Порушення суспільних норм: від президентства до геніальності - Блог про Львів

Порушення суспільних норм: від президентства до геніальності

Порушення суспільних норм

Поведінка нормальної людини завжди формується на основі усталених суспільних норм, що склалися історично у того чи іншого етносу протягом тисячолітніх емпіричних та аналітико-інтелектуальних пошуків вироблення оптимального зразка життя.

Фактично, нормальність суспільств і їх індивідуумів визначається внутрішньо тими ж самими суспільствами. Наприклад, якщо для європейсько-християнської цивілізації багатоженство є аморальним абсурдом, то для арабсько-мусульманського світу мати одну дружину є незрозумілим та, часто, ганебним явищем.

Такий же самий дисбаланс в усвідомленні нормального і ненормального є у простих смертних і геніїв. Справді знані і визнані світом митці (художники, поети, композитори, співаки…) ніколи не претендували на сприйняття зовнішнім світом без подиву, захоплення чи навіть незрозумілості і агресії. Самовираження геніїв завжди кидалося в очі пересічним громадянам, активно обговорювалося, часто засуджувалося. Самі ж митці свою поведінку вважали нормою, часто не звертаючи уваги на думки оточення і, навіть, закони.

В усі часи нормою вважалося наявність розкоші у владних людей і меншого видимого шику у працюючого пролетаріату. На якихось етапах розвитку людської свідомості культивувалась думка, що управлінець справді має мати дуже вже солідне матеріальне забезпечення, бо він усі свої дієві зусилля спрямовує на покращення суспільного блага. І, звичайно, такі блага володарюючий має отримувати за рахунок того ж суспільства. У багатьох країнах старої демократії, правда, кількість отриманих благ за рахунок інших чітко регламентується законом. І карається, якщо є зловживання.

Також читайте:   На Левандівці також можна здавати кришечки на протези воїнам АТО

Значний розрив між статками громадян у будь-якій країні вважається ненормальним явищем. Усуненням таких недоліків завжди має займатися сама влада. Бо довести суспільні стосунки до норми (яка встановлена і вироблена історично та законодавчо) – завдання будь-якого володаря (чи президента).

Звернемося до наших рідних українських реалій. Засоби масової інформації облетіла звістка, що на реконструкцію якогось павільйону з альтанкою у президентській резиденції «Синьогора» в селі Гута із держбюджету виділено 23,99 мільйони (!!!) гривень.

Аналізуючи таке повідомлення розумієш, що журналісти помиляються. Не може керівництво країни при такій біді і бідності дозволяти розтринькувати народні гроші! Це скоріше брутальна провокація проти нашого всенародно обраного президента.

Зрештою таке порушення суспільних відносин, за яким хтось може здійснити наклеп на нашого гаранта має жорстко каратися органами правопорядку! Люди, що порушують суспільні норми мають бути ізольовані від усіх громадян, що живуть при чесному та демократичому президентові, якого паплюжать ненормальні журналісти.

…А може все-таки президент щось таке суспільно ненормальне вчудив? (Тобто все ж відійшов від норми) …А може він просто геній і йому можна те, чого не можна іншим?

Автор статті: zars.



Також раджу прочитати:

коментарів - 14 може ще щось напишете?

  1. russo turisto 18.11.2012 пише:

    Он давно плюет на все нормы, еще с тех времен, когда по шапкам барабанил. Ну, а относительно гениальности, вопрос конечно спорный.
    Вот так и ведется на нашем веку.
    На каждый прилив по отливу.
    На каждого умного по дураку –
    Все поравну все справедливо!

  2. Stakeholder 18.11.2012 пише:

    zars, тебе не втомлює ця кепівська демагогія? ну це давно всім зрозуміло, що при владі вчорашня гопота, як по-твоєму вона має себе вести? точно так само як і в підворотнях, тільки в ширшому масштабі

  3. zars 18.11.2012 пише:

    Може ти і правий. Для чого обговорювати використання держбюджету можновладцями. Це ж демагогія. Хай собі жирують. А ми так собі, ми настільки інтелектуально-відчужені від якихось мільйонів на альтанку президента, щоб демагогічно про це писати чи говорити…
    Ми ж вище від цього. Нам на хліб з водярою вистачає. Нахєр перейматися,що крадуть…

  4. Архіваріус 18.11.2012 пише:

    zars,
    І добре живеться, і все в мене є.
    Одне тільки лихо, що …

  5. Stakeholder 18.11.2012 пише:

    zars, ми вже 20 років говоримо і переймаємось, просто такі факти вже стали буденністю, мене більше цікавить те, які з цього робляться висновки

  6. zars 18.11.2012 пише:

    А може висновки саме тобі робити. Ти народ. Ти годуєш злодіїв. Може саме ти щось зробиш. Чи слабо?

  7. Stakeholder 18.11.2012 пише:

    я свої висновки вже зробив, але враховуючи сучасний політично-ментальний фон у суспільстві, розумію, що для більшості людей вони будуть дивними)

  8. zars 18.11.2012 пише:

    Усі дивні люди – або генії, або злодії…

  9. Stakeholder 18.11.2012 пише:

    не потрібно впадати в крайнощі, просто треба задавати правильні запитання і шукати на них відповідь

  10. zars 18.11.2012 пише:

    Задавати “правильні” запитання може тільки СБУ. А то вже і відповідей не треба…
    А “незручні” зауваження суспільству потрібно робити доти, доки не дійде до реального усвідомлення власної гідності.
    Тоді і буде песець злодіям.
    Саме ти,Stakeholderе, є частиною того незовсім свідомого суспільства. Так що читай, аналізуй, роби висновки. У тебе ніби шанс є 😉

  11. Stakeholder 18.11.2012 пише:

    дякую тобі свідомий мего-оналітєгь за шанс і за класифікацію, ато я ніяк не міг збагнути до якого суспільства я належу), а висновки і аналіз, повторюся, я вже давно зробив, і якщо ти хочеш видатись комусь великим інтелектуалом, то ця манера сліпих повчань тобі явно в цьому не сприяє

  12. zars 18.11.2012 пише:

    Бач як ти реагуєш на добру критику і підколи. Примітивними образами. Саме через таких як ти, самозакоханих примітивів, Україна ніяк не може подолати головного ворога – гетьманство недостойних.
    Менше зверхності у поведінці з людьми – і буде в тебе усе добре.

  13. Stakeholder 19.11.2012 пише:

    думаю адекватні люди самі зроблять висновки в кого тут проблеми того чи іншого характеру), а брати участь разом з тобою у спец. олімпікс вже не бачу сенсу)

  14. zars 19.11.2012 пише:

    Stakeholder пише:
    думаю адекватні люди самі зроблять висновки в кого тут проблеми того чи іншого характеру), а брати участь разом з тобою у спец. олімпікс вже не бачу сенсу)

    Буду вельми переживати (напевно до втрати спокійного сну)через неможливість проведення онлайн-дискусій з таким потужним розумом як твій.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*