10 найважливіших подій 2014 року у Львові - Блог про Львів

10 найважливіших подій 2014 року у Львові

10 найважливіших подій 2014 року у Львові

Щось так швидко минув робочий тиждень, що ваш автор і не зрозумів як це сталося. Чергові вихідні наступили, можна поприбирати в хаті, поступово готуватися до святкування Нового року, а вже потім прочитати блог Воробуса.

Там ваш автор – Ігор Воробус приготував чергову цікаву публікацію.

Підсумки року в Україні та у світі ми вже зробили і здавалося все, можна закрити цю тему. Але, як не згадати про наше улюблене місто Лева. У ньому як не крути теж відбувалися цікаві події.

Знову ж таки, події будуть в хаотичному порядку, тому сильно не критикуйте за їх нумерацію.

1. Львову виповнилося 758 років.

Думаю люди, які проживають у місті Лева знають, що в травні на свято Юрія ми святкуємо день народження нашого міста. Засноване воно було у 1256 році. Відповідно, цьогоріч це був 758 –й день. Правда особливих святкувань не було, а все тому, що ситуація в країні цього не дозволяла.

Коли захоплюють територію твоєї країни, гинуть люди до святкувань якось далеко.

Львову-758

2.Нове дихання стадіону «Арена Львів».

Хто в курсі всіх подій, які відбуваються у нашому місті, той знає, що після того як на новозбудованому стадіоні відбулися матчі Євро-2012, споруда фактично була на межі банкрутства.

Але, як то кажуть, біда деколи теж помагає. У зв’язку із складною політичною ситуацією на Донбасі переїхав грати у Львів свої поєдинки місцевий Шахтар. Відповідно і матчі в чемпіонаті України та у Лізі Чемпіонів за участю «гірників» гралися тут. Плюс, грала збірна, бився Олександр Усик тощо.

3.Облаштування велосипедних доріжок.

Ніколи би не міг подумати, що велосипедний транспорт у Львові набуде такої великої популярності. Люд із подорожчанням бензину масово почав пересідати на велосипеди, а влада міста постаралася зробити так, щоб цим людям було комфортно їздити.

Велосипедні доріжки з’явилися у багатьох районах міста і це лише початок.

Облаштування велосипедних доріжок

4.Блогу Воробуса виповнилося 5 років.

Де б я міг собі подумати, що стільки часу буду вести цей ресурс про Львів, життя та ніші приколи. 18 вересня блогу стукнуло 5 років, а це вже, що не кажіть, а термін.

Офіційних святкувань по різним причинам не було, але це таке, діло поправиме. Головне що сайт розвивається і дасть Бог прийде час коли Воробусу стукне 10 років.

Також читайте:   Інавгурація Януковича (відео)

5 років блогу Воробуса

5. Розпочато будівництво трамвайної колії на Сихові.

Про цю тему говорилося давно, багато і довго. І ось нарешті у серпні 2014 року ситуація із будівництвом трамваю на Сихів зрушилася із мертвої точки. Масштабні роботи було розпочато і до кінця весни 2015 міська влада обіцяє запустити перший трамвай що поїде з центру на популярний район міста.

Трамвай на Сихів

6. Концерти гурту «Океан Ельзи».

Обидва відбувалися на багатостраждальному стадіоні «Арена Львів» і зібрали що 31 травня, що 24 серпня дуже велику кількість людей. І Це. Невважаючи навіть на те, що бувало падав дощ, було холоднувато і ціни на квитки були не з дешевих.

Опісля багато людей ще кілька тижнів ходили по вулиці і наспівували пісень Славка і компанії.

7. Озеленення вулиці Городоцької.

Хто живе у Львові, той знає, що із цією вулицею завжди були проблеми. Її дуже «люблять» водії, які годинами стоять там у заторах. Реконструкцію зробили, вулиця задихала по-новому, але чогось таки бракувало.

Цим чимось і стало озеленення вулиці, яке відбулося у липні місяці коли були насаджені дерева. Вже восени процес озеленення вулиці продовжився.

Вулиця Городоцька

8.Запуск нового тролейбуса у Львові.

Опісля успішного проекту під назвою трамвай «Електрон», місто на цьому не зупинилося і в жовтні 2014 року зробило черговий подарунок місту – запуск тролейбусу цієї ж фірми.

Виглядає він досить таки непогано і може вміщувати до 100 пасажирів. Вкотре переконуюся, що краще їхати «рогатим» чим маршрутками.

Далі буде?

Тролейбус Електрон

9. Обрання партії Садового у парламент.

Опісля того, як президент країни Порошенко оголосив про розпуск парламенту і нові вибори до Верховної Ради високі рейтинги здобула партія мера міста Львова Андрія Садового під назвою – Самопоміч.

Згодом цей рейтинг дав про себе знати і під час виборів. Партія Садового пройшла і сподіваємося вона буде куди кращою та ефективнішою у складі керівництва країни чим та ж Свобода, яка цього разу зазнала повного фіаско.

10. Ніч гніву у Львові.

В ніч з 18 на 19 лютого Львів пережив небачену за останні кілька десятиліть ніч. Протестуючи діям колишньої влади у місті почалися масові захоплення державних структур, установ тощо. Була спалена не одна будівля. Серед відомих: райвідділи, приміщення прокуратури і так далі.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*