Пам’ятник митрополиту Андрею Шептицькому з’явиться у Львові влітку 2015 року? - Блог про Львів

Пам’ятник митрополиту Андрею Шептицькому з’явиться у Львові влітку 2015 року?

Пам'ятник митрополиту Андрею Шептицькому

Про те, що на площі Святого Юра у Львові з’явиться пам’ятник митрополиту Андрею Шептицькому дізнався ще минулого року, а саме під час Хресної дороги, яка з року в рік проходить вулицями нашого міста в день Хрестопоклінної неділі.

Тоді, біля церкви Юрія ходили хлопці та дівчата із спеціальними скриньками та наголошували що пожертви здійснюються з метою поставити вже у наступному році пам’ятник відомо митрополиту не лише України, а й світу.

Кілька гривень кинув тоді й Воробус і опісля цього уважно зацікавився самим проектом.

Довгий час новин не було взагалі і лише наприкінці 2014 року стало відомо, що пам’ятник Андрею Шептицькому таки з’явиться і буде він поставлений в честь 150-ти річчя від дня народження митрополита.

Міська Рада вже навіть на своєму засіданні затвердила відповідний проект. Передбачати він буде не лише встановлення скульптури, а й упорядкування пару що знаходиться неподалік церкви.

Пам’ятаю колись Ігор Воробус їхав в одну із своїх подорожей і коли йшов пішки на вокзал, то вночі мав час та можливість уважно розгледіти що там і як.

Також читайте:   Стан підготовки Львова до Євро-2012

Що можна сказати? Парк в дуже занедбаному стані. І якщо за нього не взятися вже зараз, то з часом тут можуть осідлати себе наркомани, алкоголіки і так далі. Якщо, звісно, вони ще досі цього не зробили.

Повертаючись до головної теми сьогоднішньої публікації скажу, що функції замовника на проектування, виготовлення та встановлення пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому покладено на Курію Львівської Архиєпархії Української греко-католицької Церкви, яка зобов’язана власним коштом виготовити та встановити пам’ятник.

Щодо самого пам’ятника, то автором цього проекту є сучасник Андрій Коверко.

Подейкують, що скульптура Шептицькому буде складати 3,5 метра, а з п’єдесталом – менше ніж 7 метрів.

Покритий він буде бронзою.

Скільки грошей треба щоб у місті з’явилася чергова скульптура? Орієнтовний кошторис проекту – 2 мільйони гривень. Це відповідь тим людям, яких цікавить питання а куди ж йдуть гроші, які так часто кидають зараз в церкві Юрія під час відвідин унікальної святині що до 15 лютого перебуватиме у місті Львові.

Коли ж, все-таки, точно з’явиться пам’ятник Шептицькому у Львові? Орієнтовна дата – це літо 2015 року.

Чекаємо….

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 07.02.2015 пише:

    Бачу, що не тільки 1715 Воробуса цікавить, а ще й духовне. 💡

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*