Вставай, Україно! - Блог про Львів

Вставай, Україно!

Вставай, Україно!

Минулорічні вибори до Верховної Ради України давали нам надію на можливість позитивних змін у державі. Здавалося, що послаблення Партії регіонів змусить її лідерів піти на певні компроміси з опозицією. Зрозуміло, що поступатися тяжко, але для блага людей це можна було б зробити.

«Здавалося б», «компроміс», «благо людей» – це дійсно наївно твердити, коли йдеться про українські реалії. Начхати їм інфекційним насмарком на державу і громадян. «Регіонали» ще більше озвірилися, через відсутність керованої більшості у парламенті. Їх мудрі і хитрі радники почали вигадувати нові тактичні комбінації проти опозиції.

Перекупити не вдалося, залякати не вийшло. Придумали новий прикол – забирати депутатські мандати у «нєугодних» через суд. На якомусь етапі вже десь і були певні домовленості, але позбавлення депутатства одно з активних «бійців» БЮТу Власенка перекреслили усі можливі надії на здатність Верховної Ради почати пленарні засідання.

І не у самому Власенку справа (мені особисто, як людина він зовсім не подобається). Справа у тому, що рішення з позбавлення повноважень народного обранця приймалося з порушенням самої процедури, яка, зрештою, теж чітко не прописана законодавством держави.

Дійсно вже не має сили і настрою спостерігати, як підробляються подання парламентських комітетів, як продажні суди розглядають справи не враховуючи доказової бази захисту. У результаті й самі закони стають незаконними. У країні формується незрозуміла система устрою. Незрозуміла з точки зору будь-яких політологічно-аналітичних аспектів. Жоден інтелектуал від теорії та історії держави і права не в стані класифікувати те, що збудовано донецьким кланом в Україні.

Також читайте:   В маршрутних таксі встановлять касові апарати

Українська трьохголова опозиція (БЮТ, Свобода, УДАР) заявили про потребу розпуску Верховної Ради України й проведення нових виборів. Влада ніяк не хоче допустити такого розвитку подій. Опозиція заявила про початок організації всеукраїнської акції протесту.

У всіх обласних центрах та великих містах України Тягнибок, Яценюк та Кличко будуть закликати людей до походу на Київ 18 травня. Дату символічно вибрали під «День Європи», сама акція матиме назву «Вставай, Україно!». Основною метою дій опозиції в цьому напрямку Тягнибок назвав: відставку президента Януковича, боротьбу за соціальні та економічні права українців, а також визначення кількості протестно налаштованого населення, яке в майбутньому буде готовим боротися за свої права більш радикально.

Першим містом, де проведено мітинг стала Вінниця. Учора мітингували в Ужгороді.

Сьогодні на першу годину дня людей скликають до пам’ятника Тарасу Шевченкові у Львові.

Важко спрогнозувати, чи буде повторення Майдану-2004. Люди в державі усвідомлюють, що дальше потурання владі «регіоналів» може привести навіть до втрати незалежності. Але не відчувається й віри в харизму «борців» із владою…

Поживемо-побачимо.

Автор статті: zars.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*