Чому люди так слабо колядують? - Блог про Львів

Чому люди так слабо колядують?

Коляда, коляда

Вчора вашому автору нарешті довелося вилізти із-за святкового столу та піти в центр нашого міста щоб глянути що там і як. З собою взяв я ще кількох колег, тому весело мало бути однозначно. Воробус так любить, коли йому сумно самому робити веселощі.

Отже, підходжу до площі Ринок, там виступає багато вертепів, проводиться свято Пампуха, народ веселиться, але що я зауважив багато людей не робить того чого я очікував. Чого зрозумієте згодом.

Дивимося вертепи, йдемо далі. Різдвяний ярмарок, люди п’ють, їдять, спілкуються, інколи проходять вертепи, але знову ж таки не чую того що хочу почути. Дивно…

Ось вже ковзанка, льодовий палац, повертаю в центр до ялинки. Як же без неї? Чесно скажу, коли зідзвонювався із друзями, то першочерговою метою було піти до ялинки і поколядувати. А чому б і ні? Ми ж українці, Різдво, Син Божий народився.

Так і зробили, приходимо до зеленої красуні, людей там багацько, всі десь йдуть, кудись поспішають, заколядувати там не виходить, бо на сцені співають діти, тому вирішуємо пошукати місце де трохи спокійніше.

Виходимо на проспект Свободи, шукаємо столик де б то попити глінтвейну і нарешті його знаходимо. По стаканчику гарячого вина і давай колядувати. Якщо ніхто цього не робить, то чого б нам не зробити?

Також читайте:   10 найважливіших подій 2023 року у Львові

«Небо і земля, небо і земля, нині торжествують…» – почав колядувати Воробус. Колеги мене одразу ж підтримали і пішло-поїхало. Одна коляда, інша, але що дивно окрім нас більше ніхто не колядував. Люди просто йдуть і на нас дивляться великими очима. Дивно…

У минулі роки такого не було. Не подумайте, що Воробус був п’яним і валявся, якраз навпаки, я хотів поколядувати з народом.

Трохи поколядували і пішли в інше місце. Не будемо ж стояти на місці. Підходимо до пам’ятника Шевченку, а там зібралася компанія старших людей і колядує так що аж мило слухати. Люди підходять та підходять.

Воробус став, поколядував також, але час невблаганний і треба йти додому. А згадав собі цих старших людей, бо колись як був малим, то також з ними колядував.

Йдемо до транспорту і тут Воробус знову ж таки подає ідею колегам, що давайте колядувати на вулиці коли йдемо. Так і зробили, а чого соромитися? І знову ж таки люд на нас дивився якось підозріло.

Невже традиції відходять у минуле чи колядувати зараз не модно? Хотілося би почути вашу думку, читачі блогу. Бо щось окрім вертепу більше ніхто не колядував.

Так завжди не буде, буде ще гірше?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. zars 09.01.2013 пише:

    Я б теж дивився підозріло на людину, що здатна на подібну екзистенцію: “Воробус так любить, коли йому сумно самому робити веселощі.”

  2. Vorobus 09.01.2013 пише:

    zars, та ні, я такий культурний, що нема ради. 😮 👿

  3. UP 10.01.2013 пише:

    Люди асоціюють тих, що колядує “на ходу” з п’яними 😉 Окрім того, важливим моментом є те, як саме колядують. Бо іноді колядують по принципу “чим голосніше – тим краще”, таких колядників і я не люблю.
    А якщо про глобально-сумне, то колядують щороку менше, Різдво перетворюється в комерційний проект, і хоча й залишається сімейним святом, та релігійна складова постійно зменшується. Он навіть Google на логотипі не шопку зобразив, а просто святкові мотиви.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*