Велодоріжки у Львові: вулиця Наукова-Симоненка - Блог про Львів

Велодоріжки у Львові: вулиця Наукова-Симоненка

Велодоріжки у Львові: вулиця Наукова-Симоненка

Проект – велосипеди триває. У минулій публікації ми вже розповідали про те, що за допомогою телепорту ми перенеслися із вулиці Липинського на вулицю Стрийську.

Звідти, як відомо, можна зробити екскурсію велосипедом до автовокзалу, а також попрямувати вздовж вулиці Наукової і аж до Симоненка.

Що ми сьогодні і зробимо.

Думаю люд, що живе у Львові знає, що вулиця Наукова є важливим транспортним вузлом нашого міста. Звідси можна заїхати у різні райони міста і не дивно що кожного дня тут можна побачити велику кількість машин і не лише.

Є тут і велосипедні доріжки, які починаються від перехрестя Стрийська-Наукова і простягаються аж до початку вулиці Симоненка, де якраз в ці дні триває ремонт.

Чим цікава вулиця Наукова у плані велосипедів, так це тим, що вона як і Стрийська достатньо таки широка і тут можна було би обійтися і без велодоріжок.

Велодоріжка Наукова

Все-таки, переїхати є де. Але, з іншого боку Львів – європейське місто і хочеться щоб ми дотримувалися цих же стандартів, які є в Європі.

Велосипедні доріжки на Науковій чимось аж особливим не відрізняються. Простягаються переважно по тротуарі. Єдиний момент є тоді, коли вулиця Наукова починає перетинатися із вулицею Княгині Ольги. Тут треба бути уважним коли будете переїздити дорогу. Автомобілісти в нас ще ті кадри. Деяким з них на людей з «велами» начхати.

Також читайте:   1 січня проїзд у маршрутних таксі буде безкоштовним

Далі починається вулиця Симоненка. Навіть незважаючи на те, що по вулиці є багато магазинів, все зроблено чітко: є окрема дорога для пішоходів і окрема дорога для велосипедистів.

Магазини і велодоріжка

Чи то люди тут культурніші, чи то я так просто потрапив, але не бачив жодної людини, яка б стояла чи йшла по велосипедній доріжці.

Мабуть таки просто так вийшло. Свої факти можу підкріпити фотографіями нижче.

Вихованість

Решта ж все як і на інших доріжках містах: є розмітка, стоять знаки, на доріжці де-не-де намальовані велосипеди і так далі.

На цьому проект – велосипеди на блозі Воробуса бере коротку паузу.

Чому так? Все просто, вашому автору треба проїхатися містом і подивитися де ще є велосипедні доріжки і в якому вони стані.

Знаю що є вони на Сихові, на вулиці Мельника тощо. Мають ще зробити на вулиці Куліша.

Найближчим часом спробую з’їздити і в ці краї.

До речі, якщо у читачів блогу є ідеї та побажання щодо публікацій про велосипеди, ви можете їх залишати у будь-якій публікації про велосипеди.

По мірі можливості я їх розгляну та спробую втілити в життя.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Oles 07.10.2014 пише:

    Найходовіша зі всіх велодоріжок, мабуть. З недоліків — розмітка в деяких місцях стерта.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*