У сусіда таки краще або кого має вдусити «українська жаба» - Блог про Львів

У сусіда таки краще або кого має вдусити «українська жаба»

зелена жаба

Є такий оригінальний український жарт: «У сусіда корова здохла. Дрібничка, звичайно, але все одно приємно». Не можна з повною впевненістю стверджувати, що саме українці як нація є найбільш заздрісними і ніколи не зможуть потішитися від успіхів сусідів, знайомих, родичів. Якщо питання заздрості української є дискусійним, то сприймати позитивну інформацію про «чужих» слід таки навчитися аналітично.

Сучасний стан політики і економіки країни настільки стагнаційний, що вряд чи середньостатистичний українець має навіть час задуматися про власний якийсь можливий супер-пупер успіх у результаті виснажливої праці. При чому праці як на себе, так і на «дядю».

Представники будь-яких соціальних груп відчувають постійний фінансово-фіскальний прес, що зменшує прибутки, а разом з ними й бажання працювати, вдосконалюватися, розвиватися. Корупційна складова настільки зашкалила, що доходить до простого розуміння ситуації, висловленої у фразі якогось вуличного класика давніх часів: «Працюй чи не працюй – на оплату маєш… ніц.»

Світова криза – кажуть наші чиновники. Біда. У бюджет немає надходжень. Подивіться, що робиться в Європі – безробіття, чуть не голодуха і хаос.

Можна, звичайно, змиритися з тим, що всюди зле і чекати пАкращення, …але не сьогодні.

А чи правда, що усім вже так погано як в Україні, у чому нас переконують провладні ЗМІ та чинуші. Самі поняття «погано» і «добре» можна розглядати крізь призму якоїсь там економічної статистики, падаючих графіків, аналізі наростаючих інфляційних процесів… А можна просто запитати у людей: «Народ, як вам живеться?» Провести наукову соціологію з цього питання.

Також читайте:   10 найважливіших подій 2020 року в Україні

Так зробили поляки. Наші сусіди, що є членами Євросоюзу провели соціологічне опитування серед громадян стосовно їх сприйняття якості свого життя у Польщі.

За результатами опитування 71 % поляків задоволені своїм життям. На запитання «дуже задоволений» позитивно відповіло 20 %. Місцем проживання задоволено 78 % опитаних, а робота влаштовує 59 % громадян Польщі.

У нас таких позитивних результатів не отримаєш навіть під час опитування на вулицях Кончи-Заспи.

Справді, за даними Єврокомісії у 2008-2012 роках польська економіка демонструвала постійне зростання (це на фоні спаду в більшості країн Європи), що досягло до 19 % валового національного прибутку. Тому й не дивно, що поляки радіють життю і тішуться від задоволення.

І ніяка криза їх не бере.

А нам завидно. «Жаба» дусить. …Може та «жаба» вже наших чинуш верховних передусить. Тобто в них настане амфібіотропна асфексія і ми дихнемо на повні груди.

Автор статті: zars.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 10.01.2013 пише:

    zars, давай організуємо товариство зеленої жаби. Можливо і пАкращення настане тепер, а не папізже. 😀

  2. zars 10.01.2013 пише:

    Можна, головне, щоб не “лягушкі”.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*