На вулицях міста Львова на смітниках з’явилися цікаві наклейки - Блог про Львів

На вулицях міста Львова на смітниках з’явилися цікаві наклейки

Цікаві наклейки

Як часто Воробус пише публікації на тему захисту навколишнього середовища? Відповідаю, не часто, адже вже стільки було сказано про це що аж ліньки повторювати.

Але, нещодавня знахідка у нашому місті мене вкотре переконала, що писати на тему захисту навколишнього середовища треба і лише тоді до людей дійде до смітити на вулицях, природі не треба.

Спершу розповім про знахідку, а потім вже скажу кілька слів про захист оточуючого середовища.

Так от, йшов якось Воробус містом, задумався, слухаю музику, хочу перейти дорогу, аж раптом мені на очі потрапляє смітник на якому була наліплена наклейка із наступним надписом: «Європейське суспільство. Починай із себе. Викидай сміття у смітник».

Автор блогу одразу ж пошастав по своїх кишенях і повикидав все зайве що там було. Якось мене цей надпис підбадьорив.

Хоча, вже давно собі не дозволяю викидати сміття на вулицю. Ми ж – люди і нам в цьому світі ще треба жити.

Чого не можна сказати за інших людей. От люди їздять часто в гори. Скажіть мені – для чого викидати сміття прямо на природу? Невже люди думають що хтось за них там буде прибирати?

Якщо у парках міста ще час від часу проводяться толоки, то там аж явно ні.

Гора Говерла. Кажуть хто не був на цій горі, той не був у Карпатах. Ви зробіть підйом на цю вершину в місяці так травні, коли сніг лише починає танути. Так от, здивуєтеся, сміття під вершиною нууууууууу дуже багато.

Також читайте:   Ремонт на ділянці Франка-Свенціцького у розпалі

А все тому, що люд коли робить підйоми, то викидає на природу пусті пляшки з-під пива, води, папірчики від цукерків і так далі. Для чого запитаю я? Невже важко все забрати з собою і викинути там де є смітники?

Ок, нехай в районах смітників мало, набридає все з собою нести. А що заважає людям в місті кидати сміття в спеціальні ящики?

Відповідь проста – лінь та рагулізм.

Пам’ятаю бачив випадок як вийшла дівчина із магазину, запалила цигарку та й собі курить. На перший погляд нічого цікавого, але цікавість таки є із приставкою – мінус.

Дівчина докурила цигарку і викинула її просто на тротуар. Це дуже не сподобалося двірничці, яка була поруч. Жінка зробила зауваження на що почула нецензурну лексику у свій бік.

А якщо так одна людина кине, друга і місто вже забруднене.

Не знаю правда чи подібних наклейок як на фото до цієї публікації багато, але хотілося би щоб їх було побільше. За захист навколишнього середовища мають говорити постійно.

Адже хто як не ми його можемо зберегти.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 06.12.2014 пише:

    Все це правильно, от лише набила оскомину вже ця “європейськість” за яку постійно всюди агітують, таке враження ніби в Сполучених Штатах чи Японії чи ще в якійсь цивилізованій країні кидають сміття на дорогу. До чого тут Європа чи ні? треба просто бути нормальними людьми а не бидлом 😕

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*