Знову заговорили за підвищення плати за проїзд у львівських маршрутках - Блог про Львів

Знову заговорили за підвищення плати за проїзд у львівських маршрутках

Знову більше платити?

Чесно кажучи вже мене дістало писати за транспорт, нема що робити перевізникам? Виходить що так.

Ще як на початку року заговорили за підвищення тарифів на перевезення людей, так і досі не можуть заспокоїтися. От буквально кілька днів тому знову ж таки була піднята ця тема.

3 гривні за проїзд, плаваючий тариф, страйки, що лише не можна прочитати в інтернеті, який буквально таки гудить на цю тему.

Зараз про все це поговоримо і ми детальніше.

Розпочну із того, що цікаву цитату прочитав у Експресі: «Керівник асоціації перевізників наголосив, що підняття тарифів потрібне для оновлення автопарків, покращення техобслуговування, підвищення зарплатні, забезпечення GPS-навігації, роботи з електронним квитком, а також навчання водіїв культури спілкування з пасажирами».

Мене деякі пункти так розсмішили, що аж істерика ледве не почалася.

Ок, автопарк змінити можна, техобслуговування покращити теж, зарплата не знаю як там підвищиться, з 2 до 3 гривень – сильно не збагатієш. А ось навчання водіїв культури спілкування з пасажирами – це повна маячня, як взагалі таке можна говорити? То що якщо зараз проїзд 2 гривні, то водії – не культурні?

А коли буде три гривні, то зміняться? Хехе, та то цирк. В людини коли виховання нема, то вже й не буде. За цим повинні слідкувати тоді, коли приймають на роботу. Чи перевізники введуть штатну одиницю, яка буде сидіти в кабінеті й вести бесіди з водіями?

Також читайте:   Коли громадський транспорт поїде до стадіону "Арена Львів"?

Забезпечення GPS-навігації. Ага, вже зразу. Дуже мені цікаво буде як перевізники будуть відслідковувати маршрутки. Вони собі хоч з космосу дивися простоюють на кінцевих зупинках і забили на людей, які чекають на транспорт у час пік.

Електронний квиток. Також утопічна ідея. Вже давно всі зрозуміли, що його ніколи не буде. Перед Євро-2012 ще могли ввести, але ж не зараз, коли всі на все начхати.

Натомість перевізники з своїми водіями не дуже то поспішають видавати квитки за проїзд. От якщо ти не скажеш що дайте квиток – водій ніколи тобі його не дасть. А для чого? Навіщо вести облік пасажирів якщо можна сказати що за день їздить не 500, а 100 пасажирів.

Плаваючий тариф. Цирк поїхав, а клоуни залишилися. Виявляється зараз ведуться активні консультації, щоб встановити плаваючий тариф у маршрутках. От, наприклад, якщо ти їдеш з Рясного на Сихів, то треба платити 4 гривні, а з того Рясного до Янівського кладовища – 2 гривні.

Цікаво чи довго так люди наїздять?

Якби там не було всі в очікуванні рішення міської ради, але сподіваюся його не змінять і проїзд таки залишать у розмірі 2 гривень.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*