Суди проти народного волевиявлення - Блог про Львів

Суди проти народного волевиявлення

Суди проти народного волевиявлення

Під час парламентських виборів минулого року не обрали кількох депутатів за мажоритарними округами. Пам’ятаємо, що тоді були серйозні «бойові дії» на окремих дільницях і Ценральна виборча комісія не оголосила переможців. Але нічого страшного тут не має, бо Верховна Рада, загалом, є легітимною і робить перші досить кумедні кроки у законотворчості.

Вибори на тих спірних округах оголосять, когось дооберуть і платники податків все-таки зможуть своєю тяжкою працею утримувати новоспечених обранців народу.

Цікаве інше. Десь з півтора місяці тому якимось судовим рішенням позбавили депутатських мандатів двох депутатів-мажоритарників із Закарпаття. Визнали якогось іншого політика депутатом. Питання трохи заплутане, бо рішення Центрвиборчкому якимось чином оскаржене у судовому порядку і людину відсторонили від посади представника народу. «Звільнені» депутати не були прихильні до влади, але, одночасно не піднімали ніякого кіпішу стосовно власної політичної долі. Це досить дивна ситуація: за людину проголосувала більшість, але суд відмінив виборче волевиявлення. Дивно.

Тепер знову хочуть забрати мандат у представника Батьківщини Власенка. Він є захисником Тимошенко у судах. Досить жорсткий у висловлюваннях про президента та провладних політиків. Тому знайшли привід, що він поєднує свою роботу у парламенті з професійною діяльністю, що заборонено законодавством (у тому числі Конституцією). На Власенка голова парламенту подав до суду і його можуть лишити мандата, а з ним – недоторканості.

Також читайте:   Звернення Тимошенко до народу (Відео)

За усю історію української незалежності жодна судова інстанція України не приймала рішень про позбавлення депутатства. Не будучи обізнаним у юридичних тонкощах, все ж маю підозру, що то якийсь дурнуватий і ненормальний хід від влади. Якщо люди надали повноваження обранцю, це узаконено Центральною виборчою комісією, то яким чином можна це змінити.

Може тоді через суд лишити повноважень Президента (до речі, законно обраного), Генпрокурора, Голову Верховного Суду, Прем’єр-міністра. І пофіг за якою процедурою вони призначаються (обираються), які писані норми їх повноважень на зайнятих посадах. А може просто розстріляти. Для чого суди. Суди порозганяти.

Анархія – теж наукове політологічне вчення. Маємо шанс спробувати застосувати цей суспільний лад у нашій державі.

Автор статті: zars.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. russo turisto 06.03.2013 пише:

    Анархия мать порядка! 😮

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*