Підсумки Олімпіади-2014 в Сочі - Блог про Львів

Підсумки Олімпіади-2014 в Сочі

Підсумки Олімпіади-2014

Люди й не помітили, як в російському місті Сочі завершилася зимова Олімпіада. Здавалося десь нещодавно лише розпочалися змагання, а вже настав їх кінець.

Настав час підбити підсумки змагань чотириріччя.

Хто став тріумфатором цих змагань, як виступила Україна та багато іншого читайте у сьогоднішній публікації на блозі.

Отже, розпочну, мабуть, із наших спортсменів, адже вони здивували і вперше за останні роки не повертаються додому з «пустим відром».

А все тому, що порадували наші біатлоністки, які нарешті вистрелили на серйозних змаганнях.

Чому нарешті?

Бо в України завжди так було, що на різних Кубках світу ми найкращі, а коли їдемо на чемпіонат світу чи на Олімпіаду, то вічно провалюємося.

Цього разу все сталося навпаки. Розпочали ніби добре, адже Віта Семеренко вже в дебютній гонці на 7,5 кілометрів здобула бронзову нагороду. А потім як хтось врік.

Медалей довгий час не було, наші спортсмени піддавалися жорсткій критиці, але все виправила естафетна гонка, де наші дівчата здобули золоті нагороди.

«Ще не вмерла України ні слава, ні воля….».

Україна не здобувала золота на Олімпіадах ще з часів фігуристки Оксани Баюл.

Тим не менше, за інших спортсменів прикро, адже крім біатлону й згадати нема що.

Також читайте:   Футбол. Шахтар знову перемагає Динамо (відео)

Щодо інших країн, то абсолютним лідером по кількістю золотих нагород та й загалом нагород стали господарі – збірна Росії. В їхньому активі 13 золотих, 11 срібних та 9 бронзових медалей.

Друге місце посіли спортсмени Норвегії, в яких 11 медалей найвищої проби, третє між собою поділили спортсмени США та Канадаи (9 золотих медалей).

Як не загадати тріумфаторів змагань з біатлону – білоруску Домрачьову (2 золота) та нестаріючого норвежця Бьорндалена (2 золота).

Після змагань цей спортсмен заявив що він вже таки йде на пенсію, вистачить з нього нагород. Хоча, не знати що він там надумає через 4 роки. 😀

Особливих казусів на змаганнях не було, окрім того що не запалювалися кільця на відкритті та закритті змагань.

Також згадав би поразку на ранній стадії змагань збірної Росії з хокею. Все-таки, кому, а Фінляндії вони явно не думали програвати.

Олімпіада-2014 в Сочі з бюджетом 51 мільярд за 18 днів вже історія.

Наступна Олімпіада – 2018 року відбудеться в корейському місті – Пхьончхан. І ніби чекати на неї аж чотири роки, але я думаю цей час мине досить таки швидко.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*