Пошуки озера Забутого. Частина друга (відео) - Блог про Львів

Пошуки озера Забутого. Частина друга (відео)

Озеро Забуте

Продовжую розповідати громадськості про те, як Ігор Воробус та його приятель Орест шукали озеро Забуте.

Перша частина розповіді завершилася на тому, що ми у відчаї, так і не знайшовши озера, лягли спати під кутом 45-ть градусів.

Розбудив нас зранку птах (правда не знаю його назви), який сигналив нам, що треба прокидатися і йти далі – на пошуки Забутого.

Ой, бляха…

Таки пішли, але перше що ми зробили, це таки поїли. Вогнище розпалилося достатньо таки швидко (поставили ввечері дрова на вогонь щоб тліли) і за якусь годину страва під назвою – богрич була готова до споживання.

Добре попоївши, Воробус і компанія почали думати що робити далі: чи йти далі шукати озеро чи повертатися назад до синього маркування, щоб згодом розпочати пошуки озера Аршиця.

Колегіально таки було прийнято рішення «добити» Забуте. Але, де ж воно знаходиться?

Як виявиться згодом, допоможе нам у пошуках райшток, на який Воробус випадково натрапив у кінці вчорашнього дня.

Райшток

Іншого виходу як йти ним ми не мали. Тому, зібравши речі, попрямували райштоком у напрямку вершини під назвою – Горган-Ілемський.

Десь на перетині з райштоком мала бути річка, яка була позначена на карті. А біля неї, до слова, мало знаходитися озеро.

Йдемо ми собі йдемо, аж бачимо, райшток починає перериватися і натикаємося на річку, точніше джерело.

Джерело

А де ж тоді озеро? Знову відчай… Невже ми його так і не знайдемо?

Попивши свіжої води, знову ж таки колегіально було прийнято рішення провести пошуки Забутого по всьому квадрату.

Воробус видерся наверх і там побачив дві великі галявинки на яких можна і весілля справляти.

Принаймні сліди від вогню ваш покірний побачив.

По ідеї там мало би бути озеро, але його там не було. Розчарування…

Повертаюся до свого приятеля, розповідаю йому про знахідки і ми вже не знаючи що робити пробуємо увімкнути на телефоні навігатор і подивитися де ж ми знаходимося.

Також читайте:   Похід Воробуса і компанії на озера Свидовця. Частина друга

З 20-ого разу навігатор на телефоні у мого приятеля таки увімкнувся (покриття мобільних мереж там дуже слабеньке) і він, до слова, показав нам що ми знаходимося на перетині трьох струмочків, які були зображені на карті – «Західні Горгани».

Але, де ж озеро? Плямка то є. А тут, увага, прикол. Плямка на карті – це ж не озеро, а джерело. Координати ж Забутого приблизні.

Що ж робити? Воробус, чесно вже хотів завершити пошуки, але колега Орест сказав, що ще разок спуститься вниз по річці і якщо його там не буде, то пошуки будуть завершені.

Ясно, що ваш автор не хотів залишатися на джерелі сам і залишивши речі біля води ми почали скидати висоту обоє.

Йшли, йшли, йшли, озера все не було, річка зникла…. Отакої… Ну, все, треба завершувати пошуки і повертатися назад до речей.

Аж раптом Орест викрикнув слова: «ура…. знайшов…». Спершу я думав він приколюється, але коли прийшов до нього то побачив що озеро знаходиться прямо по курсу.

Нарешті…

Підходжу ближче і бачу, що озеро невеличке, приблизно розмірами 30 на 10 метрів, де-не-де є завали. Правда воно трохи оміліло.

Плавати в ньому Воробус не пробував, але так на око глибина там була не більше метра.

Знаходиться Забуте на висоті 1154 метра на рівнем моря.

Що цікаво, ближче до озера річка знову ж таки з’являється. Виходить на проміжку дороги де річка зникала, вона просто пішла під землю.

Біля Забутого зліва є хороше місце для ночівлі. Правда ми там не ночували, а вирішили рухатися далі до речей, а потім і на озеро Аршиця.

Наступного дня ми зустріли компанію старших людей, які також як і ми йшли на озеро Аршиця. Так от, один поважний пан нам сказав, що ми відважні люди, адже на озеро Забуте ніхто не ходить через його поганий маршрут.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*