З 1 травня проїзд у маршрутних таксі Львова буде коштувати 3 гривні - Блог про Львів

З 1 травня проїзд у маршрутних таксі Львова буде коштувати 3 гривні

А тепер три гривні

Про що так багато говорили, таки відбудеться. Проїзд в маршрутних таксі нашого міста таки подорожчає і буде складати не дві, а три гривні за одну поїздку.

Таке рішення вчора ухвалив нам своєму засіданні виконавчий комітет Львівської Міської Ради.

Як тільки почався новий етап фінансової кризи, одразу ж активізувалися маршрутчики. Їм не так подбати за безпеку та комфортне перевезення пасажирів, як лише б поговорити за підвищення вартості проїзду.

А чому б і ні? Більше коштує проїзд – більше собі можна покласти в кишеню.

Знаю, зараз ці ж маршрутчики мені дорікнуть, що вони ледве виживають, треба оновлювати парк автобусів, а грошей на це нема.

Ок, давайте оновлюйте, але ж треба вести якось прозорий облік пасажирів. А то пасажир заходить в салон, платить водію гроші, а він їх вже може дати або на благо свого парку або ж просто покласти їх собі в кишеню.

Звідки ми знаємо скільки заробляє бізнес маршрутчиків? Вони можуть і з гривні проїзду себе окуповувати, і з двох можуть.

Пам’ятаю ще раніше, десь перед Євро-2012 багато говорилося про те, що буде введено електронний квиток. Говорили, балакали, сіли та заплакали.

Євро-2012 минуло і всі притихли. Виходить комусь це не вигідно.

Також читайте:   Місток на ринку "Шувар" так і не повернуть?

Потім ніби почали видавати квитки в автобусах. Навіть ходили спеціальні люди, які їх перевіряли. Але, час минув, всім це набридло, штрафів виписувати вони не мали права і на тому всі затихли.

Що маємо зараз? По-перше, вулицями міста і надалі їздять маршрутки, в яких можна і без голови залишитися, особливо в час-пік.

По-друге, із злодіями в салоні ніхто не бореться. А як ви будете боротися? Для любителів чужих грошей якраз маршрутки – це рай. У великих автобусах вони так вправно не спрацюють.

По-третє, обіцяного аудиту так і не було. Тупо беруть та піднімають плату за проїзд, а вже після буде аудит.

Не вірю, що ціну після трьох гривень згодом можуть повернути до попередньої.

Тому, отакі от справи.

Заробітню платню піднімати особливо ніхто не хоче, а от за проїзд лише всі й говорять.

Тому, будемо платити тепер за проїзд більше.

Можна не сумніватися, за маршрутними таксі, подорожчає і проїзд в електротранспорті. Так було колись і думаю буде зараз теж.

А уявіть собі зараз в місті понаставляли багато автоматів для купівлі квитків. Тепер це все треба переробляти, а це трата часу, незручності для пасажирів.

Але, це вже їхня особиста справа.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 5 може ще щось напишете?

  1. Святослав 29.04.2014 пише:

    Підтримую! Умови не відповідають ціні за надані послуги! Думаю потрібно в найближчому часі писати багато запитів до виконавчої гілки влади щоб хоча б умови в маршрутках відповідали ціні, а не щоб людей в маршрутках возили як картоплю…вікна обригані, двері не закриваються від тиску людей, мусор, пилюка 10 см і обов’язково квиточки за проїзд, монополія на маршрутах…надоїло…зарплата не відповідає гідномі життю а тут ще деруть гроші за маршрутки в яких неможливо їздити!!1

  2. Stakeholder 29.04.2014 пише:

    Святослав, пора зрозуміти, що маршрутки ніколи не будуть нормальним транспортом, в рагулізмі вони народжені, в ньому ж і помруть. від виконавчої влади потрібно вимагати взагалі викорінення маршруток на користь міського громадського транспорту, і це при бажанні можна дуже швидко зробити, але у міськраді лобіюють інтереси маршрутчиків представники “всіма улюбленої” у Львові партії, і як на мене то вони чекають поки їх винесуть так само як партію регіонів, і якщо люди хочуть змін – вони повинні пришвидшити ці їхні очікування

  3. Dating site 18.05.2014 пише:

    В Івано-Франківську перевізники два дня страйкували, вимагали підвищення вартості проїзду до 4 грн. І це при тому, що в Львові маршрути довші за Івано-Франківські. Міський мер сказав, що проведуть новий конкурс і виставлять вартість проїзду 2,50 грн. Але тут дійсно потрібно повертати державі перевезення. І встановлювати вартість від проїханого. Встановити зчитувачі спеціальні, сів в маршрутку провів по зчитувачу, зареєструвався в маршрутці, провів при виході, знявся з реєстрації. От так і будуть і облік кількості пасажирів, облік того звідки і куди їздять, на яку довжину. Якщо ж зробити цю справу державною, я про облік переміщення пасажирів, то взагалі можна зробити проїзд на основі іменних карток. Тоді і свідків ДТП легко знайти, і в разі ДТП просто доказати хто був в маршрутці і хто має отримати страхівку чи відшкодування від перевізника. Пошук втрачених речей можна підвязати, загублено в такому то тролейбусі чи такій то маршрутці можна знайти просто перевіривши усіх пасажирів. Кишенькові злодії пропадуть, адже вичислити хто крадій буде набагато легше. А те, що буде статистика хто і куди їде то це не страшно, адже законослухняним громадянам немає чого хвилюватися. Можна буде зробити сервіс спеціальний для людей по отриманню звіту по своєму переміщенню містом, і по витратах часу і грошей. Все можна зробити, потрібне бажання щось змінювати на краще тими людьми, які сидять в кабінетах.

  4. PVS 18.05.2014 пише:

    Dating site пише:
    Встановити зчитувачі спеціальні….

    Можна буде зробити сервіс спеціальний для людей по отриманню звіту по своєму переміщенню містом, і по витратах часу і грошей.

    А заодно це неоціненний сервіс для спецслужб (причому не лише українських). Давайте просто кожному громадянину GPS вшиємо і тоді не треба буде квитків ні на який транспорт: співпав показних GPS’а від станції «А» до станції «Б» з GPS’ом поїзда – вирахувати вартість поїздки.
    Або будь-яку іншу систему тотального нагляду впровадити – вони всі вирішують проблеми такого роду, але що тоді залишається від наших прав і свобод.

  5. NoName 18.05.2014 пише:

    PVS, батарейки теж будеш вшивати + заставляти кожну людину ставити на підзарядку ? 😉

    P.s. в кожного громадянина і так є свій GPS = “жопес” )))

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. Позитивні зміни в роботі електротранспорту Львова

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*