ДАІ про зміну ПДР для уникнення ДТП - Блог про Львів

ДАІ про зміну ПДР для уникнення ДТП

ДАІ про зміну ПДР для уникнення ДТП

Як дістали ті реформи. Скільки живемо у період “кардинальних” змін, за більш як двадцять років незалежності у нас у перманентній реформації промисловість, наука і освіта, медицина, армія. Навіть мова і культура. Прореформували вже навіть транспортну систему і суддівство у футболі.

Колись у стародавньому Китаї, щоб образити співбесідника говорили: “А щоб ти жив у період змін!”

На черзі ще одне цікаве нововведення. Цього разу оригінальність проявляє Державна автомобільна інспекція (ДАІ). Вони пропонують зміни до Правил дорожнього руху (ПДР). За ідеєю вони мають підвищити безпеку на дорогах.

Тепер обов’язком для водіїв і навіть пішоходів буде надягати світловідбиваючі оранжеві жилети (або хоча б стікери, які можна буде купити у магазині), а поза населеними пунктами їздити з включеним близьким світлом з 1 жовтня по 1 травня.

Реформатори нових ПеДеРів стверджують, що нові правила спрямовані на безпеку. “Якщо до одягу пішохода прикріплений світловідбиваючий стікер або на нього надягнутий жилет, то водій може його побачити на відстані 400 метрів і загальмувати, тим самим не створивши ДТП (дорожно-транспортну пригоду). А ось у водія, який ремонтує авто на узбіччі траси, більше шансів вижити, якщо він надягне спецжилет і буде помітним для інших автомобілістів”, – розповів речник Департаменту ДАІ О. Зубенко.

Також читайте:   Чому жінки не хочуть їздити за кермом транспортних засобів

З одного боку нічого поганого у піклуванні за життя людей немає. Але якщо за відсутність того стікера на одязі будуть реально карати штрафами, держбюджет буде перевиконуватися щорічно. Бо нереально наклеїти якусь фігню на норкову шубу. Хіба поверх одягати помаранчеві накидку і досягати вершин гламуру у зовнішньому вигляді. Хотілося б, також, побачити простого сільського роботягу, який у селі при трасі буде ходити з наліпками на куфайці (То буде так по-модняцьки, особливого для Старого пса – дописувача блогу Воробуса).

Паралельно виникає цікаве питання. Хто власники тих кантор, що будуть виготовляти жилети і стікери для народу? При срокавосьмимільйонному населенні України – це надприбутки!

Загалом, наклейками смертність на дорогах припинити вряд чи можливо. Поки пішоходи не усвідомлять, що проїжджа частина дороги – це смерть, а до кермувальників транспорту дойде, що їзда на червоне світло чи по “зебрі” з пішоходом – це, як мінімум, тюрма, доти люди будуть гинути.

Тому ДАІ України хай активізує правильну роботу працівників для уникнення ДТП, а не придумує абсурдних реформ у ПДР.

Автор статті: zars.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. russo turisto 09.12.2012 пише:

    А мне на мысль пришла другая поговорка – ” Чтоб ты на одну зарплату жил!” А вообще у нас настурило всеобщее покращення. Об этом “феномене” даже в нашей верховной зраде постоянно гутарят. :facepalm:

  2. Egor 28.03.2013 пише:

    ПДР України 2013 вже надруковані. Версію нових Правил дорожнього руху з самими останніми змінами випустило видавництво «МОНОЛІТ». На їх сайті можна ознайомитися з найактуальнішою інформацією щодо змін у ПДР, а також придбати друкарську версію.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*