Як відбитки пальців при відкритті візи можуть зіграти з вами злий жарт - Блог про Львів

Як відбитки пальців при відкритті візи можуть зіграти з вами злий жарт

Відбитки пальців

Продовжуємо…

Отже, ще вчора Воробус обіцяв написати пост про те, як відбитки пальців можуть зіграти з вами злий жарт.

Забігався на роботі, потім поїхав зустрічати футболістів Фенербахче у Львові і банально не встиг про це написати.

Цю прогалину спробую виправити вже зараз.

Отже, хто їздить закордон, той знає, що зараз для того, щоб зробити новий біометричний паспорт треба сканувати сітківку ока. Такі вже вимоги європейського союзу. Наче процедура не така складна, нічого в цьому складного нема, але і це ще не все.

Щоб поїхати закордон у більшість країн Європи треба робити ще шенгенську візу. А тут вже починаються казуси і ще й які.

Справа у тому, що відтепер щоб зробити «шенгенку» треба йти у консульство і окрім низки документів треба ще й здавати свої відбитки пальців.

Знаю, ви мені зараз скажете, що ця процедура як і сканування сітківки ока не є складною і це робиться заради безпеки. Але, є й інша сторона медалі.

А вона наступна:

Наводжу достатньо простий приклад. Поїхали ви закордон відпочивати, зайшли у генделик, замовили собі бокал пивця і сидите собі попиваєте. За сусіднім столиком сидить компанія молодих людей, які бурно щось обговорюють.

Також читайте:   Все на смітник - думки та поради, день перший

Ви допиваєте пиво і йдете собі далі відпочивати. У компанії молодиків починається суперечка, яка переростає у бійку з трагічними наслідками. Під час кулачного бою вашим бокалом на якому були залишені відбитки пальців або травмують, або вбивають людину.

Компанія втікає хто куди може, приїздять правоохоронні органи і починають знімати відбитки пальців з чого лише можна. І само собою знімаються вони і з вашого бокала.

І що ми маємо далі? Вас притягують до відповідальності, відпочинок зірвано і в кращому випадку людина просто їде додому. В гіршому я вже не буду говорити що буде….

От зараз сиджу собі й думаю і треба мені того паспорта, відпочинку закордоном щоб зайвий раз наражати себе на небезпеку.

Не дивно, що наші громадяни останнім часом все більше віддають перевагу відпочинку на місцевих курортах.

Ну, а насамкінець скажу ще одне. Так Європа нам обіцяла безвізовий режим, обіцяла і де він? Правила в’їзду стали ще важчими.

Хотілося би також почути вашу думку, читачі блогу, по цьому питанню. Відбитки пальців це обов’язкова процедура чи без цього можна було би обійтися?

Далі буде….. Залишайтеся з нами…

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 6 може ще щось напишете?

  1. PVS 05.08.2015 пише:

    А я б посидів в їхніх тюрмах. Тепло, світло, комфортно, годують, бібліотека, тренажерка. І це все на шару.

  2. Stakeholder 05.08.2015 пише:

    А якщо ще з ручок дверей на вході і в туалеті знімуть відбитки пальців, тоді доведеться підганяти декілька автобусів і оголошувати загально-національний план-перехоплення для того щоб затримати всіх “підозрюваних”…Варобус, не вподобляйся різним кіслєльовим, що розповідають небилиці про ЄС, в Україні в тебе в 10 разів більші шанси загриміти за грати ні за що ніж там.

  3. The Notorious B.I.G. 05.08.2015 пише:

    Так Європа нам обіцяла безвізовий режим, обіцяла і де він? Правила в’їзду стали ще важчими.
    *
    Совпадєніє? Не думау 🙂

  4. arhivarius 05.08.2015 пише:

    Прийшла на думку стара приказка – “Казав пан кожух дам, та слово його тепле!” Отак само і з Європою.

  5. Stakeholder 05.08.2015 пише:

    Мені звичайно некомфортно в ролі кепа, але на який безвізовий режим можна чекати поки війна в країні? При чому місцеві “рехворматори” практично нічого не роблять для його реалізації

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*