«Борщова інфляція» народної України - Блог про Львів

«Борщова інфляція» народної України

«Борщова інфляція» народної України

Скільки ми, українці, уже обговорювали тему «пАкращення» нашого життя? Разів сто п’ятдесят? Мільйон? Сорок сім мільйонів разів?… Уже всі, хто міг і хотів (і навіть не хотів) поржали над нашим урядом з його дурнуватими звітами про ріст економіки, еволюцію процесів демократизації і боротьбу з корупцією.

Таке враження, що держустанови України знаходяться на іншій планеті. Навіть в іншій галактиці. Вони далі звітують про позитиви. Так, за даними Держстату на період квітня 2013 року економіка нашої держави стала настільки «виправлятися», що інфляція становить 0%. Опа… – черговий успіх. Як знову вже нам добре при Азірові живецця.

У світі є цікаві підходи до обрахунку негативних процесів в економіках країн та світу. Щоб відкинути усі науково обґрунтовані теорії, мудрі люди придумали зовсім інший, але оригінально-реалістичний варіант демонстрації різних економічних процесів.

Так американці прив’язують курс доллара до ціни хот-дога у Макдональдсах в різних регіонах світу. Тобто вони стверджують, що собівартість виробництва хот-дога є однаковою, а ціни в різних місцях світу відрізняються; це, ніби-то, дає підстави вирахувати реальний (а не банківський) курс доллара.

До такого методу можуть бути претензії, але як варіант протиставлення «рахівної справи» транснаціональному банківському монстру може підійти.

Український державний статистичний орган стверджує, що в нас «індекс споживчих цін на продукти харчування та безалкогольні напої знизився в цілому на 2,5%». Прочитав і випав в осад. Це твердить державна контора! Нам стало дешевше купляти пійло та хавчик… Та кого ви обдурите!

Також читайте:   Ліквідний товар: яка продукція найкраще продається в Україні?

Так от, є в народі таке поняття як «борщова інфляція». Цей економіко-патріотичний термін вже почали використовувати певні незалежні економічні експерти для демонстрації реальних економічних негараздів, що натворила влада в Україні.

Для обрахунку «борщової інфляції» (тобто реальної кризи економіки країни) введено націоналістично-господарський термін – «борщовий набір». На основі росту цін на необхідну для приготування українського борщу продукцію можна порахувати реальні інфляційні процеси. Ну якщо не «реальні» (з академічно-наукової точки зору), то хоч би тенденції економічних негараздів та правдивої інфляції вичислити можна.

Отже, незалежні аналітики від економіки стверджують, що за останні 12 місяців оптові ціни на овочі “борщового набору” і картоплю зросли на 61%. Рейтинг подорожчання овочів очолила морква, ціни на яку зросли від початку квітня 2012 року на 92%. Картопля подорожчала за рік в середньому на 74%, а капуста – на 69%. Менш істотно зросли ціни на цибулю і буряк – на 33% і 37% відповідно.

Отже, народ України живе і працює в умовах «борщової інфляції», що становить 61%. Влада України живе в умовах «наукової» інфляції в 0% та зниження індексу цін на продукти харчування у 2,5%…

Певно дві України є у світі?…

Автор статті: zars.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 09.04.2013 пише:

    Що поробиш, повибирали до верховної зради баранів, а вони по-баранячому і керують. А керівників типа азірова можна тільки за пастуха в стаді справжніх баранів ставити.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*