«Арена-Львів» стала проблемою для уряду - Блог про Львів

«Арена-Львів» стала проблемою для уряду

Арена-Львів

Вчора у нашому славному княжому місті Львові перебував з офіційним візитом віце-прем’єр-міністр Кабінету міністрів України Костянтин Грищенко (до речі – один з небагатьох чиновників, який ще хоть трохи виглядає солідно, порівняно із іншими чинушами нашого уряду).

Слід сказати, що візит не викликав ніякого ажіотажу серед львів’ян. Зрештою, зрозуміло, що наші чиновники вирішують якісь-там «свої» питання розвитку регіону і простий електорат просто забив на такі візити. Після К. Грищенка громадянам Львова і Львівської області буде ні тепло, ні холодно. Посидять «наші» з київськими десь на доброму застіллі, «наші» місцеві політики поклянуться у вірності партії і президенту та й роз’їдуться кожен у свій теплий особнячок.

За результатами цієї поїздки відбулась пресс-конференція, де йшлося лише про одне питання – «дорожна карта» з використання «Арени-Львів».

Якщо вже на рівні віце-прем’єр-міністра України з головою облдержадміністрації Костюком та мером Львова Садовим думають, що робити із стадіоном – то це трагічно. Вбабахали купу грошей в об’єкт і тепер є проблема не тільки експлуатації, але й елементарного утримання.

Стадіон, що призначений в основі для футбольних матчів немає зараз ніяких перспектив для розвитку. Футбольний клуб „Карпати” має свою „Україну” з добротним (реально ідеальним) газоном. Гравці і вболівальники звикли до цієї старенької спортивної споруди. Ясно, що „Арена-Львів” дуже комфортна для уболівальників, але добратися туди дорого і незручно. Крім того, гравці-футболісти стверджують, що газон „Арени-Львів” є „жорстким” і „важким” для гри. Питання „фарту” теж не останнє. Перші ігри для української збірної та „Карпат” там були невдалими.

Також читайте:   Де сісти біля фонтану?

Урядові та місцеві чиновники навіть запросили на переговори гендиректора „Карпат” І. Дедишина. Прикол! віце-прем’єр-міністр України і гендиректор футбольного клубу. Високопосадовець уряду пробує вмовляти навіть не самого Петра Петровича, а якогось там І. Дедишина (тут „якогось там” використовується для посилення контрасту у поданні статусів переговорників), щоб хоч хтось погодився дати добро на експлуатацію стадіону.

Якби хто не говорив про можливість інших варіантів експлуатації „Арени-Львів” (ігри збірної, зібрання свідків, з’їзди обласного осередку Партії регіонів, концерти рок-гуртів, свята хорового співу…) – це не принесе ніяких стабільних фінансових вливань для підтримки стадіону. Адже це і зарплата людям-персоналу, і підтримка високотехнологічних прибамбасів, що є на футбольній арені. Одноразові акції-атракції не зможуть дати постійного стабільного фінансування.

Напевно єдиним виходом могло б бути фінансування стадіону ФК „Карпатами”. Але чи потрібно витрачати ці гроші на об’єкт, який навіть не належить Львову? Чи поїде на край світу (тобто міста) пересічний вболівальник? Скоріш за все, що НІ.

Хіба – шмутковий базар… Як у дикі дев’яності.

Автор статті: zars.



Також раджу прочитати:

коментарів - 4 може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 25.01.2013 пише:

    Тупості наших урядовців не позазадриш. Вони спочатку шукають пригод на свою дупу, а потім шукають способів як із цієї халепи вискочити. Звісно за наш з вами рахунок. 🙂

  2. PVS 25.01.2013 пише:

    А _ЯК_ Воробус пизделенькав в коментах, що я нічого не шарю!!!! (http://ban.lviv.ua/0023.html)
    І що получилося??? Маємо стадіон, маємо аеропорт, і не маємо грошей на їх обслуговування. Будуть і в нас кози пастися на «Арені-Львів». Добре, що половину грошей і будматеріалів з неї вкрали, а то зовсім шкода було б 😀

  3. zars 25.01.2013 пише:

    О! Класна ідея – VIP-пасовище.
    …Може в нас тоді з’являться гуцули-мільйонери.

  4. PVS 26.01.2013 пише:

    Воно не буде навіть VIP 🙁
    Як дасть Боженько розуму, то зроблять з нього торгово-розважальний центр, «відкусять» трохи земель в області і розбудують Львів в ту сторону.
    Хоча, як показує практика: наша влада, як правило, по іншу сторону барикад від розуму і здорового глузду. Так що, швидше за все, вони його просто згноять 🙁

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*