Львівська поліція починає штрафувати пішоходів, які порушують правила - Блог про Львів

Львівська поліція починає штрафувати пішоходів, які порушують правила

Штрафи

В останній місяць всі тільки і говорять за роботу нової поліції, яка, нагадаю почала офіційно працювати у Львові з 23 серпня 2015 року.

Отак йдеш по вулиці, бачиш їде патруль і вже спокійніше на душі. Можливо й з часом долучуся до так званої акції – зроби фото з новими поліцейськими. Принаймні багато моїх знайомих подібну справу вже робило.

Якщо хтось думає, що їм відмовлять, то помиляються, адже поліцейські йдуть на зустріч людям.

От скажімо, минулої неділі у місті була сильна гроза. То вони під’їхали до маршрутки, підкотили штани і почали по одному виносити людей з салону. Виходить вода була холодною.

Порядок у місті має бути і це вкотре доводить вчорашня заява чільника нової міліції у якій він сказав, що вже з понеділка львівська поліція візьметься за пішоходів, а то вони обнагліли вже вкрай.

Патрульні будуть патрулювати вулиці і якщо побачать, що людина переходить дорогу там де це не можна робити, то підійдуть до неї і будуть штрафувати.

Штраф поки що є невеликим і складає всього лише 51 гривню. Але, тим не менше, думаю не кожна людина захоче викидати зайві гроші, яких і так мало на вітер.

Тому, задумайтеся над тим як будете перебігати дорогу коли є інтенсивний рух або там де це робити категорично заборонено.

Також читайте:   Велосипедна доріжка біля театру імені Лесі України

Звісно, що маю сказати й кілька слів від себе по цьому питанню. Так от, колись як був ще малим, то неодноразово переходив дорогу там де мені хотілося.

Пам’ятаю на Сихові (в районі Іскри) мені зауваження навіть робили інспектори ДАІ, але я не звертав увагу, бо біг на футбол і дуже запізнювався.

З роками почав мудрішати й зрозумів, що цього робити не треба. Коли людина переходить дорогу не там де треба, то тим самим наражає на небезпеку себе та інших учасників руху.

Буває їдеш на автомобілі й дивуєшся як на, скажімо, вулиці Личаківській людина посеред дороги біжить, ні на кого не звертає уваги і тим самим створює небезпеку на дорозі.

Пішохідний перехід то поруч. Невже не можна саме по ньому перейти дорогу?

І ще одне, насамкінець. Так от, пам’ятаю якось подруга розповідала історію, що їздила в туристичну подорож в Мінськ. Гуляли вони з подругами і спробували перейти дорогу так як у нас.

Їх одразу ж зловили місцеві правоохоронні органи і хотіли оштрафувати. Потім відпустили додавши, щоб більше такого не робили.

Взагалі вважаю, що рішення штрафувати пішоходів вірне, я би ще штрафи збільшив. Щоб було не смішних 50 гривень, а так гривень двісті.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. Arwenita 24.09.2015 пише:

    Так можна суттєво поповнити бюджет міста. А за рік подивитись: яке місто найбагатше – значить, там багато було “зайців без стоп-сигналу”. =)

    Взагалі, дуже правильна ініціатива. Підтримую! Бо виходить, що ПДР тільки для автомобілістів і мотоциклістів створені. А пішоходи можуть собі ходити-бігати, як заманеться. Якщо вже дисциплінувати – то всіх.

    І маленька ложечка дьогтю. Кілька років назад (ще в домайданні часи) подібна ініціатива була в Херсоні. Все закінчилось кількома роз”яснювальними бесідами на все місто. Ще спробуй зловити того порушника, який не збирається чемно стояти і чекати штрафу. Проте все ж треба завжди сподіватись на краще і вірити, що все буде ОК =)

  2. VIK 24.09.2015 пише:

    ще би для роверів зробили штрафи – взагалі красота би була!
    P.s. а то їздять як і де хочуть!

  3. Stakeholder 24.09.2015 пише:

    От скажімо, минулої неділі у місті була сильна гроза. То вони під’їхали до маршрутки, підкотили штани і почали по одному виносити людей з салону. Виходить вода була холодною.

    Варобус таки дійсно останнім часом нічого не встигає, його вже кеп мусить підміняти на блозі 😀

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*