Кіпрська криза стане порятунком для України! - Блог про Львів

Кіпрська криза стане порятунком для України!

Кіпрська криза стане порятунком для України!

Рішення кіпрського уряду накласти податком депозити двох найбільших банків (Bank of Cyprus і Laiki) з агресією сприйняли у світі та у самому Кіпрі. При чому податком будуть обкладати депозити більше від 100 тис. євро.

У Росії просто шок від таких рішень. Сам їхній прем’єр Медвєдєв назвав це грабунком награбованого і навіть припустив про можливість прийняття рішення з виведення усіх російських активів з Кіпру.

За оцінкою фінансових аналітиків українські олігархи мають вкладів близько 18 млрд. євро. У гривнях це близько 180 млрд. гривень!!! Для порівняння: держбюджет України на 2013 рік становить неповних 363 млрд. гривень. Тобто на Кіпрі зосереджено українських грошей у сумі, що рівняється майже половині бюджету нашої країни.

За повідомленнями ЗМІ 29 квітня у п’ятницю в Адміністрації президента на Банковій у Києві до пізньої ночі відбулись консультації з питань українського капіталу на Кіпрі. На нараді були присутні український прем’єр М.Азаров, перший віце-прем’єр С.Арбузов, голова Нацбанку І.Соркін, керівники державних банків (Ощадбанку, Укрексімбанку), голова Верховної Ради В.Рибак, лідер фракції Партії регіонів О.Єфремов та українські представники великого бізнесу на чолі з Р.Ахметовим, Д.Фірташем, І.Коломойським, В.Пінчуком.

За результатами наради прийнято рішення вивести усі активи із кіпрських банків! Усі гроші мають прийняти українські держбанки на тих же умовах, які мали олігархи в офшорах. Умовою українських держмужів є переведення усієї валюти в гривню та утримання виведених з Кіпру депозитів українськими олігархами протягом одного року у держбанках України.

Також читайте:   В української влади економічні проблеми… А ми при чому?

У результаті держава Україна отримає вливання в економіку величиною у півбюджета. Ці гроші планується використати на погашення усіх зовнішніх та внутрішніх боргів, значне підвищення заробітних плат бюджетників та інвестувати у будівництво доріг. На час написання статті стало відомо про попередні домовленості з турецькою фірмою «Онур» про будівництво двох асфальтних заводів на території України.

Для реалізації домовленостей у вівторок (2 квітня) буде скликано позачергове засідання Верховної Ради України, де будуть розглядатися зміни до законів «Про банки і банківську діяльність» та «Державний бюджет». Промисловці і підприємці від опозиції уже висловилися за підтримку таких ініціатив.

Не виключено, що до української банківської системи вдасться залучити й капітали російських олігархів. Їм це буде вигідним, бо гроші не потраплять під контроль уряду Росії.

Отже, за умови позитивного рішення Верховної Ради завтра Україна впершее за всю історію незалежності отримає унікальну можливість зробити економічний стрибок і буквально за рік-два випередити Євросоюз, США і Китай за темпами господарського розвитку. Для цього тільки потрібно консолідоване і політично-безамбітне голосування у парламенті.

Усе в нас скоро буде добре! Слава Україні!

Автор статті: zars.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 01.04.2013 пише:

    О, нарешті ми заживемо як справжня Європа, і покажемо старшому брату дулю в кишені. Слава кіпрським банкірам! От у кого вчитися потрібно як грошики заробляти. А от відносно голосування у парламенті справа складна – там одні барани сидять і скоріше нічого путнього з цього не вийде. Знову пролетимо. 😀

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*