З 1-го грудня збільшені розміри мінімальної пенсії і зарплати - Блог про Львів

З 1-го грудня збільшені розміри мінімальної пенсії і зарплати

Гроші

Сьогодні надворі, 3 грудня, вівторок, політична ситуація в країні і на далі залишається напруженою. Мітингувальників на вулиці багато, новини з’являються зі швидкістю світла…

Зокрема, вже незабаром у Верховній Раді України буде розглядатися питання відставки уряду нашої країни.

Чи відбудеться вона побачимо вже зовсім скоро, а поки що блог Воробуса продовжує вас інформувати про інші події, які відбуваються в Україні та у світі.

Люди на майданах мабуть і не помітили, як із першого грудня зросли розміри заробітної платні та пенсій.

Як завжди, ці суми є дуже смішними і за один раз їх можна залишити в тому ж магазині чи на ринку, але все ж.

З 1 грудня зріс розмір мінімальної зарплати. Зокрема, останній раз уряд нашої країни це робив ще у січні 2013 року. Надворі вже зараз грудень місяць.

Отже, протягом цілого року мінімальна зарплата була 1147 гривень, зараз же буде на рівні 1218 гривень. Навіть калькулятора не треба, щоб побачити що підняття становить 71 гривню.

Йдемо далі. Пенсії. Мінімальна пенсія зросла рівно на 55 гривень і становить зараз не 894 гривні, а 949-ть.

Збільшилися в грудні також ті надбавки до пенсій, які залежать від прожиткового мінімуму. Наприклад, максимальна доплата за стаж – з 8,94 гривень до 9,49 гривень за кожен «зайвий» рік. Донорам до пенсії доплатять вже не 110,80 гривень, а 117,60 гривень (10% ПМ). Також зросла надбавка дітям війни (складова 7% ПМ для непрацездатних осіб) – з 62,58 гривень до 66,43 гривень.

Також читайте:   Як дають решту у кіосках

Народжувати зараз модно? Це вже вирішувати сімейним людям, адже допомога при народженні першої дитини збільшилася на 1800 гривень і становить зараз 30 960 гривень.

Якщо ви запланували народжувати другу дитину, то розмір доплати збільшився на 3600 гривень і становить зараз – 61 920 гривень.

Якщо ж таки надумали і третю дитину мати, то розмір доплати збільшився на 7200 гривень і становить зараз – 123 840 гривень.

Таку ж суму отримає сім’я, якщо народиться четверта, п’ята і так далі діти. Головне, щоб батьки в цій ситуації думали не лише про гроші, а про дітей і не залишили їх без опіки. Але, це вже тема іншої публікації на яку ми колись поговоримо.

Ось такі от справи. Коли очікувати нового підняття прожиткових мінімумів невідомо, адже нового бюджету ще не приймали і не знати коли взагалі він буде прийматися.

А сьогоднішню публікацію завершу своїми традиційними словами – Так завжди не буде, буде ще гірше?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Тренер 04.12.2013 пише:

    насправді це нічого не міняє) просто в конвертах будуть на 100 менше давати, які перенесуть на картку) як завжди вміє наша влада нас повеселити)

  2. Архіваріус 05.12.2013 пише:

    Наш прем’єр чітко сказав – пакращення прийде папізже… 😀

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*