропонують завантажити файл архіву. Звісно, що цього робити не треба, але ж люди є різні, таки натискають і завантажують. В іншому випадку вірус би не поширився.

Коли вірусня є вже на вашому ПК, він поширює свої «гени» всім авторизованим користувачам скайпу, краде паролі до профілів ваших соціальних мереж, електронних скриньок і так далі. Тому, перше що би я радив зробити – це змінити паролі на більш стійкі, щоб згодом не було проблем.

Друге – це зробити так, щоб вірус не поширювався на інших користувачів скайп, а це можна зробити лише тоді, коли ви зайдете у в меню розширених налаштувань Skype і очистите пункт “Контроль доступу програмного інтерфейсу”.

Третє – треба видалити вірус із комп’ютера. Можна спробувати це зробити за допомогою антивірусу або ж просто переустановіть операційну систему.

Ось такі от пироги, хлопчики і дівчатка. Якщо вам прийде повідомлення із словами «Це новий аватар твого профілю?» знайте, вірус вже є у ваших друзів. Не дайте поширитися йому і у вас.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*